joomla, wordpress, drupal VS. access
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
comcomponente
- New Member
joomla, wordpress, drupal VS. access
Salut, incerc sa pun pe picioare un site bazat pe o idee personala, implica vreo 5 tabele mysql si, zic eu, niste cod php. Sunt arhi-incepator in php, nu cunosc fb limbajul si m-am apucat in joomla insa acest cms este destul de limitat in ceea ce vreau eu asa ca vin si eu cu 2 intrebari: din punct de vedere al codului php si al avantajului de a-l folosi, as putea face niste formuri legate de bd pe care o folosesc, in Access si apoi sa "copiez" codul generat intr-un site? Drupal sau wordpress sunt acelasi lucru cu joomla? Adica articole si sub articole? Va multumesc f mult. O zi buna
-
comcomponente
- New Member
Re: joomla, wordpress, drupal VS. access
Nu am pretentia la cod/site gratis dar mi-ar prinde bine un sfat. Ideea e asa: sunt 2 tabele, una cu ingrediente si alta cu feluri de mancare. Pe prima pagina vizitatorul alege (cu checkboxuri) valori din prima tabela, cea de ingrediente si la Submit i se afiseaza o lista cu felurile de mancare in functie de ingredientele bifate anterior. Se poate face asa ceva in joomla/wordpress sau drupal? Ca in Access stiu sigur ca se poate si in php nu ma pricep. Va multumesc foarte mult pt timpul acordat.
In drupal stiu sigur ca se poate face simplu si fara sa cunosti php.
La fiecare node (articol sau ce o fi) ii adaugi taguri din taxonomie (de ex. ingredientele) si apoi ceri doar nodurile care au acel termen prezent.
Cu modulul Views cred ca ai putea face doar din clicuri acest lucru.
La fiecare node (articol sau ce o fi) ii adaugi taguri din taxonomie (de ex. ingredientele) si apoi ceri doar nodurile care au acel termen prezent.
Cu modulul Views cred ca ai putea face doar din clicuri acest lucru.
-
comcomponente
- New Member
Ok. Multumesc mult pt raspuns. Intre timp am inceput sa citesc o carte despre php. Incepe sa se risipeasca "ceata". Incep sa vad altfel ideile pe care le am. O sa incerc si Drupal dar mai buchisesc putin si la php. Revin cu stiri despre stadiul proiectului. Stima
-
comcomponente
- New Member
Am incercat sa instalez Drupal. M-am blocat la partea aia cand imi cere sa introduc baza de date, userul si pass si cand le introduc si dau Save and Continue imi da practic refresh la pagina si trebuie introduse din nou credentialele de conectare la bd. As putea face checkboxurile si pagina de rezultate in php dar fara vreo baza de date. Avand in vedere ca va fi o colectie de vreo100 de inregistrari m-as putea lipsi de bd? Sa bag toate datele intr-un php? Si daca da, cum rezolv problema conectarii simultane a mai multi vizitatori? Mysql stiu ca permite asta, dar php?