In loc sa il banati pe mandriva2007
Moderatori: admin, Moderatori
In loc sa il banati pe mandriva2007
Avand in vedere ca ne aflam pe un forum cu o gramada de programatori PHP si ca acest forum e scris in PHP, dar si ca o solutie la "probleme" gen mandriva2007, vin cu o propunere. Mai bine punem mana si adaugam o noua functionalitate forumului, inspirata din lumea IRC. Posibilitatea de IGNORE a anumitor utilizatori. Astfel fiecare post al fiecarui utilizator ar trebui sa prezinte un buton/link in partea stanga, sub username, care va putea da posibilitatea utilizatorilor, inscrisi si autentificati, sa treaca in lista lor de ignore alti utilizatori. Din moment ce un user a trecut pe un altul in lista de ignore, toate posturile celui de-al doilea nu ii vor mai fi afisate primului, sau poate va aparea doar un spatiu alb in locul postului. Un buton/link de un-ignore va aparea in locul celui de ignore. O alta functionalitate, optionala, ar fi sa afisam sub acel buton/link, un alt link care sa contina ca si text numarul de utilizatori care l-au ignorat pe respectivul. In spatele acelui link s-ar afla lista celor ce au dat ignore, sortati in ordinea cronologica a actiunii.
Mi se pare o practica civilizata care s-ar putea totusi sa nu fie pe gustul celor cu chef de cearta. Eu unul i-as gasi repede intrebuintare.
Pareri? Voluntari (eu ma ofer)? Conducerea ce zice?
Mai am si alte propuneri dar macar de-am face-o pe-asta.
Mi se pare o practica civilizata care s-ar putea totusi sa nu fie pe gustul celor cu chef de cearta. Eu unul i-as gasi repede intrebuintare.
Pareri? Voluntari (eu ma ofer)? Conducerea ce zice?
Mai am si alte propuneri dar macar de-am face-o pe-asta.
- vectorialpx
- Senior Member
nu stiu ce sa zic... ideea e ok dar, se vor crea multe offtopic-uri
exemplu:
gigel se cearta cu costel
gigel l-a injurat iar costel si-a bagat piciorul si i-a dat ignore => costel nu mai vede mesajele postate de gigel.
apare ionel care posteaza o intrebare... raspunde gigel si, dupa ceva vreme apare si costel. El nu vede mesajul lui gigel si mai raspunde odata. Ionel se enerveaza... le da ignore la amandoi si apare vectorialpx si gaseste un thread in care fiecare vorbeste cu fiecare si nu se intelege nici un drac.
sper ca intelegi ideea mea.
Ideea ta kyron e foarte buna dar, are anumite probleme de luat in calcul si, sunt sigur ca exemplul dat de mine nu ar fi singura sau cea mai urata situatie... pot aparea o multime de probleme [de comunicare in special]
desi costel il uraste pe gigel, sunt legati de acelasi script si, trebuie sa comunice intre ei, indiferent daca off-line isi sparg capetele.
e doar parerea mea...
exemplu:
gigel se cearta cu costel
gigel l-a injurat iar costel si-a bagat piciorul si i-a dat ignore => costel nu mai vede mesajele postate de gigel.
apare ionel care posteaza o intrebare... raspunde gigel si, dupa ceva vreme apare si costel. El nu vede mesajul lui gigel si mai raspunde odata. Ionel se enerveaza... le da ignore la amandoi si apare vectorialpx si gaseste un thread in care fiecare vorbeste cu fiecare si nu se intelege nici un drac.
sper ca intelegi ideea mea.
Ideea ta kyron e foarte buna dar, are anumite probleme de luat in calcul si, sunt sigur ca exemplul dat de mine nu ar fi singura sau cea mai urata situatie... pot aparea o multime de probleme [de comunicare in special]
desi costel il uraste pe gigel, sunt legati de acelasi script si, trebuie sa comunice intre ei, indiferent daca off-line isi sparg capetele.
e doar parerea mea...
- mihaitha
- Senior Member
octavian are dreptate, riscam sa se umple forum-ul de tampenii din cauza asta. O varianta mai sigura dar mai putin utila ar fi 'ignore message' in loc de 'ignore user', sau cel mai sigur, mai multi moderatori... De injurat lumea oricum te injura: ca moderator, daca nu stergi mesaje si nu banezi useri, esti prea moale, daca o faci, esti al dracu; iar ca utilizator, daca ajuti pe 200 si il trimiti pe unul la manual, esti automat catalogat ca ingamfat care in 'loc sa ajute injura'.
Ultima oară modificat Mie Aug 20, 2008 1:53 pm de către mihaitha, modificat de 2 ori în total.
@vectorialpx, inteleg ce vrei sa zici si e intradevar o problema. Aici ar putea fi de folos lista lui costel cu utilizatori ignorati. In felul asta Ionel isi poate da seama de ce costel a spus acelasi lucru pe care l-a spus si gigel. Nu spun insa ca asta ar fi o solutie la problema ridicata de tine.
Solutia normala ar fi fost ca oricine vrea sa lamureasca ceva cu alt utilizator sa i se adreseze in privat (cand are chef de scandal) sau intr-un topic nou (asta in cazul in care discutia ar fi ceva ce are legatura cu web-ul). Din pacate, acest lucru functioneaza foarte rar la noi.
Crezi ca ar fi mai folositor un ban per topic (asta dupa un avertisment prealabil)? Are cine sa monitorizeze toate astea?
