Vreau sa invatz Php
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- emedgidia
- Junior Member
Omu' a zis ca vrea sa invete PHP. DrStupid .. tu ii ceri bani? In caz ca nu stiai, aceasta este o comunitate.
Iar din cate stiu eu, termenul de comunitate inseamna ca este acolo undeva un loc unde lumea se aduna si se ajuta (intr-un fel) fara a cere alte pretentii.
Dupa cum a zis si icsfails un bun loc de a incepe este manualul PHP care este diponibil online. Cele mai bune tutoriale le gasesti la http://www.hotscripts.com , si http://www.phpbuilder.com ... dar ce vorbesc prostii aici?
Noi suntem comunitatea PHP din Romania nu? Nu zic ca eu stiu PHP, dar sunt altii care chiar sunt tatici ...
De ce sa nu fie PHP Romania o sursa importanta pentru a invata PHP in Romania? De ce nu sunt postate cat mai multe tutoriale in limba romana .. si tips-uri pentru cei novice, sau cei care nu au nici macar habar ce inseamna PHP, dar vor sa il invete ...
De ce la sectiunea tutoriale gasim link-uri catre site-uri in limba engleza care ne prezinta tutoriale? De ce sa nu le facem noi? Sau macar .. sa le traducem pe alea existente? Nu avem timp? Nu este adevarat. Cat timp va ia sa va barfiti colegii pe la spate? Sau sa va uimiti ca sefei i-au iesit bikineii din fusta afara? Toata lumea vrea ... cere in stanga si dreapta ... eu zic ca este momentul sa si dam de la noi ... fara a cere, sau a avea pretentii... macar deocamdata.
Iar din cate stiu eu, termenul de comunitate inseamna ca este acolo undeva un loc unde lumea se aduna si se ajuta (intr-un fel) fara a cere alte pretentii.
Dupa cum a zis si icsfails un bun loc de a incepe este manualul PHP care este diponibil online. Cele mai bune tutoriale le gasesti la http://www.hotscripts.com , si http://www.phpbuilder.com ... dar ce vorbesc prostii aici?
Noi suntem comunitatea PHP din Romania nu? Nu zic ca eu stiu PHP, dar sunt altii care chiar sunt tatici ...
De ce sa nu fie PHP Romania o sursa importanta pentru a invata PHP in Romania? De ce nu sunt postate cat mai multe tutoriale in limba romana .. si tips-uri pentru cei novice, sau cei care nu au nici macar habar ce inseamna PHP, dar vor sa il invete ...
De ce la sectiunea tutoriale gasim link-uri catre site-uri in limba engleza care ne prezinta tutoriale? De ce sa nu le facem noi? Sau macar .. sa le traducem pe alea existente? Nu avem timp? Nu este adevarat. Cat timp va ia sa va barfiti colegii pe la spate? Sau sa va uimiti ca sefei i-au iesit bikineii din fusta afara? Toata lumea vrea ... cere in stanga si dreapta ... eu zic ca este momentul sa si dam de la noi ... fara a cere, sau a avea pretentii... macar deocamdata.
Fiecare programator este diferit in felul lui!!!
si eu sunt incepator si mi-ar fi foarte folos un tutorial in limba romana pentru a incepe sa invat php
am vazut link-urile alea puse de diferiti useri dar documentatia este in lb engleza.
stiu engleza dar presupun ca sunt si termeni de specialitate pe care probabil nu-i voi intelege asa cum ar trebui
va rog sa faceti un tutorial in lb romana
am vazut link-urile alea puse de diferiti useri dar documentatia este in lb engleza.
stiu engleza dar presupun ca sunt si termeni de specialitate pe care probabil nu-i voi intelege asa cum ar trebui
va rog sa faceti un tutorial in lb romana
- emedgidia
- Junior Member
zeratul, cred ca cea mai bina cale este sa cauti articolele in limba romana chiar de aici de pe www.phpromania.net . Eu fac browsing in acest moment la site-ul www.php4.as.ro , sectiunea Articole. Mi se pare destul de interesant si foarte bine structurat pentru incepatorii PHP-ului. Iata link-ul articolelor: http://www.php4.as.ro/pag.php?pagina=ar ... ticole.php
Cand voi avea mai mult timp, voi incerca sa vin si eu cu cateva tutoriale in sprijinul comunitatii.
