Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu si...
Moderator: Moderatori
Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu si...
pe cel de-al 101-lea. Mai concret e vorba de un server Apache 2.2.2 sub Linux (habar nu am ce Linux, banuiesc ca Fedora) care ruleaza PHP (banuiesc ca 5). Serverul e configurat "in house", de catre client. Problema e ca un script banal, de upload fisiere, nu functioneaza. Scriptul respectiv functioneaza fara probleme pe o gramada de alte servere, fiind in fond ceva banal si testat indelung, pe zeci de site-uri. Clientul sustine ca drepturile de scriere in directoarele care stocheaza fisiere sunt configurate corect, deci nu de aici poate veni problema. Intrebarea mea, pentru cei care se pricep la servere si pot da un sfat: la ce aspecte ar mai trebui sa fie atent proprietarul serverului in asemenea cazuri? De unde s-ar mai putea ivi o asemenea problema (imposibilitatea de a face upload de fisiere pe un site)?
- vectorialpx
- Senior Member
-
carco
- Senior Member
Re: Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu s
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
- flexlm
- PHPRomania Supporter
am avut si eu asa probleme pe un host care l-am parasit din cauza asta, ca nici peste 3 saptamini nu au rezolvat problema.
Scriptul meu automat genera un folder in care apoi incarca fisiere. Problema era ca folderul creat avea owneru Apache, care bineinteles avea drepturi depline. Cin faceam upload, chiar daca chmod era 777, mie imi dadea eroare ca nu am acces. Am plecat la alta firma de hosting, cu acelas site, si a mers din prima.
Cred ca e vorba de permisiunile anume la grupurile de useri: grupurile de useri sunt stabilite intr-o erarhie. daca un folder e creat de un user mai superior (apache, root) userul (clientul) nu poate sa modifice ce a creat cel superior. Solutia ar fi cca userul sa aiba full acces in folderul lui de baza unde este stocat situl lui
Scriptul meu automat genera un folder in care apoi incarca fisiere. Problema era ca folderul creat avea owneru Apache, care bineinteles avea drepturi depline. Cin faceam upload, chiar daca chmod era 777, mie imi dadea eroare ca nu am acces. Am plecat la alta firma de hosting, cu acelas site, si a mers din prima.
Cred ca e vorba de permisiunile anume la grupurile de useri: grupurile de useri sunt stabilite intr-o erarhie. daca un folder e creat de un user mai superior (apache, root) userul (clientul) nu poate sa modifice ce a creat cel superior. Solutia ar fi cca userul sa aiba full acces in folderul lui de baza unde este stocat situl lui