Facultati..

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

mihnea sim
Average Member

Facultati..

Mesajde mihnea sim » Mie Noi 10, 2004 8:16 pm

Sunt sigur ca majoritatea celor de pe forum sunt pasionati de programare, si in acelasi timp sunt sigur ca multi bat in jurul varstei de 18 ani (14 - 28 ani sa zic, oricum ma refer la majoritate).
Asa ca va intreb pe voi ce facultate va ganditi sa urmati, sau ce ati urmat? Cam unde s-ar invata cea mai multa programare?
Eu as merge spre Automatica (din cadrul Politehnicii), sectia Calculatoare. Voi ce ziceti? Ca eu ma bazez pe ce am citit pe siteul lor si pe ce am mai auzit si eu "de la unul, de la altul".

"o istorie aberanta si injusta copleseste fiinta si o arunca afara din lumea ei"

Cata.
Average Member

Mesajde Cata. » Mie Noi 10, 2004 8:58 pm

Eu am doar 14 ani , dar am auzit ca e tare la Automatica . Dute acolo! Programare din cate stiu eu nu se face, decat html nu stiu la ce facultate.

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Noi 10, 2004 11:07 pm

In general in cv da bine o facultate de info, dar se gaseste de lucru si fara. Recomandarea mea daca poti da la o facultate cu profil info... daca vrei sa te ti de IT
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

beeuser
Senior Member

Mesajde beeuser » Mie Noi 10, 2004 11:42 pm

:o
Eu am terminat automatica. programare nu se face f. multa, mai multa faci la calculatoare. Oricum ideea e ca acolo inveti doar baza, daca vrei sa inveti ca lumea, trebe sa inveti singur. O diploma da bine la CV anyway.
Bafta. Anyway la interviuri pt. programare se testeaza cunostiintele de programare, alea conteaza cel mai mult...facuta..poti sa termini si medicina daca esti guru in programare.

un_guru
Average Member

Mesajde un_guru » Joi Noi 11, 2004 12:41 am

Eu am facut chimie ... Am trecut prin HTML, am incercat PERL, m-am speriat si m-am apucat de PHP. Am prins rapid notiunile de baza, dar nu stiam nimic despre programare ...Mi-ar fi fost mult mai usor daca as fi avut cat de cat notiuni de baza in programare; am reusit si fara ...
Are sens sa faci faculta de info daca vrei sa faci ceva serios, mai serios decat nishte site-uri in PHP.
Pe de alta parte, in afara de Diploma, faculta te ajuta mult ... in multe privinte

mihnea sim
Average Member

Mesajde mihnea sim » Joi Noi 11, 2004 8:14 pm

"o istorie aberanta si injusta copleseste fiinta si o arunca afara din lumea ei"

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Noi 12, 2004 10:02 am

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

boo
Senior Member

Mesajde boo » Vin Noi 12, 2004 10:43 am

Eu sunt la Management si in anul I an facut HTML si JavaScript. Nu stiu de ce ar trebui sa stie un student la profilul acesta asa ceva.
Oricum cert este ca trebuie sa te gandesti bine unde vrei sa dai pentru ca doar cu programarea nu faci altceva decat programare, altfel daca ai avea alta specializare si sti si programare este cu atat mai bine, ai avea un atu in plus. Oricum cineva care te va angaja ca programator, pe langa diploma, va vrea sa stie ce sti.
Si sa revin la ce s-a spus mai sus, mare lucru nu se invata nici in facultatile unde se face programare, asa ca tot de unul singur trebuie sa te apuci sa inveti sau sa urmezi niste cursuri speciale.
Bafta

stealth
Senior Member

Mesajde stealth » Vin Noi 12, 2004 2:33 pm

Eu sunt la Politehnica Timisoara. IT SUCKS ... Nu ca nu s-ar preda... dar nu ai cum sa inveti de la o dobitoaca ce iti tranteste in scarba niste cuvinte citite de pe hartiile ei vechi de pe vremea cand era studenta. Nici macar acele "baze". Daca vrei sa inveti programare in whatever citeste manualul. Daca nu il intelegi ... nu esti facut pentru asta :cry: .Daca vrei atestare ... mergi la Politehnica. Oricare Politehnica. O sa iesi peste 5 ani scarbit de calculatoare si de viata cu visul de a te angaja la o firma de renume, dar in schimb ramai sa lucrezi ca agent comercial sau administrator pe la vreun club de internet.

Ok ... poate am fost mai dramatic. Dar nah ... daca vrei sa inveti sa programezi ... start with the basics si nu te baza pe vreo scoala sa te invete ceea ce altii se chinuie de ani de zile sa invete singuri.

mihnea sim
Average Member

Mesajde mihnea sim » Vin Noi 12, 2004 8:29 pm

Pai da, ai fost cam dramatic. Ideea e ca totul depinde si de tine, sa incepi devreme cu invatatul si sa o tii sustinut tot asa. Mie chiar imi place si pe masura ce invat mai mult imi place si mai mult si tot mai mult imi vine sa invat. Vreau doar sa nimeresc o facultate care sa ma ajute cat de cat.. (ar fi total aiurea sa dau la medicina, e un exemplu). Cred ca o sa merg pe ce am zis in primul mesaj (automat. - din politeh.) pt ca ASE -ul nu mi se pare serios (am motivele mele) si nici FMI -ul. Legat de oras , sigur Bucuresti, ca e la 80 km de mine

Cata.
Average Member

Mesajde Cata. » Vin Noi 12, 2004 9:03 pm

Si mie imi place php-ul si programarea, cu toate ca si acum sunt incepator am citit ceva si am facut si eu niste formulare, un guest book. Cu toate astea a inceput sa-mi placa mai mult , la scoala iau manualul cu mine si pana sa vina proful sau cand nu facem o ora mai citesc cate ceva. IMi place sa descopar din ce in ce mai multe chestii si ma bucur foarte mult cand imi iese ceva bine,

Ice_Man
PHPRomania Supporter

Mesajde Ice_Man » Mie Dec 01, 2004 5:47 pm

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mie Dec 22, 2004 9:49 pm

pacat ca sunt prea putine locuri la cele 3 facultati de info din bucuresti ...

si se inghesuie toti prostii cu medii mari sa invete ei informatica ...
si cei care chiar au o pasiune pt acest domeniu si in loc sa invete pt scoala invata php sau alte limbaje ... pica ...

life ... sssssss***s
|

mihnea sim
Average Member

Mesajde mihnea sim » Mie Dec 22, 2004 10:12 pm

Asa este, mare adevar. Important este sa te concetrezi asupra bacului, dar mai ales asupra materiilor de la examenul de admitere: matematica si fizica. De altfel fara cunostinte solide in matematica cel care pretinde ca site programare nu e decat "un lautar" in domeniu si daca iese ceva bine s-ar putea sa il blochezi daca il intrebi DE CE?

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mie Dec 22, 2004 10:19 pm

se da si fizica la bac ?

eu stiam ca trebuie sa aleg intre :
fizica/informatica/sport sau alte tampenii
|

Înapoi la “Discuţii generale”