Seo/directoare/blog

Ai nevoie de ajutor cu optimizarea pentru motoarele de cautare. Discuta despre cuvinte cheie, titluri, meta-uri, taguri alt sau orice este relevant in motoarele de cautare.

Moderator: Moderatori

cvlan
Average Member

Seo/directoare/blog

Mesajde cvlan » Mar Feb 23, 2010 6:45 pm

Am doua site-uri: site-ul A si site-ul B. Am o lista cu 1000 de directoare cu PR intre 0 si 6 (600 au PR 0 si 1; 300 au PR 2 si 3, 80 au PR 4 si 5, 20 au PR 6 ) toate directoarele sunt cu dofollow.

Site-ul A il inscriu in toata lista cu directoare.( inscris in 1000 de directoare cu dofollow )

Site-ul B il inscriu doar in cele cu PR 4,5,6(inscris in 100 de directoare cu dofollow) dupa care mai fac un blog despre calculatoare (500 de pagini) pe acelasi IP si bag link-uri spre site-ul B in continutul posturilor de pe blog. (continutul blogului se potriveste cu site-ul B adica amandoua au continut despre calculatoare)

Si sa mai presupunem ca site-urile au acelasi continut sunt identice doar ca sunt in scrise in directoare diferite. Unul e bagat in directoare de calitate / blog si altul in toate directoarele care le gasesc pe net.

Care din site-uri credeti ca e mai bine optimizat seo ? Adica care ar ajunge mai infata la acelasi cuvant cheie pe google.ro

Link-urile de pe directoare straine de calitate ajuta pentru promovarea pe google.ro ?
Ultima oară modificat Mar Feb 23, 2010 6:58 pm de către cvlan, modificat 1 dată în total.

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Feb 23, 2010 6:57 pm

sunt mai multe chestii. Vizitele venite din site-uri importante sunt foarte bune insa cel mai important este sa ai tu content. So, optimizatea se refera la calitatea continutului, deci niciuna din metodele tale nu e 100% eficienta.

Apare in fata [nu stiu sigur daca asta e ordinea importantei]
- cel care are content-ul cel mai relevant, pentru cautarea facuta
- cel care are codul mai optimizat [heading-uri, meta, link-uri, imagini(alt-uri) etc care contin cuvintele cheie relevante]
- cel care are link-uri venite de la site-uri mai importante [nu stiu daca directoarele au un regim separat]
- cel care are mai multi vizitatori, evident
- cel care are textele relevante printre primele cuvinte [asta se refera tot la cod, sa nu ai 5000 de linii de cod din care 100 de content]

cvlan
Average Member

Mesajde cvlan » Mar Feb 23, 2010 7:02 pm

vectorialpx Iti multumesc mult pentru raspuns. Pe mine m-ar interesa foarte mult parerile voastre despre calitatea link-urilor care vin spre site.

Daca siteul este inscris in multe directoare ( de calitate mai proasta ) acestea duc site-ul in jos sau dau o putere site-ului dar foarte mica(aproape inexistenta) ?

Daca site-ul este inscris in directoare bune si proaste. Toate directoarele dau putere siteului dar in mod diferit sau cele proaste iau din puterea site-ului si se face un fel de medie intre puterea luata si ce-a data si rezulta puterea finala ? M-ar ajuta un raspuns de la cineva care a testat acest lucru sau care stie foarte bine deoarece pana acum am auzit pareri diferite care se cam bat cap in cap si de aceea. Uni zic k directoarele nu trag un site in jos ci doar te chinui adaugand site-ul in 1000 de directoare din care doar cele bine vazute de google iti dau putere restu nici nu te ajuta dar nici nu te trag in jos. Eu consider ca directoarele care sunt prost vazute de google pot trage un site in jos mai ales cele romanesti. Asta este doar parerea mea si de aceea mar ajuta sa aud si parerile altora.

Daca am un blog pe un domeniu si pun link-uri spre un site de pe acelasi ip calitatea link-ului este buna sau este slaba deoarece amandoua au acelasi ip ?

costy1
PHPRomania Supporter

Mesajde costy1 » Joi Apr 22, 2010 1:14 pm

Nu e indicat sa pui link pe blog spre tine. Google penalizeaza chestia asta.

Niku02
Senior Member

Mesajde Niku02 » Joi Apr 22, 2010 3:03 pm

costy1 scrie:Nu e indicat sa pui link pe blog spre tine. Google penalizeaza chestia asta.

Cine spune asta?
Lucrez la o firma de web design si am un magazin de airsoft .

badtiger
Senior Member

Mesajde badtiger » Joi Apr 22, 2010 6:48 pm

Ca sfat: Blogurile scad foarte tare daca nu le aduci content des ( o sa urce, iar apoi o sa scada).
Recomandarea mea este sa-ti faci propriul engine de blog si sa incerci sa ascunzi pe cat posibil ca este blog (sa nu-si dea seama robotii)
Iti recomand ca la site-ul pe care-l promovezi sa faci un blog de forma pe care sa-l updatezi des ( un post la cateva zile, chiar daca nu zici nimic concret in el -> ceva de genul "press release")

** iti zic din experienta proprie si am site-uri destule pe primul loc de ani buni

LiviutzuAs
Average Member

Mesajde LiviutzuAs » Lun Apr 26, 2010 2:26 pm

vectorial,una din liniile tale suna cam asa :

- cel care are mai multi vizitatori, evident

Pai si un site nou inseamna ca nu o sa apara niciodata in fata celor mai vechi... Pentru ca cele vechi deja sunt cunoscute si au o gramada de vizitatori...

adyre
Senior Member

Mesajde adyre » Lun Apr 26, 2010 5:07 pm

In general backlink-urile din directoare sunt relevante cele care au PR mai mare ca al tau (in cazul unui site nou PR1 e bun). De multe ori google nici nu-ti afiseaza backlink-urile din partea unor site-uri mai mici, dar tine cont de ele.

Faptul ca tu iti strangi link-uri nu e cel mai important lucru care il faci pentru SEO.

Daca te inscrii in 1.000 de directoare, probabil un search dupa cuvintele cheie va afisa adresele directoarelor unde e afisat site-ul tau, in nici un caz site-ul tau - lucru care iti poate aduce sau nu vizite.

Daca te axezi pe mai putine, poti face competitie intre tine si ele la un moment dat. Si daca sunt 3, tu castigi.

Google e ambiguu. Daca inscrii in 1.000 de motoare de cautare, in 100 sau in 10 iti poate fi si de folos, dar in unele cazuri nu te ajuta cu nimic, in alte cazuri iti poate face rau.
Viata e prea scurta sa faci un lucru singur. Cere AJUTOR!

alisssa2003
PHPRomania Supporter

Mesajde alisssa2003 » Dum Iun 06, 2010 7:02 pm

Link-urile de pe directoare straine de calitate nu ajuta pentru promovarea pe google.ro, ajuta putin insa site-urile de social bookmarking.

Înapoi la “Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)”