Cum poti sti de cat banwitch ai nevoie ? si cat costa ?
vb de site-uri mari... sa spunem cate te costa sa tii 1million de persoane online in acelasi timp ?
care ar fi costurile aprox pt un site gen Facebook or hi5 pe luna ?
cineva care se pricepe in domeneiu ?
ms
Bandwitch ?! cum se masoara.. cat costa ?
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- Birkoff
- Senior Member
facebook are datacentere proprii (adica camere cu rack-uri in care sunt calculatoarele si hdd-urile si echipamentele de retea)
din cate stiu si hi5 are datacenter propriu.
in general daca faci un site si vezi ca are succes cumperi la inceput server in colocatie (adica un calculator pe post de server care sta in cladirea firmei de hosting sau la providerul de net intr-o camera special amenajata cu temperatura constanta (datacenter) )
mai departe daca vezi ca site-ul tau merge si mai bine, mai cumperi un calculator si tot asa pana ajungi sa detii propriul datacenter si sa inchiriezi tu la alti calculatoarele si banda...
vezi pe net la cei care ofera hosting cat costa un server virtual si cant costa un server fizic inchiriat (in colocatie)
din cate stiu si hi5 are datacenter propriu.
in general daca faci un site si vezi ca are succes cumperi la inceput server in colocatie (adica un calculator pe post de server care sta in cladirea firmei de hosting sau la providerul de net intr-o camera special amenajata cu temperatura constanta (datacenter) )
mai departe daca vezi ca site-ul tau merge si mai bine, mai cumperi un calculator si tot asa pana ajungi sa detii propriul datacenter si sa inchiriezi tu la alti calculatoarele si banda...
vezi pe net la cei care ofera hosting cat costa un server virtual si cant costa un server fizic inchiriat (in colocatie)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
cand merge vb despre preturi... asa aproximativ la un site gen hi5 ce cheluieli pe luna ii ajung ? peste 10.000 $ ? sa tii sa spunem 20.000 membri online in fiecare zi timp de 1 luna pt un site de socializare tip hi5 foto/video...
cat crezi ca ar ajunge costul lunar ? (acel datacenter, + personalul tehnic... )
depaseste 80k $ ?
cat crezi ca ar ajunge costul lunar ? (acel datacenter, + personalul tehnic... )
depaseste 80k $ ?
- Birkoff
- Senior Member
calculeaza si tu, chiria + curentul + netu + intretinerea + personalul + taxele la stat...
cum am zis, incepe si tu ca oricine de pe lumea asta, cu 1 server, vezi cum merge apoi mai bagi bani si in urmatorul si tot asa... macar sa ajungi sa ai 2 servere si sa te plangi de cheltuieli
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
ma voi despre ce vorbiti aici?
din cate stiu eu site-urile n-au nevoie de "Bandwitch"
din cate stiu eu site-urile n-au nevoie de "Bandwitch"
Nu mai fi chel http://www.caderea-parului.ro
- Birkoff
- Senior Member
daca e vb de un site gen youtube sau megavideo sau chiar google sau facebook... atunci e vb si de banda si de latimea ei... da na omul gandeste mare deci vrea sa stie la ce sa se astepte... odata cu ideile mari vin si cheltuielile majore... dar pana nu incepe nu are de unde sa stie cat il costa exact... asa ca eu i-am recomandat sa inceapa de la 1 server sa vada cum e si apoi isi calculeaza el singur costurile si castigurile...
in general cand ajunge mare, datele din spatele site-ului sunt stocate pe mai multe servere in sistem cloud, tu ca vizitator nu vezi decat o pagina (google.ro de exemplu sau facebook.com) dar in spate datele din acea pagina sunt puse pe mii de servere in cloud...
(pana si google a inceput cu un pc construit din piese de logo... deci primul pas e mic dar si cand ajunge mare...)
in general cand ajunge mare, datele din spatele site-ului sunt stocate pe mai multe servere in sistem cloud, tu ca vizitator nu vezi decat o pagina (google.ro de exemplu sau facebook.com) dar in spate datele din acea pagina sunt puse pe mii de servere in cloud...
(pana si google a inceput cu un pc construit din piese de logo... deci primul pas e mic dar si cand ajunge mare...)
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
-
nevvermind
- Senior Member