Functionare Resurse

PEAR, Smarty, ADOdb, OOP, PHP 5, XML, UML, Şabloane de proiectare, PHP-GTK.

Moderatori: coditza, Emil, Moderatori

artur99
Average Member

Functionare Resurse

Mesajde artur99 » Mar Apr 22, 2014 8:40 pm

Salut!
Acum cateva luni m-am gandit sa incep sa lucrez cu inca cativa prieteni un joc asemanator cu Grepoils Ikariam sau Imperia Online.
Dar am intampinat niste probleme: nevoia de grafician, crearea unei firme, etc. Insa una dintre ele era asta:

Odata cu crearea unui joc de strategie si razboi, automat o sa am nevoie de resurse, si in majoritatea jocurilor, resursele sunt adaugate automat odata pe minut sau odata pe ora, chiar daca jucatorul este offline? Cum se face acest lucru?
Cineva mi-a spus ca se calculeaza fiecare proces de cand incepe jucatorul jocul. Adica 0 + numarul de ore jucate - consumul total. Totusi eu cred ca ar fi ceva foarte complicat. Eu m-am gandit ca se poate lua serverul dupa ultima logare. Numarul de resurse atunci cand utilizatorul a inchis jocul, sau asi putea face un script la care sa dau refresh in fiecare ora si sa adauge el.

Totusi, sunt curios daca se poate altfel. De exemplu in Cron jobs se poate? :D

Site:

Birkoff
Senior Member

Re: Functionare Resurse

Mesajde Birkoff » Mie Apr 23, 2014 4:04 am

daca faci un joc web based, ai mai multe variante de a calcula resursele unui jucator la un anumit timp.

1) pe partea de server side (cel mai recomandat) printr-un script care ruleaza la infinit pe server si recalculeaza resursele la fiecare jucator existent
- alternativa este ca la orice cerere pe care o face un jucator sa intervina si un script care sa recalculeze resursele si sa faca ajustarile necesare.
- scriptul poate fi apelat automat din cron sau poate fi setat un proces sa apeleze un fisier executabil (sau java depinde in ce limbaj e facut jocul)

2) pe partea de client side (nerecomandat, din motive de siguranta) - cand se logheaza jucatorul sa se recalaculeze automat resursele si sa se faca actualizarile in bd, dupa care e redirectat catre joc...

3) prin nodejs, pentru fiecare user autentificat sa se realizeze instant si actualizarile de resurse

Dupa cum vezi, sunt multe variante, depinde de cum e gandit jocul si interactiunea intre jucatori - server + limbajul ales pentru dezvoltare + necesitatile speciale pe partea de server (resurse, scripturi)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

artur99
Average Member

Mesajde artur99 » Mie Apr 23, 2014 7:31 am

Multumesc mult. Acum am inteles... :)
Site:

Double_Web
Average Member

Mesajde Double_Web » Mie Apr 23, 2014 10:43 am

Cum se scrie?:
Site
Android:
iOS:

artur99
Average Member

Mesajde artur99 » Mie Apr 23, 2014 3:34 pm

ok, ms. Oricum, nu cred ca o sa ajung la 1 milion de jucatori :D

Totusi, nu imi dau seama cum ar putea functiona bataliile... iau adun atacul de la fiecare unitate a atacatorului si o compar cu suma apararii de la aparator, apoi cel ce are mai mic i se scade toate unitatile, iar celalalt numai o parte?
Site:

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Apr 23, 2014 5:26 pm

pai asta tine de algoritmul jocului tau, tu ar trebui cum gandesti atacul si cum scazi apararea si vezi cine castiga... la ce algoritm te-ai gandit? ce tipuri de arme sunt? ce putere au? dar armele de aparare ce tipuri sunt? ce putere au? mai sunt si alti factori care influenteaza atacul (noapte/zi ploaie/vant etc) ??? tu ar trebui sa stii toate astea ca doar e jocul tau...
ps, citeste cartea trimisa pe mess, o sa intelegi mult mai multe la finalul ei si o sa ai deja raspuns la multe probleme la care acum nici macar nu te gandesti...
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

artur99
Average Member

Mesajde artur99 » Mie Apr 23, 2014 8:12 pm

Site:

Double_Web
Average Member

Mesajde Double_Web » Joi Apr 24, 2014 1:02 pm

S-ar putea sa iti fie de folos:
Cum se scrie?:
Site
Android:
iOS:

sim72
PHPRomania Supporter

Mesajde sim72 » Vin Apr 25, 2014 12:19 am

Arunca o privire peste . Poti descarca sursele de la http://devana.eu/blog/wp-content/upload ... _beta-1.7z si vezi cum au abordat ei problema. Este o echipa romaneasca in spate.
Codul mi s-a parut greoi la prima "citire" insa poate pentru tine e mai usor :).

Sa ne spui si noua strategia aleasa si sa ne faci conturi sa jucam GRATIS cand o sa fie gata pentru testare.

artur99
Average Member

Mesajde artur99 » Sâm Mai 10, 2014 9:52 am

Daca imi fac pe VPS, oare cat spatiu, transfer si ram am nevoie?
Site:

sim72
PHPRomania Supporter

Mesajde sim72 » Sâm Mai 10, 2014 11:27 am

Asta cu siguranta depinde de numarul de jucatori activi simultan pe care o sa-i ai.
As incepe cu un server de testare (prieteni si pritenii lor) pentru ca ai nevoie de feedback din partea lor in ceea ce priveste gameplay-ul, rezolvarea bug-urilor, optimizarea codului. Tot aici poti sa faci si masuratorile de de trafic si resurse care trebuie alocate.

artur99
Average Member

Mesajde artur99 » Sâm Mai 10, 2014 12:26 pm

ok ms..
totusi, pentru test de cat o sa am nevoie? Si o sa se poata schimba planul de vps fara sa fie inchis siteul?
Site:

sim72
PHPRomania Supporter

Mesajde sim72 » Sâm Mai 10, 2014 2:05 pm

Cu siguranta, fiecare are modul lui de a aborda o problema.
Daca ar fi proiectul meu, as cumpara un Raspberry Pi (aprox. 30euro) pe care as pune toata partea de server de care am nevoie. Asta in spatele unui router la care ii setezi DDNS daca nu ai deja un IP static. Faci fwd-area de port(uri) in interior catre Raspberry Pi si buumm ai un server care consuma extrem de putin curent ca sa-l poti lasa in priza nonstop (512 MB RAM si suficient spatiu de stocare, depinde de cardul SD, vreo 8 GB). Astfel cei care vor pot sa joace si sa testeze platforma.
De aici, poti sa cresti gradat in functie de evolutia proiectului.
Mai intai iti faci un abonament de banda garantata/simetrica la internet, iti cumperi un server secondhand, pe urma un server mai bun, un generator de curent, un spatiu in chirie, iti mai iei un internet pt failover, .... si tot asa. Te adaptezi.

Înapoi la “PHP Avansat”