Structura baza de date shop

Întrebări legate de conectarea la baze de date MySQL prin intermediul PHP

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

Sinner20
Junior Member

Structura baza de date shop

Mesajde Sinner20 » Lun Aug 23, 2010 4:02 pm

Salut,

Vin si eu cu o mica intrebare pentru cei care au mai facut asa ceva. Am urmatoarea situatie: trebuie sa realizez un shop de produse electronice si nu reusesc sa ma hotarasc in privinta structurii anumitor tabele. Avand in vedere ca produsele au caracteristici diferite si urmeaza ca anumite caracteristici sa permita filtrarea lor in front-end pentru useri cum credeti ca e bine sa fac?

Varianta 1:

Tabela produse (id, denumire, pret etc. , caracteristica 1, caracterstica 2, caracteristica 3 etc.) unde caracteristicile difera in functie de categoria produsului (ex: ptr. laptop-uri caracteristica 1 = tip procesor, ptr. placi video = model). Aici cu siguranta pot aparea confuzii, dar si lentoare la search-uri.

sau

Varianta 2:

Tabele separate ptr. fiecare grupa de produse (placi video, hdd-uri, memorii etc.), aici apare problema ca la un search voi face cautarea pe 20 de tabele, dar la un search specific ( de ex. pe categoria memorii) va dura mai putin.

Sper ca am reusit sa fiu destul de coerent/clar.

Merci anticipat.

Multumesc.

Last jobs: |

alexx_utza
Senior Member

Mesajde alexx_utza » Lun Aug 23, 2010 4:49 pm

intrebare: daca este vorba de un magazin utilizatorul nu va putea adauga categorii noi (placi video, hdd-uri, memorii) pentru ca in mod normal el ar trebui sa le administreze?
banuiesc ca da. asadar, daca te gandesti la varianta doi asta inseamna:
-drepturi de creare tabele de categorii in DB pentru admin
-drepturi de stergere tabele de categorii in DB - in cazul in care desfiinteaza o categorie
-daca la un produs apare o coloana noua - de exemplu "denumirea_furnizorului" ea trebuie introdusa in toate cele 20 de tabele (sau cate tabele diferite pentru produse ai)

categoric as opta pentru prima versiune chiar daca cautarea pentru caracteristici tine ceva mai mult, plus depinde si cate produse estimeaza clientul ca va avea in DB. daca sunt putine, nu are nici un sens sa faci cate un table pentru fiecare categorie
|

Sinner20
Junior Member

Mesajde Sinner20 » Lun Aug 23, 2010 4:54 pm

matheuzzy
Senior Member

Mesajde matheuzzy » Lun Aug 23, 2010 6:15 pm

Sinner20
Junior Member

Mesajde Sinner20 » Lun Aug 23, 2010 8:24 pm

Perfect, la ceva de genul asta ma gandeam si eu acum cateva ore, dar e bine ca am confirmarea de la cineva care a probat si incarcarea pe baza de date. Multumesc!

Înapoi la “MySQL”