ideea ta e destul de buna, dar asa cum ai facut ai nevoie de doua parcurgeri:
1) ca sa iei rezultatele din BD intr-un array
2) foreach-ul cu care construiesti structura ceruta
Incearca sa excluzi acel array_combine si sa scoti acel if din foreach. Mai exact, singura strctura repetitiva ar trebui sa fie aia in care iei rezultatele din BD si tot acolo sa construiesti arrayul cerut.
Tema de gandire - concurs
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Re: Tema de gandire - concurs
100% Linux
- Birkoff
- Senior Member
vad ca nu se mai pun provocari noi, asa ca vin eu cu una noua:
Provocare noua
Se da, un magazin virtual, cu urmatoarele informatii de care trebuie sa se tina cont:
1) exista o lista de categorii
2) la fiecare categorie se pot adauga filtre specifice (unele obligatorii de completat altele optionale) cum ar fi culoare, marime etc (clientul trebuie sa le genereze cand creaza o categorie noua)
3) la adaugarea unui produs intr-o categorie trebuie sa ii afiseze imputuri pentru filtrele respective sa completeze valorile (deci generat dinamic inputurile)
4) cand un vizitator intra pe o categorie, scriptul din acea pagina trebuie sa vada ce filtre are acea categorie, ce valori si sa generezi un meniu pe baza filtrelor si valorilor sa aiba vizitatorul de unde alege
5) trebuie sa se tina cont ca magazinul e multi language... trebuie sa afisezi texele si valorile la filtre in limba aleasa
Se cere:
sa se genereze structura de tabele (tabelele si coloanele lor) necesare pentru toate cerintele specificate mai sus
(si sa se explice putin fiecare ce fac si care e legatura dintre ele)
(nu va cer cod ca ar fi kilometric, si asa sunt destule tabele)
Provocare noua
Se da, un magazin virtual, cu urmatoarele informatii de care trebuie sa se tina cont:
1) exista o lista de categorii
2) la fiecare categorie se pot adauga filtre specifice (unele obligatorii de completat altele optionale) cum ar fi culoare, marime etc (clientul trebuie sa le genereze cand creaza o categorie noua)
3) la adaugarea unui produs intr-o categorie trebuie sa ii afiseze imputuri pentru filtrele respective sa completeze valorile (deci generat dinamic inputurile)
4) cand un vizitator intra pe o categorie, scriptul din acea pagina trebuie sa vada ce filtre are acea categorie, ce valori si sa generezi un meniu pe baza filtrelor si valorilor sa aiba vizitatorul de unde alege
5) trebuie sa se tina cont ca magazinul e multi language... trebuie sa afisezi texele si valorile la filtre in limba aleasa
Se cere:
sa se genereze structura de tabele (tabelele si coloanele lor) necesare pentru toate cerintele specificate mai sus
(si sa se explice putin fiecare ce fac si care e legatura dintre ele)
(nu va cer cod ca ar fi kilometric, si asa sunt destule tabele)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
Nu, chiar deloc.
1. ereg() e deprecated
2. solutia ta nu e generala, de fapt e una asa de concreta incat codul tau e aproape echivalent cu: echo ".domeniu.ext";
3. nu vei reusi cu regex, poti sa acoperi doar o parte
4. trebuia sa-ti compari codul cu alte solutii si sa folosesti acele url-uri de test
1. ereg() e deprecated
2. solutia ta nu e generala, de fapt e una asa de concreta incat codul tau e aproape echivalent cu: echo ".domeniu.ext";
3. nu vei reusi cu regex, poti sa acoperi doar o parte
4. trebuia sa-ti compari codul cu alte solutii si sa folosesti acele url-uri de test
-
Meckmaniack
- PHPRomania Supporter
Birkoff, mai asteapta te rog pana vineri seara. As avea eu o idee, dar trebuie sa o testez.
STIU CA SUNT PROST, DAR, CAND MA UIT IN JUR, PRIND CURAJ
-
Meckmaniack
- PHPRomania Supporter
Ultima oară modificat Vin Sep 19, 2014 6:30 pm de către Meckmaniack, modificat 1 dată în total.
- Birkoff
- Senior Member
@Meckmaniack da, provocarea e de atunci, dar pana acum nu sa mai bagat nimeni (e destul de complexa pentru incepatori)
varianta ta e ok, dar se poate si mai bine
uite o sugestie (o problema de care m-am lovit) - unele produse pot avea acelasi cod dar gramaje (si preturi/stocuri) diferite
ce faci in situatia asta le bagi la filtre sau separat? (aceeasi problema pentru culori la acelasi produs) 
daca nu mai participa nimeni in urmatoarele zile cred ca ar fi ok sa preiei tu controlul si sa pui urmatoarea provocare
varianta ta e ok, dar se poate si mai bine
uite o sugestie (o problema de care m-am lovit) - unele produse pot avea acelasi cod dar gramaje (si preturi/stocuri) diferite
daca nu mai participa nimeni in urmatoarele zile cred ca ar fi ok sa preiei tu controlul si sa pui urmatoarea provocare
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
-
Meckmaniack
- PHPRomania Supporter