Norme art. III din OUG 58/2010 care modifică codul fiscal

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Dum Aug 01, 2010 3:24 pm

|

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Dum Aug 01, 2010 4:34 pm

Pirahna, înfiinţezi un SRL, apoi îl suspenzi. Te autorizezi ca PFA, apoi te dezautorizezi. Nu crezi că aş avea şi alte lucruri mai bune de făcut cu timpul meu? De exemplu, să mă ocup de dezvoltarea platformei de e-commerce la care lucrez de peste 7 ani. Sau să mai caut vreun client nou.

O PFA este o PERSOANĂ FIZICĂ autorizată să desfăşoare fapte de comerţ. Autorizaţia se obţine de la Registrul Comerţului (CUI similar cu al unui SRL, iar nr. de înregistrare la Reg. Com. începe cu F, nu cu J). Personalitate juridică nu are. Atunci când m-am făcut PFA ştiam într-adevăr care sunt avantajele şi dezavantajele. Problema este că în România regulile jocului se modifică de la o zi la alta. S-a produs modificarea modificării modificate şi răsmodificate, iar eu m-am săturat de toate acestea, înţelegi? Vreau să trăiesc în pace fără să mă gândesc că mă trezesc dimineaţa cu a 1000-a ordonanţă de urgenţă care îmi afectează negativ viaţa.

Speranţa mea este că mai există şi alţii care s-au săturat să fie călcaţi în picioare. Iar dacă există atunci ar trebui să ne unim forţele. Consultăm un jurist bun pe problemele legate de discriminarea socio-profesională. Ne asociem cel puţin vreo 100 de inşi şi dăm România în judecată. Drepturile nu ţi le dă nimeni, drepturile ţi le câştigi!
| | |

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Dum Aug 01, 2010 7:24 pm

Consulta un jurist dar ... mie tot nu mi se pare ca e vorba de discriminare, si nu stiu daca "poporul" are ceva de zis in cazul ordonantelor si legilor.

Am inteles ca te-ai saturat, si eu m-am saturat. Incerc sa imi mut afacerea in Statele Unite, ca acolo au impozite mai mici (si desi partea financiara e mult mai complicata, macar se poate rezolva electronic) ... dar sa desfiintezi un SRL in Romania dureaza mult si costa enorm, deci mai astept sa strang bani. Aparent au scos o ordonanta care nu mai permite firmelor sa dea faliment (nu sunt absolut sigur de asta dar vroiam sa dau faliment intentionat si mi s-a spus ca nu mai e posibil).

Inteleg ca vrei sa traiesti in pace, dar nu cred ca o sa poti face asa ceva in Romania vreodata. Tara se face praf, dupa cum observi, si nu da semne de evolutie pozitiva.
Sa dai in judecata statul cred ca iti va aduce si mai multa neliniste si rezultatul final nu cred ca va fi complet pozitiv.

Iti urez succes oricum, daca ai timp si resurse sa te iei de gat cu statul ...
|

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Dum Aug 01, 2010 8:23 pm

Pirahna, mulţumesc pentru urările tale şi - de ce nu? - pentru dialogul purtat.

În general sunt foarte atent cu bătăliile în care mă implic. Am avut de purtat o bătălie cu rectorul de la ASE pentru unul dintre prietenii mei - se considera că erau puţine şanse - dar s-a putut. Chiar şi la circa 7 de Poliţie am avut de purtat o bătălie: funcţionarii de la ghişeu au refuzat să mă servească într-o problemă foarte importantă pentru mine şi prietenii mei. Am mers la seful de poliţie împreună cu ei şi... s-a rezolvat. Iar lista poate continua. Şi niciodată, dar niciodată nu am apelat la spagă sau la gudurare - dacă făceam altfel poate că rezolvam anumite probleme mai rapid, dar în acelaşi timp aş fi pierdut ceva din demnitatea mea - ceea ce nu este acceptabil pentru mine.

Ceea ce mă sperie însă la români este apatia şi spiritul mioritic (ştii că vor veni diseară să te omoare, dar nu faci nimic...). Nu mă pot împăca cu genul acesta de gândire, nu mă caracterizează. Părerea mea este că pentru un bărbat este mai bine să moară pe câmpul de bătălie decât în tranşee cu coada între picioare! Atâta tot că o bătălie nu se poate câştiga de unul singur, este nevoie de armată pentru victorie. De aceea am şi venit pe acest forum. Mai există cineva pe aici care să gândeasca ca şi mine?
| | |

bema2004sw
Average Member

Mesajde bema2004sw » Dum Aug 01, 2010 8:30 pm

Salut vital.soft,

Am urmarit discutia. Nu am PFA, deci nu sunt implicat in prostia asta de lege. Dar ... daca pot sa ajut cu ceva, da-mi un semn.

Toate cele bune.

PS: imi place atitudinea ta. Putini care gandesc si actioneaza ca tine.

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Dum Aug 01, 2010 8:51 pm

bema2004sw, mulţumesc pentru disponibilitatea ta de ajutor - este încurajatoare!
| | |

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Dum Aug 01, 2010 11:07 pm

|

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Lun Aug 02, 2010 9:32 am

Deocamdată mi-am trimis opinia către Ministerul de Finanţe. Normele metodologice se aprobă astăzi. Mai ştii, poate se întâmplă o minune şi se va ţine cont de cele expuse de mine!!!
| | |

Niku02
Senior Member

Mesajde Niku02 » Lun Aug 02, 2010 7:05 pm

Lucrez la o firma de si am un magazin de .

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Mar Aug 03, 2010 2:54 pm

Nicu02,

Legat de plecatul în Bulgaria hai să-ţi spun o anecdotă.

