Salutare,
sper ca am ales bine categoria si titlul topicului, daca nu imi cer scuze. as avea ceva de facut si nu imi vine nici o idee mai interesanta. vreau sa fac ceva asemanator unui newsletter prin care sa trimit stiri. am n useri inscrisi la care sunt nevoit sa le filtrez stirile in functie de domeniile alese.
eu m-am gandit initial la ceva in php si mysql adica sa fac o baza de date cu userii si in cadrul fiecarui user sa am un camp varchar de ex. de lungime egala cu nr. de domenii existente si sa fie de forma 0010110 in sensul ca 1 inseamna ca e dornic sa primeasca stiri din domeniul aferent si 0 ca nu. si apoi cand apare stirea se vede pozitia domeniului in lista respectiva si apoi se cauta in acea serie ("0010110") pentru a se vedea daca are 0 sau 1.
daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o idee mai buna, va rog sa o faceti. multumesc
criterii sortare informatii
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- aureldragut
- PHPRomania Supporter
SET si scapi de o lista urata de asocieri categorie-bit
- aureldragut
- PHPRomania Supporter
- aureldragut
- PHPRomania Supporter
-
carco
- Senior Member
Pai ce sa explic, mai faci inca o tabela "users_domains" in care o sa ai ceva de genul:
adica userul 1 este interesat de domeniile 1,2,4, userul 2 de domeniile 2,3
Ceva in genul asta: http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages ... gs_to_many
Cod: Selectaţi tot
user_id|domain_id
1 | 1
1 | 2
1 | 4
2 | 2
2 | 3
adica userul 1 este interesat de domeniile 1,2,4, userul 2 de domeniile 2,3
Ceva in genul asta: http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages ... gs_to_many
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
- aureldragut
- PHPRomania Supporter
-
carco
- Senior Member
Daca tu vrei sa-ti bagi picioarele in munca lu' nenea Codd nu ai decat insa ce faci tu acolo (folosind SET sau 001010101) o sa se numeasca baza de date kktionala nu relationala.
Banuiesc ca nu stii ce inseamna FN3, asa ca foloseste ce vrei, eu doar am incercat sa-ti arat "lumina"
The MySQL SET datatype is not commonly used for a few reasons; First, using the MySQL SET datatype limits you to 64 elements. While you could get around this by using multiple SETs, this still represents a loss of versatility. Second, you cannot include commas in your set elements, as the comma is an element separator. Third, using a set means your data is not normalized.
Banuiesc ca nu stii ce inseamna FN3, asa ca foloseste ce vrei, eu doar am incercat sa-ti arat "lumina"
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
- aureldragut
- PHPRomania Supporter
carco are dreptate, ce tzi-am oferit eu este doar un quick-in-place-hack, depinde de tine si de cunostiintele tale ce alegi sa implementezi...dar solutia curata si eleganta este cea cu un alt tabel.
solutia cu un tabel iti ofera flexibilitate sporita si respectarea unor conditii (db normalisation) cercetate de catre niste oameni cu o pregatire superioara in domeniu
solutia cu set iti ofera un timp de implementare un pic mai redus (nesemnificativ daca sti bine ce ai de facut) si o foooooarte mica imbunatatire a timpului de executie (care cred ca e nesesizabil pt problema ta)
solutia cu un tabel iti ofera flexibilitate sporita si respectarea unor conditii (db normalisation) cercetate de catre niste oameni cu o pregatire superioara in domeniu
solutia cu set iti ofera un timp de implementare un pic mai redus (nesemnificativ daca sti bine ce ai de facut) si o foooooarte mica imbunatatire a timpului de executie (care cred ca e nesesizabil pt problema ta)