Salut. Am si eu o mica intrebare. Cum pot deosebi IP-urile interne(din Romania) de cele externe? Sa va spun la ce mi-ar folosi asa ceva. Lucrez la un site al carui index.php asi vrea sa contina o functie care sa ramifice vizitatorii in functie de IP-ul de la care este accesat site-ul. Sa zicem ca daca este IP de Romania sa redirectionam catre varianta in limba romana a site-ului, iar in caz contrar redirectionam catre varianta in engleza. Ar avea mai multe aplicatii ideea mea, dar ma limitez la atat.
Am gasit eu o lista cu IP-uri care se zice ca ar contine toate IP-urile metropolitane, dar la cateva verificari mi-am dat seama ca nu este atat de bine pusa la punct. Aruncati si voi o privire la adresa -> ipclasses.bgp si dati-va cu parerea daca sunteti cunoscatori.
Este primul meu post... sper sa sara cineva cu ceva idei/raspunsuri care m-ar putea ajuta. Va multumesc anticipat.
Ramificare dupa IP...
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Mai multe detalii te rog...
Ceea ce zici tu este simplu... dar ce este WHOIS? Am cautat im manualul de PHP si se pare ca nu exista o astfel de functie. Imi poti oferi mai multe detalii te rog, poate un exemplu concret aplicat in PHP?
Raman dator
.
Raman dator
Salut.
Nu cred ca e o idee buna sa folosesti adresa de IP pentru a determina limba in care sa livrezi site-ul (nu neaparat un utilizator de la o adresa IP din Romania vrea sa vada romana, si invers... si in plus overhead-ul necesar ca sa determini tara de origine e mare... etc, etc).
Pentru asta exista un header HTTP, trimis de browser si numit 'Accept-Language' si care exprima preferintele utilizatorului in ceea ce priveste limba in care isi doresti sa vada continutul.
Forma este ceva de genul:
Accept-Language: en-UK;q=0.7, en-US;q=0.6, no;q=1.0, dk;q=0.8
unde q reprezinta cat de tare isi doreste omu' limba aia (cantitati intre 0-1).
Acest header e accesibil in script-uri in:
$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']
Pentru setarea preferintelor, daca te uiti in optiunile de la Internet Explorer o sa vezi o setare 'Languages'... asta determina ce header 'Accept-Language' o sa trimita browserul cand cere o pagina (presupun ca si celelalte browsere au asa ceva)
Numai bune.
Nu cred ca e o idee buna sa folosesti adresa de IP pentru a determina limba in care sa livrezi site-ul (nu neaparat un utilizator de la o adresa IP din Romania vrea sa vada romana, si invers... si in plus overhead-ul necesar ca sa determini tara de origine e mare... etc, etc).
Pentru asta exista un header HTTP, trimis de browser si numit 'Accept-Language' si care exprima preferintele utilizatorului in ceea ce priveste limba in care isi doresti sa vada continutul.
Forma este ceva de genul:
Accept-Language: en-UK;q=0.7, en-US;q=0.6, no;q=1.0, dk;q=0.8
unde q reprezinta cat de tare isi doreste omu' limba aia (cantitati intre 0-1).
Acest header e accesibil in script-uri in:
$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']
Pentru setarea preferintelor, daca te uiti in optiunile de la Internet Explorer o sa vezi o setare 'Languages'... asta determina ce header 'Accept-Language' o sa trimita browserul cand cere o pagina (presupun ca si celelalte browsere au asa ceva)
Numai bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).
http://www.arond-design.ro
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).
http://www.arond-design.ro
http://www.maxmind.com/app/geoip_country
Ideea e sa ai o table cu ip-urile specifice unei tari, si sa faci un query pe ea.
Ideea e sa ai o table cu ip-urile specifice unei tari, si sa faci un query pe ea.