10.000 euro pentru tineri care dezvoltă soluţii multimedia

10.000 euro pentru tineri care dezvoltă soluţii multimedia

“As dori sa ma inscriu si la a doua editie a concursului Idei tari pentru ca, prima participare a insemnat mult pentru mine prin faptul ca am cunoscut foarte multi oameni din Romtelecom si de la diferite universitati si am discutat cu oameni care vorbeau aceeasi limba cu mine… cea a pasionatilor de tehnologie. Am putut sa imi prezint ideile si sa imi fac o imagine mai clara despre locul in care se afla momentan technologia in Romania. Am vazut ca sunt multi oameni talentati si m- am bucurat enorm ca exista institutii si fundatii cum este si cea a Romtelecom, care sunt interesate de tinerii ca mine si le ofera sprijin sa arate ce pot.” Este declaratia lui Hunor Bocz, castigatorul premiului special din cadrul primei editii a competitiei nationale “Idei tari”, organizate de Fundatia Romtelecom pentru romani, pe care l-a obtinut pentru un proiect de casa inteligenta.

Hunor este un pusti de numai 13 ani care in loc sa iasa cu prietenii si sa vorbeasca numai despre muzica, prefera sa manance pe paine proiecte robotica si tehnologie,  in general. Iar el nu este singurul, poate doar cel mai tanar si entuziast aplicant la cea de-a doua editie a competitiei, care ii vizeaza de aceasta data pe cei care se pricep in special la dezvoltarea de solutii multimedia.

Orice tanar pana in 35 de ani care poate sa creeze, de exemplu, un personaj interactiv online sau o aplicatie speech-to-text (restul temelor sunt disponibile pe site-ul competitiei) are sansa sa castige intre 2000 si 5000 de euro, daca se numara printre cei trei mari castigatori.

“Temele acestei editii au un caracter inovativ, iar nivelul lor de dificultate depinde de ce iti alegi sa dezvolti. Daca cei care se inscriu au cunostinte de programare, electronica nu pot spune despre teme nici ca sunt floare la ureche, dar nici ca sunt imposibil de abordat.” adauga Hunor, rugandu-i pe toti cei care il cunosc sa ii tina pumnii. Urarea este de fapt pentru toti cei care vor sa demonstreze in cadrul competitiei ca pot implementa proiecte complexe, iar pasiunea pentru multimedia le aduce si premii consistente in valoare totala de 10.000 euro.

Tinerii pot raspunde provocarii pana pe 30 aprilie 2011, iar pe www.ideitari.ro gasesc toate detaliile pentru inscriere.

Share this post

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.