Sau ar fi bine ca cel ce a deschis topic-ul sa aiba putere de ban asupra topicului sau asupra topicurilor sale in general (prezente si viitoare)? Spre exemplu(!) Pirahna sa nu il lase pe mandriva2007 sa posteze in topicurile sale sau intr-un anumit topic de al lui, singura solutie de a lua contact cu el fiind privatul?
Eventual, putem crea o noua sectiune a forumului: "Imparteli" daca nu vrea privat
. Desi poate evitam offtopic-urile in felul asta, nu evitam certurile si jignirile. Dar pana la urma, daca te mananca sa ii raspunzi unui defaimator in privat sau in sectiunea de "Imparteli", atunci asta e. Tu ai vrut-o. S-ar putea sa mearga mai bine. In felul asta nu dai ignore unui utilizator ci mai degraba mesajelor private urate si sectiunii "Imparteli".
E clar ca ceea ce spun aici ar putea aduce resentimente intre utilizatorii acestui forum, insa in ultimile zile observ ca discutiile astea au luat locul celor de drept.
Solutia normala ar fi fost ca oricine vrea sa lamureasca ceva cu alt utilizator sa i se adreseze in privat (cand are chef de scandal) sau intr-un topic nou (asta in cazul in care discutia ar fi ceva ce are legatura cu web-ul). Din pacate, acest lucru functioneaza foarte rar la noi.
Crezi ca ar fi mai folositor un ban per topic (asta dupa un avertisment prealabil)? Are cine sa monitorizeze toate astea?
Sau ar fi bine ca cel ce a deschis topic-ul sa aiba putere de ban asupra topicului sau asupra topicurilor sale in general (prezente si viitoare)? Spre exemplu(!) Pirahna sa nu il lase pe mandriva2007 sa posteze in topicurile sale sau intr-un anumit topic de al lui, singura solutie de a lua contact cu el fiind privatul?
Eventual, putem crea o noua sectiune a forumului: "Imparteli" daca nu vrea privat
E clar ca ceea ce spun aici ar putea aduce resentimente intre utilizatorii acestui forum, insa in ultimile zile observ ca discutiile astea au luat locul celor de drept.
Ultima oară modificat Mie Aug 20, 2008 11:40 pm de către Amenthes, modificat de 2 ori în total.
Si cine va avea nervii tari sa modereze sectiune de Imparteli ?
Solutia de moment cred ca este aceea ca moderatorii sa stearga imediat orice post care se indeparteaza de subiect. S-a ajuns pe topicul "problema zend framework si XHTML" sa se discute de HTML vs XHTML, care framework e mai MVC decat altul, atacuri personale, etc.
Solutia de moment cred ca este aceea ca moderatorii sa stearga imediat orice post care se indeparteaza de subiect. S-a ajuns pe topicul "problema zend framework si XHTML" sa se discute de HTML vs XHTML, care framework e mai MVC decat altul, atacuri personale, etc.
- mihaitha
- Senior Member
Corect, ideea de buna, dar va fi mult de munca.
O mica obiectie am: functia branch ar trebui sa fie disponibila si moderatorilor, nu doar administratorilor.
De asemenea, regulile tot ar trebui aplicate ceva mai drastic. Avand in vedere ca nici macar un postcount repetat sau postarea pe limba mircish nu sunt amendate, normal ca nu se chinuie nimeni sa se conformeze regulilor. Este cam ca problema din codul rutier cu limita de viteza si cei 10 km/h peste: cat timp nici un articol de lege nu prevede o pedeapsa pentru depasirea vitezei maxime legale cu 1-10 km/h, toata lumea merge cu fix 60 la ora prin oras.
De asemenea (da, stiu ca sunt offtopic), ar trebui ca moderatorii sa aiba rank-ul special de 'moderator', nu doar 'senior member', care se da in functie de numarul de postari. De multe ori am fost acuzat ca nu-mi fac datoria de moderator, sau ca ar fi trebuit, ca si moderator, sa am alta atitudine, desi n-am fost niciodata moderator. Confuza asta cum ca senior member === moderator se face tot mai des.
Repet, daca se ia hotararea sa se implementeze ceva din ideile lui Amenthes, ma ofer sa contribui.
O mica obiectie am: functia branch ar trebui sa fie disponibila si moderatorilor, nu doar administratorilor.
De asemenea, regulile tot ar trebui aplicate ceva mai drastic. Avand in vedere ca nici macar un postcount repetat sau postarea pe limba mircish nu sunt amendate, normal ca nu se chinuie nimeni sa se conformeze regulilor. Este cam ca problema din codul rutier cu limita de viteza si cei 10 km/h peste: cat timp nici un articol de lege nu prevede o pedeapsa pentru depasirea vitezei maxime legale cu 1-10 km/h, toata lumea merge cu fix 60 la ora prin oras.
De asemenea (da, stiu ca sunt offtopic), ar trebui ca moderatorii sa aiba rank-ul special de 'moderator', nu doar 'senior member', care se da in functie de numarul de postari. De multe ori am fost acuzat ca nu-mi fac datoria de moderator, sau ca ar fi trebuit, ca si moderator, sa am alta atitudine, desi n-am fost niciodata moderator. Confuza asta cum ca senior member === moderator se face tot mai des.
Repet, daca se ia hotararea sa se implementeze ceva din ideile lui Amenthes, ma ofer sa contribui.
- vectorialpx
- Senior Member
Înapoi la “Feedback PHPRomania”