PHP Romania - Proiecte
Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori
PHP Romania - Proiecte
PHP Romania va lansa o serie de proiecte open-source in cadrul comunitatii. Daca ai idei de proiect care merita realizat sau daca doresti sa participi la unul din aceste proiecte trimite un mesaj aici sau un email la phpromania.as.ro.
Pana acum s-au anuntat:
- PHPRomania - motor de cautare
- PHPRomania - messenger
- PHPRomania - CMS
- un grup de lucru pentru dezvoltarea Design Patterns pentru PHP5.
Pana acum s-au anuntat:
- PHPRomania - motor de cautare
- PHPRomania - messenger
- PHPRomania - CMS
- un grup de lucru pentru dezvoltarea Design Patterns pentru PHP5.
<?php
$www = "";
$facilitati = array("","");
?>
$www = "";
$facilitati = array("","");
?>
CMS
M-ar interesa CMS-ul pe care vreti sa-l realizati. Lucrez de cateva luni pe un CMS care se numeste TYPO3 (free) si care ar putea fi inbunatatit.
CMS
Adevarul e ca in momentul in care am inceput sa folosesc typo3 (august 2003) am avut senzatia ca este prea complicat pentru nevoile pe care le aveam. Acum pot sa zic ca nu ai nevoie decat de multa ambitie si rabdare, iar typo este un CMS ce ofera o gramada de optiuni si de tool-uri predefinite, permitand si definirea altora noi. Eu cred ca merita efortul de a-l folosi (nemaipunand la socoteala faptul ca e free) si in plus exista si o comunitate typo3 foarte dezvoltata (mai ales in Germania) care ofera consultanta (sfaturi) atunci cand ai nevoie.
m-am apucat si eu de un motor de cautare la un moment dat si in curand vreau sa ma reapuc de el sa-l si termin. mi-ar place sa stiu cum l-ati gandit voi. nu ma intereseaza atat de mult implementarea, cat ideea in sine: cum sunt pastrate cuvintele in baza de date, cum sunt indexate, au un anumit punctaj pentru o anumite pagina, daca da cum este acesta calculat si de ce ... etc
design patterns in php 5 m-ar interesa si pe mine.
design patterns in php 5 m-ar interesa si pe mine.
-
micael
- Senior Member
revista electronica php?
mereu ne plingem de putina documentati si de rarele resurse php in limba romana.
nu ar fi utila crearea unei "reviste" php electronice? aici cei pasionati ar gasi stiri, linkuri, sfaturi si tot ce mai poate cuprinde o revista de profil.
revista, evident, trebuie sa fie atractiva atit pt debutanti cit si pt cei avansati in ale programarii.
cred insa ca nu realizarea ei e dificila, ci gasirea "colectivului de redactie", adica acei oameni (voluntari, evident) care sa se inhame la editarea ei...
eu, desi sint la pasul 1 (din 10.000 de pasi
) in php, ma ofer sa fiu unul din acesti voluntari. ce as putea face eu? pai sa caut pe net si sa adun kestii facute de altii ca eu inca sint departe de a-mi putea prezenta "cunostintele"...
mai sint amatori?
sau e o idee proasta?
nu ar fi utila crearea unei "reviste" php electronice? aici cei pasionati ar gasi stiri, linkuri, sfaturi si tot ce mai poate cuprinde o revista de profil.
revista, evident, trebuie sa fie atractiva atit pt debutanti cit si pt cei avansati in ale programarii.
cred insa ca nu realizarea ei e dificila, ci gasirea "colectivului de redactie", adica acei oameni (voluntari, evident) care sa se inhame la editarea ei...
eu, desi sint la pasul 1 (din 10.000 de pasi
mai sint amatori?
sau e o idee proasta?
nu trageti in pianist...face si el ce poate!
(To avoid the criticism: say nothing, do nothing, be nothing!)
(To avoid the criticism: say nothing, do nothing, be nothing!)
-
cpoplaceanu
- New Member
Concurs PHP in Romania?
Voi stiati ca s-a organizat un concurs pe PHP? Am vazut un articol si zic ca Iasiul e pe primul lor la reactivitate, si s-au facut cele mai multe teste PHP acolo. Si aveau pe site si o platforma de teste, si pe baza ei s-a organizat concursul.
Articolul se numeste "Intre pregatirea teoretica si cererile concrete ale pietei IT - Unde sunt cei mai buni ingineri PHP?"

Articolul se numeste "Intre pregatirea teoretica si cererile concrete ale pietei IT - Unde sunt cei mai buni ingineri PHP?"