Cand voi avea mai mult timp, voi incerca sa vin si eu cu cateva tutoriale in sprijinul comunitatii.
Fiecare programator este diferit in felul lui!!!
articol
am scris mai demult un articol, cred ca este bun pentru incepatori
http://www.fastweb.ro/Introducere_in_PHP(p1_ed1).html
o sa-l continui in curand
http://www.fastweb.ro/Introducere_in_PHP(p1_ed1).html
o sa-l continui in curand
-
Radical
- Senior Member
colectie carti programare web
Colectia mea din biblioteca printata de pe w3.org se rezuma la:
HTML 4.01 Specification - medie
Cascading Style Sheets, level 2 - imensa
Web Content Accessibility Guidelines 2.0 - mica
DOM Level 3 Core - mica
DOM Level 3 Load and Save - mica
DOM Level 3 Validation - mica
Mathematical Markup Language (MathML) Version 2.0 - din pacate first edition - peste medie
PICS Label Distribution Label Syntax and Communication Protocols - mica
The Platform for Privacy Preferences 1.0 (P3P1.0) Specification - mica
XSL Transformations (XSLT) Version 1.0 - imensa
Scalable Vector Graphics (SVG) 1.1 Specification - imensa
XHTML 1.0 - mica
Extensible Markup Language (XML) 1.0 - sub medie
XML Base - mica
XML Path Language (XPath) - sub medie
La cele de mai sus se adauga cea mai mare pentru intentionez sa imi iau certificare pe el:
MySQL Reference Manual - imensa: 1047 pagini
Variantele PHP se misca prea repede... nu are rost sa printezi... in schimb la MySQL daca iei certificarea pe MySQL 4... e valabila ca si manualul de referinta pe orice versiune de 4 pana la 5.
HTML 4.01 Specification - medie
Cascading Style Sheets, level 2 - imensa
Web Content Accessibility Guidelines 2.0 - mica
DOM Level 3 Core - mica
DOM Level 3 Load and Save - mica
DOM Level 3 Validation - mica
Mathematical Markup Language (MathML) Version 2.0 - din pacate first edition - peste medie
PICS Label Distribution Label Syntax and Communication Protocols - mica
The Platform for Privacy Preferences 1.0 (P3P1.0) Specification - mica
XSL Transformations (XSLT) Version 1.0 - imensa
Scalable Vector Graphics (SVG) 1.1 Specification - imensa
XHTML 1.0 - mica
Extensible Markup Language (XML) 1.0 - sub medie
XML Base - mica
XML Path Language (XPath) - sub medie
La cele de mai sus se adauga cea mai mare pentru intentionez sa imi iau certificare pe el:
MySQL Reference Manual - imensa: 1047 pagini
Variantele PHP se misca prea repede... nu are rost sa printezi... in schimb la MySQL daca iei certificarea pe MySQL 4... e valabila ca si manualul de referinta pe orice versiune de 4 pana la 5.
alt ametit
sal .trimite-mi si mie daca poti un curs de php .mersi
-
Emil
- PHPRomania Coder Professional
thread-urile de genul asta pot disparea daca se pune un sticky cu o colectie de resurse ce poate fi imbunatatita permanent de moderatori etc.
+ ca exista si site-ul PHPRomania , nu sariti aţa'n forum, dati o raita si pe site si vedeti ce resurse sunt si pe acolo ...
+ ca exista si site-ul PHPRomania , nu sariti aţa'n forum, dati o raita si pe site si vedeti ce resurse sunt si pe acolo ...
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.