pai uite la ca m am gandit eu
daca utilizatorul .. este logat .. atunci are cheie la sesiune .. adica .. pentru userul respectiv ,, corespunde o cheie

.. se salveaza in baza d date .. userul cu cheia .. respectiva .. acum .. daca cheia din baza de date .. corespunde cu vreo cheie .. din arrayul de sesiuni .. rezulta ca userul e activ

m am gandit ca nu pot exista doua chei identice in acelasi timp ..
ideea e sa compar cheia din baza de date .. cu cheia din arrayul de sesiuni .. cum iau alte informatii din arrayul de sesiuni .. inafara de informatiile despre sesiunea curenta ..

.. adica .. informatiile despre utilizatorul vizitat ... daca are cheie si egala cu cea din baza de date.. atunci e on .. daca nu are cheie .. nu e on ..

oricum s ar putea ca logica mea sa nu fie buna aici

m am gandit si la asta ,, oricum . uite ce contine fisierul : sesiuni
Cod: Selectaţi tot
<?
function verifica_logarea () { //functie ce verifica datele de logare
$my_sql = mysql_query("SELECT count(*) FROM utilizatori WHERE utilizator = '".$_POST['utilizator']."' AND parola = '".$_POST['parola']."'");
if (mysql_result($my_sql,0) != 1) { //daca datele de logare au corespondent in DB se intoarce 1
$GLOBALS['_eroare'] = 'Date de logare incorecte !';
}
else {
$_SESSION['utilizator'] = $_POST['utilizator']; //se tine minte in variabile de tip global userul
$_SESSION['keie'] = session_id(); //se tine minte in variabile de tip global id-ul sesiunii
}
}
?>[/code]