S-a dus Tândală şi Păcală la vânătoarea de urşi în pădure. După ce au intrat în pădure s-au separt în mod strategic pentru găsi mai repede ursul. La un moment dat s-a auzit un strigăt în pădure. Strigătul era a lui Tândală, ceea ce a dus la următorul dialog:

Tândală: Am prins ursul!
Păcală: Adu-l încoace.
Tândală: Nu vrea să vină!
Păcală: Atunci lasă-l şi vino singur.
Tândală: Aş veni eu, dar nu mă lasă el!
| | |

Niku02
Senior Member

Mesajde Niku02 » Mar Aug 03, 2010 4:35 pm

Lucrez la o firma de si am un magazin de .

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Aug 03, 2010 6:41 pm

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Mar Aug 03, 2010 8:16 pm

vectorialpx, îţi înţeleg frustrarea. De făcut însă cred că se poate face câte ceva. Cu condiţia să ne ORGANIZĂM. Căci cu o singură rândunică nu se face primăvara.

Trebuie să ţinem minte că situaţia în care ne aflăm în acest moment se numşte RĂZBOI (unul fără tancuri şi fără tunuri, dar la fel de real). În acest război, ca de altfel în orice alt război, sunt implicate două părţi antagonice:
- pe de-o parte suntem NOI, cei care prin învăţătură, muncă, caştigare de competenţe, asumare de riscuri am reuşit să ne asigurăm caştigarea veniturilor necesare pentru viaţă;
- pe de altă parte sunt EI, cei care nu vor ca banii noştri să stea în buzunare noastre, EI preferă ca banii noştri să ajungă în buzunare altora (ştim noi ale cui, nu-i aşa?!).

Codul fiscal se bazează pe o serie de principii. Unul dintre ele se numeşte principiul certitudinii: "certitudinea impunerii, prin elaborarea de norme juridice clare, care să nu conducă la interpretări arbitrare, iar termenele, modalitatea şi sumele de plată să fie precis stabilite pentru fiecare plătitor, respectiv aceştia să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce le revine, precum şi să poată determina influenţa deciziilor lor de management financiar asupra sarcinii lor fiscale" (vezi art. 3 din codul fiscal). Întrebarea mea - şi nu numai a mea sper eu - este următoarea: de ce atunci OUG 58/2010 şi normele ei de aplicare sunt atât de neclare, atât de interpretabile? Un posibil răspuns l-am găsit aseară în timp ce meditam în pat
după culcare (cu ceva timp în urmă foloseam acel timp pentru găsirea diverselor soluţii ce ţin de programare, acum însă lucrurile s-au schimbat după cum vedeţi).

Răspunsul cel mai la îndemână este acesta: incompetenţă, nepricepere, inconştienţă. Este cel mai la îndemână răspuns - îl vezi pe toate forumurile şi în toate ziarele. Dezavantajul acestui răspuns este că face nişte idioţi din cei care ne conduc - ceea ce nu este deloc aşa - idioţi cu siguranţă nu sunt, nu trebuie să-i subestimăm.

Iată şi un alt răspuns posibil: orice general ştie că există anumite lucruri pe care dacă reuşeşte să le pună în practică, atunci victoria devine mult mai uşor de atins. Iar un astfel de lucru se numeşte CONFIZIE sau, dacă ar fi să mă exprim mai pe larg, semănarea confuziei în rândul inamicului. Ce se întâmplă cu o armată confuză? Aceasta devine paralizată, nu mai ştie clar ce are de făcut, se instaurează panica - fiecare încearcă să-şi salveze propria piele - iar toate acestea îi aduc într-un final înfrângerea. Ei uite că băieţii şi fetele din guvern şi, în special, cei de la Ministerul de Finanţe se pare că au învăţat anumite trucuri şi, intuitiv sau deliberat, se pricep foarte bine la manevrele de război psihologic. Confuzia instaurată în rândul celor care mişcă ceva în ţara aceasta le serveşte de minune interesele. Astfel pot să-i controleze mult mai bine pe cei care obţin venituri în această ţară. Iar dacă nu mă credeţi vă pun următoarea întrebare: De ce era nevoie să se introducă o nouă sintagmă şi anume "venituri de natură profesională" atunci când exista o sintagmă foarte bine definită: "venituri din activităţi independente"? Doar cele două sintagme se suprapun în cea mai mare parte. Răspunsul este acesta: Pentru a crea CONFUZIE. Creând confuzie ei ne aduc pe terenul NESIGURANŢEI. Fiind nesiguri ce vom face? Le cerem LOR explicaţii şi lămuriri. Iar EI desigur că ni le vor da, dar nu le vor da desigur pe cele care să ne avantajeze pe NOI, le va da pe cele pe care îi avantajează pe EI.

Suntem într-un război al minţilor. Trebuie să nu ne grăbim, ci mai degrabă să analizăm foarte bine mişcările inamicului şi să încercăm să-l prindem pe picior greşti, cu alte cuvinte să-l prindem chiar în plasa în care ne-a întins-o nouă. Se poate face acest lucru? Eu cred că da: inamicul nostru este isteţ, dar nu chiar atât de isteţ încât să nu i se poată găsi vreo breşă!

Desigur cele afirmate de mine mai sus trebuie privite cu o oarecare rezervă - aduc a teoria conspiraţiei, ceea ce pentru cineva cu mintea trează ar fi destul de greu de acceptat. Dar totuşi ceva-ceva există în cele expuse mai sus - ce crezi?
| | |

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Aug 03, 2010 11:19 pm

Înapoi la “Discuţii generale”