Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu si...

Discuţii despre serverele web pe care poate rula PHP: Apache, Internet Information Server (IIS), nginx, lighttpd.

Discuţii despre cloud computing: Amazon Web Services, Azure, Google App Engine, Cloudflare

Moderator: Moderatori

kevinro
New Member

Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu si...

Mesajde kevinro » Joi Noi 30, 2006 12:41 pm

pe cel de-al 101-lea. Mai concret e vorba de un server Apache 2.2.2 sub Linux (habar nu am ce Linux, banuiesc ca Fedora) care ruleaza PHP (banuiesc ca 5). Serverul e configurat "in house", de catre client. Problema e ca un script banal, de upload fisiere, nu functioneaza. Scriptul respectiv functioneaza fara probleme pe o gramada de alte servere, fiind in fond ceva banal si testat indelung, pe zeci de site-uri. Clientul sustine ca drepturile de scriere in directoarele care stocheaza fisiere sunt configurate corect, deci nu de aici poate veni problema. Intrebarea mea, pentru cei care se pricep la servere si pot da un sfat: la ce aspecte ar mai trebui sa fie atent proprietarul serverului in asemenea cazuri? De unde s-ar mai putea ivi o asemenea problema (imposibilitatea de a face upload de fisiere pe un site)?

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Joi Noi 30, 2006 1:17 pm

vezi ca poate n-ai acces de scriere in folder
mi s-a intamplat si mie

kevinro
New Member

Mesajde kevinro » Joi Noi 30, 2006 1:35 pm

Aha. "Acces de scriere" e diferit de "dreptul de scriere"? Ca directoarele/fisierele respective cica au drepturi de scriere pe ele.

Dodo
Senior Member

Mesajde Dodo » Joi Noi 30, 2006 2:07 pm

acces de scriere/drepturi de scriere = same sh*t
cel mai probabil de la drepturile de scriere este problema... verifica sa fie chmod 777 pe folderul in care se uploadeaza fisierele.
|

carco
Senior Member

Re: Problema cu un script care merge pe 100 de servere, nu s

Mesajde carco » Vin Dec 01, 2006 8:26 am

Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

flexlm
PHPRomania Supporter

Mesajde flexlm » Sâm Mai 16, 2009 1:13 pm

am avut si eu asa probleme pe un host care l-am parasit din cauza asta, ca nici peste 3 saptamini nu au rezolvat problema.
Scriptul meu automat genera un folder in care apoi incarca fisiere. Problema era ca folderul creat avea owneru Apache, care bineinteles avea drepturi depline. Cin faceam upload, chiar daca chmod era 777, mie imi dadea eroare ca nu am acces. Am plecat la alta firma de hosting, cu acelas site, si a mers din prima.
Cred ca e vorba de permisiunile anume la grupurile de useri: grupurile de useri sunt stabilite intr-o erarhie. daca un folder e creat de un user mai superior (apache, root) userul (clientul) nu poate sa modifice ce a creat cel superior. Solutia ar fi cca userul sa aiba full acces in folderul lui de baza unde este stocat situl lui

Înapoi la “Servere Web”