Google a lansat, in teste, un sistem de publicitate targetata

Google a lansat, in teste, un sistem de publicitate targetata

Google a lansat miercuri un sistem care afiseaza publicitate pe web in functie de paginile vizitate de utilizatori si comportamentul acestora online, a scris BBC News.

Serviciul va fi testat in urmatoarele saptamani pe YouTube si Google.com, iar advertiserii vor putea contracta acest serviciu incepand cu aprilie. Initial de acest sistem vor beneficia doar o parte dintre advertiserii selectati de Google.

Sistemul foloseste un cookie (fisier text salvat pe calculatorul utilizatorului – n.r.) care urmareste si inregistreaza ce site-uri sunt vizitate de utilizatori. In functie de profilul acestora si timpul petrecut de useri pe ele, Google afiseaza reclame ce i-ar putea interesa.

“De exemplu daca un utilizator este pasionat de calatorii, vizitand des site-uri de turism, Google ar putea sa-i afiseze reclame in consecinta”, au declarat reprezentantii Google. “Consideram ca reclamele sunt o sursa valoroasa de informatii pentru utilizatorii de Internet. Prin afisarea de reclame mai relevante, putem creste de asemenea rata de click pe reclame si deci vanzarile companiilor”, a mai transmis Google.

Pentru mai multe detalii cititi tot articolul aici – www.dailybusiness.ro

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.