doar o pagina

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS: http://www.phpromania.net/jsmanual/index.html

Moderatori: eyecon, Moderatori

cronika
Average Member

doar o pagina

Mesajde cronika » Lun Feb 08, 2010 11:51 pm

Tocmai am inceput sa fac JS si am ajuns la o parte care nu inteleg exact ce trebuie sa fac.

Se da o categorie de produs pe 3 marimi(mici, mijlocii si mari), iar clientul daca introduce mai mult de 30 buc ii apare mesajul sa contacteze firma, iar daca introduce peste 7 produse cu marimea mica primeste gratuit inca un produs.

Eu am reusit sa ajung doar aici:

Cod: Selectaţi tot

<script language="javascript" type="application/javascript">
function  check()
   {
      var cant=quantity.value;
      if(cant = 1 || cant <= 30)
         {
            alert("Test 1");
         }
         else (cant > 30)
             {
               alert("For a quantity of" + quantity.value  + ". Please contact the Head Office");
            }
   }

</script>

Se poate o idee cum ar trebuii sa fac?

Multumesc

Viata e scurta... pretuieste fiecare moment

pin8marian
Average Member

Mesajde pin8marian » Mar Feb 09, 2010 10:18 am

Eu nu inteleg de ce vrei sa folosesti doar JavaScript. Trebuie cumva sa faci cu variabile de sesiune in PHP(daca foloseste PHP ca limbaj server side). Incremenetezi valoare variabilei de fiecare data cand clientul executa o adaugare de produs. Daca valoarea e mai mare ca 7 primeste gratuit un produs. Tu ai spus asa:

Cod: Selectaţi tot

var cant=quantity.value;

daca (ii permiti tu din aplicatie) clientul adauga prima oara 6(la cantitate) si pe urma, de exemplu, 10 pentru acelas produs? Adica are loc doua actiuni ale clientului. Tu faci verificare o data pentru 6 si o data pentru 10, dar tu nu aduni cantitatile nicaieri pentru produsul respectiv. Trebuie sa verifici cumva daca produsul, pentru care se face adaugarea de cantitate, mai exista in cos. Daca exista pui la cantitatea existenta in cos ceea ce introduce utilizatorul, daca nu exista adaugi un nou produs in cos cu cantitatea respectiva. Deci undeva trebuie sa "ti" si numele produsului si cantitatea.
Eu am dat un scenariu mai sus. Nu stiu cat se pupa cu ce ai tu.

foreverlost
Average Member

Mesajde foreverlost » Mar Feb 09, 2010 11:32 am

comparatia se face cu == nu doar =

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”