Ce faci cand nu poti scapa de bugguri?

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

analiza
PHPRomania Supporter

Ce faci cand nu poti scapa de bugguri?

Mesajde analiza » Vin Iul 26, 2013 1:51 am

Dupa ce am ajuns sa testez 3 surse diferite am realizat ca se intampla ca pe nici una din surse e posibil sa nu mearga un script desi creatorul te asigura fara nici o problema ca acel script lui ii merge.
Fac aceasta afirmatie dupa ce, am observat faptul ca pana si exemple simple de cateva linii testate din site-ul php.net nu merg, sunt invalide, incomplete... asta fiind numarul 1.

Numarul 2, fac aceasi afirmatie dupa ce am testat 2 carti diferite, rezultatul e acelasi chiar si fac referire la script uri doar de cateva linii.

Si in final... apogeul, am gasit niste cursuri online in varianta video, practic urmaresc pas cu pas, in video creatorul ne arata cum la el poate merge script ul si bineinteles ca la mine nu merge...

Vorbesc despre script uri ce au si 20 de linii, nu va imaginati ca vorbim despre acele scenarii in care se gasesc sute de linii si vai am uitat eu sa pun vrun simbol ca nu cred, ceva nu este ok si vreau neaparat sa aflu ce.

Vin cu aceasta precizare deoarece cu drag as invata programare php daca in urma rulari, tentativei de a invata un limbaj chiar si rezultatele mici ar fi pozitive.

In urma aceastei experiente am incercat urmatoarele , xampp si easyphp pe windows, php instalat direct pe ubuntu si bineinteles pe site-ul meu online.

MihaiC
Senior Member

Re: Ce faci cand nu poti scapa de bugguri?

Mesajde MihaiC » Vin Iul 26, 2013 11:15 am

Pai depinde pentru ce vresiune de php e facut scriptul respectiv.
Daca sunt scripturi ce folosest functia ereg() de exemplu nu vor merge pe php >5.3, sau vor fi erori.
Daca folosesti functii anonime, nu vor merge pe versiuni de php <5.3, la fel si pt. namespace-uri.

Ar trebui sa iei in considerare acest lucru.
Dev @

tedy
Average Member

Re: Ce faci cand nu poti scapa de bugguri?

Mesajde tedy » Mar Iul 30, 2013 12:59 pm

Cred ca sunt probleme la environment-ul in care developezi. Am cateva sfaturi:

1. dezinstalezi orice software pe care deja il ai pentru servere web/baze de date, in principiu pt a testa scripturi php. asta include sa scapi de xampp,easyphp,php,mysql,apache,orice

2. downloadezi WAMP (windows/apache/mysql/php). ai aici (http://sourceforge.net/projects/wampser ... e/download) versiunea de 32 bits si aici (http://sourceforge.net/projects/wampser ... e/download) pe cea de 64

3. instalezi wamp by default, nu modifici nimic (la serverul mysql vei avea username "root" si parola "" (gol, fara parola)

4. inchizi skype (atentie, cauzeaza probleme cu portul 80 si nu-ti va merge apache)

5. deschizi wamp si astepti sa devina verde (daca ramane rosu/portocaliu sunt probleme). dupa ce e verde poti redeschide skype, stie singur sa-si aleaga alt port

6. navighezi la C:\wamp sau unde ai instalat wamp, intri in folderul www si scrii un script de genul <?php echo 'Hello World!'; ?> pe care il adaugi acolo, test.php sau ce nume vrei sa-i dai

7. deschizi browserul si scrii in URL localhost/test.php

Ar trebui sa mearga... asta in cazul in care am inteles bine si nu-ti merge niciun fel de script din cauza faptului ca sunt probleme cu xamp sau ce foloseai...

Înapoi la “PHP Incepători”