Comunicare intre 2 baze de date !

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

rsergyu
Junior Member

Comunicare intre 2 baze de date !

Mesajde rsergyu » Vin Apr 27, 2012 11:12 am

Buna ziua ,

Cum as putea sa sincronizez anumite informatii dintre 2 baze de date dar doar la 1am acces total, dar la anumite actiuni trebuie sa modific si in cealalta baza de date exista vro modalitate de a scrie in baza de date trimitand un cod la site-ul respectiv iar de acolo el sa verifice daca vine de la mine si apoi sa se ocupe mai departe sa modifice datele in baza de date ?

Nu stiu daca m-am facut inteles asa ca dau si un exemplu !

Un utilizator imi trimite in baza de date dintr-un formular anumite informatii , din aceste informati 3 trebuiesc scrise si in baza de date care nu este a mea !
cum as putea face acest lucru ?

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Apr 27, 2012 1:17 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

rsergyu
Junior Member

Mesajde rsergyu » Lun Apr 30, 2012 12:27 pm

vreau sa se desfasoare un concurs la mine pe site , la care vor participa oameni de pe un alt site cu care colaborez , eu trebuie sa tin evidenta la ce castiga acestia la mine pe site , si mai trebuie sa primeasca un nr de puncte pe site-ul cu care colaborez , si nu stiu cum pot trimite punctele in baza de date a site-ului cu care colaborez !

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Apr 30, 2012 3:31 pm

trebuie sa iti puna la dispozitie un de care sa te legi si sa ii trimiti punctele (in formatul acceptat de acel api, probabil json sau xml) si el prin acel api sa le preia si sa le salveze la el in baza de date
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

frederikb
PHPRomania Supporter

adica

Mesajde frederikb » Lun Mai 21, 2012 7:14 pm

adica,
faci o pagina in siteul tau sa zicem
concurs.php
care e apelata din siteul partener cu niste parametri
gen
concurs.php?act=newuser&points=200&name=ionpopescu

iar pe pagina concurs, ma rog, verifici tu parametrii in functie de situatia ta... si acolo inserezi in baza da de date..iar daca vrei ca dupa eveniment sa se apeleze apoi pagina partener, trimiti la un fisier gen raspuns.php - aflat in siteul partener, caruia la fel ii returnezi un rezultat.

bine..nu lua in seama linkul descris de mine. il poti trimite criptat si il decriptezi la destinatie. iar scriptul de decriptare poate fi chiar in concurs.php si raspuns.php . sper ca ai inteles.

Înapoi la “Cod PHP”