Ceva mai usor de atat se poate?
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Da trebuie sa renunti la structura de tip HTML si PHP.
Trebuie sa faci o singura pagina PHP
Care are asa algoritmul cam asa:
Daca a fost trimis prin GET Categorie ID afiseaza subiectele pt categorie ID
si un formular pentru introducere date.
Daca nu a fost trimis atunci afiseaza un SELECT pentru categorii si alege.
<?php
if ((isset($_POST['submit'])) && ($_POST['submit'] == 'insereaza')) { insert_in_db(); }
else{
if (isset($_POST['cat_id']))
{
$cat_id= $_POST['cat_id'];
afiseaza_subiecte($cat_id) ;
afiseaza_formular($cat_id);
} else { afiseaza_select();};
};
?>
Scriptul verifica daca mai intai s-a trimis ceva prin post. daca DA atunci prelucreaza ce s-a trimis si insereaza in DB.
Daca nu atunci continua cu afisarea.
Unde:
- afiseaza_subiecte() e o functie pentru selectarea din DB si afisare a subiectelor din categoria $cat_id.
- afiseaza_formular() e o functie pentru afisarea unui form care contine parametru ascuns $cat_id. Astfel orice se introduce prin formular va fi introdus in DB in categoria x Iar submit va avea valoarea 'insereaza'.
La action pui numele scriptului tau iar metoda de tip POST
-afiseaza_select() este o functie care afiseaza un formular cu un SELECT in care ai optiuni cu numarul de categorii din DB 1-Avioane, 2-Masini 3-biciclete...
La action pui numele scriptului tau iar metoda de tip POST.
Sper ca se intelege ce trebuie sa faca scriptul
Trebuie sa faci o singura pagina PHP
Care are asa algoritmul cam asa:
Daca a fost trimis prin GET Categorie ID afiseaza subiectele pt categorie ID
si un formular pentru introducere date.
Daca nu a fost trimis atunci afiseaza un SELECT pentru categorii si alege.
<?php
if ((isset($_POST['submit'])) && ($_POST['submit'] == 'insereaza')) { insert_in_db(); }
else{
if (isset($_POST['cat_id']))
{
$cat_id= $_POST['cat_id'];
afiseaza_subiecte($cat_id) ;
afiseaza_formular($cat_id);
} else { afiseaza_select();};
};
?>
Scriptul verifica daca mai intai s-a trimis ceva prin post. daca DA atunci prelucreaza ce s-a trimis si insereaza in DB.
Daca nu atunci continua cu afisarea.
Unde:
- afiseaza_subiecte() e o functie pentru selectarea din DB si afisare a subiectelor din categoria $cat_id.
- afiseaza_formular() e o functie pentru afisarea unui form care contine parametru ascuns $cat_id. Astfel orice se introduce prin formular va fi introdus in DB in categoria x Iar submit va avea valoarea 'insereaza'.
La action pui numele scriptului tau iar metoda de tip POST
-afiseaza_select() este o functie care afiseaza un formular cu un SELECT in care ai optiuni cu numarul de categorii din DB 1-Avioane, 2-Masini 3-biciclete...
La action pui numele scriptului tau iar metoda de tip POST.
Sper ca se intelege ce trebuie sa faca scriptul
Salut!
BebeF sau cine mai cunoaste, va rog HELP!
Deci eu sunt mai prost ca voi in domeniul asta. Folosesc Dreamweaver, php nici idee.
Site e html, am incercat sa-i fac un FORM, e destul de mare cu multe Check Box-uri, Button-uri si Text Field-uri.
Inceputul e cam asa:
<form name="alex" method="post" action="">
In pagina ese bine, dar cand ajung la Submit nush cum sa fac ca sa-mi ajunga tot la mail, am mai citit pe undeva pe net ca e nevoie de mailer.php si contact.php si va fi asa:
<form name="alex" method="post" action="mailer.php">
OK! dar cum folosesc acest "mailer.php"? unde il bag? si de unde il iau?
Multumesc
BebeF sau cine mai cunoaste, va rog HELP!
Deci eu sunt mai prost ca voi in domeniul asta. Folosesc Dreamweaver, php nici idee.
Site e html, am incercat sa-i fac un FORM, e destul de mare cu multe Check Box-uri, Button-uri si Text Field-uri.
Inceputul e cam asa:
<form name="alex" method="post" action="">
In pagina ese bine, dar cand ajung la Submit nush cum sa fac ca sa-mi ajunga tot la mail, am mai citit pe undeva pe net ca e nevoie de mailer.php si contact.php si va fi asa:
<form name="alex" method="post" action="mailer.php">
OK! dar cum folosesc acest "mailer.php"? unde il bag? si de unde il iau?
Multumesc