Librarie JS?
Moderator: Moderatori
-
carco
- Senior Member
Si pe JQuery sunt destule plugin-uri, pentru animatie vezi interface-ul lui eyecon
http://interface.eyecon.ro/
Exista si "lightbox", uita-te la
Mai multe la: http://jquery.com/plugins/
Eu prefer JQuery pt. ca mi se pare mai light, prototype nu am folosit si nici nu intentionez sa renunt la JQuery.
http://interface.eyecon.ro/
Exista si "lightbox", uita-te la
Mai multe la: http://jquery.com/plugins/
Eu prefer JQuery pt. ca mi se pare mai light, prototype nu am folosit si nici nu intentionez sa renunt la JQuery.
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
- ExcalIbvr
- Senior Member
"ce-i mai tare, PHP sau ASP?"
Desi apreciez mult jQuery si Interface-ul facut de eyecon, am inceput dinainte cu prototype+scriptaculous si nu am gasit nici un motiv pentru care as migra.
Nu stii ce sa alegi, nu ai experienta cu nici una, asa ca poti face 2 lucruri:
1. concepi niste probleme de javascript si le implementezi, pe rand, cu ambele toolkit-uri. vezi cum ti se pare codul si cat de bine (si cross-browser) functioneaza. apoi alegi.
2. ban: prototype. stema: jquery. arunci banul, rotindu-se in aer, il lasi sa cada pe jos pana se opreste. daca nu esti multumit de rezultat, poti incerca 2/3. :p
Vezi .
Si, ca sa mai pun gaz pe foc, exista si
.
later edit:
Daca ar fi sa migrez de la prototype+scriptaculous, m-as orienta catre sau .
Sunt curios daca este cineva aici care lucreaza cu yui sau dojo.
Desi apreciez mult jQuery si Interface-ul facut de eyecon, am inceput dinainte cu prototype+scriptaculous si nu am gasit nici un motiv pentru care as migra.
Nu stii ce sa alegi, nu ai experienta cu nici una, asa ca poti face 2 lucruri:
1. concepi niste probleme de javascript si le implementezi, pe rand, cu ambele toolkit-uri. vezi cum ti se pare codul si cat de bine (si cross-browser) functioneaza. apoi alegi.
2. ban: prototype. stema: jquery. arunci banul, rotindu-se in aer, il lasi sa cada pe jos pana se opreste. daca nu esti multumit de rezultat, poti incerca 2/3. :p
Vezi .
Si, ca sa mai pun gaz pe foc, exista si
later edit:
Daca ar fi sa migrez de la prototype+scriptaculous, m-as orienta catre sau .
Sunt curios daca este cineva aici care lucreaza cu yui sau dojo.
- kelye
- Senior Member
later that day ... back at granny's house .. the big bad wolf ..
deci m-am apucat voiniceste de prototype .. si sa vezi minune.. documentatia nu prea este deloc bogata ..
drept urmare .. pentru ca din postul de mai sus am auzit de YUI pentru prima oara.. m-am sucit.. si acum bag mare..
si jQuery e mai bine documentat. .. dar nu stiu de ce tind sa merg pe mana Y ..
deci m-am apucat voiniceste de prototype .. si sa vezi minune.. documentatia nu prea este deloc bogata ..
drept urmare .. pentru ca din postul de mai sus am auzit de YUI pentru prima oara.. m-am sucit.. si acum bag mare..
si jQuery e mai bine documentat. .. dar nu stiu de ce tind sa merg pe mana Y ..
- kelye
- Senior Member
tutorialul prezentat de Radical apare primul cand cauti "prototype documentation" dar din pacate este si singurul mai detaliat (nu ma indoiesc ca cel dat de ExcalIbvr nu este ok) doar ca nu se apropie de detalierea documentatiei (si usurinta gasirii) oferita de jquery.
decizia finala : jquery pentru chestii minore (gen efecte mouse over, mici animatii) ..
pentru interfete mai complicate voi incepe cu YUI
decizia finala : jquery pentru chestii minore (gen efecte mouse over, mici animatii) ..
pentru interfete mai complicate voi incepe cu YUI
Înapoi la “Librarii Javascript”