Ora corecta!

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

NDC
Average Member

Ora corecta!

Mesajde NDC » Dum Mar 27, 2005 9:37 pm

Ok, deci cam ce functii ar trebui sa folosesc ca sa pot afla corect ora Romaniei, in conditiile in care server-ul e cu 6 ore in urma GMT-ului?

Pana acum adunam 8 ore la functia time(). Astazi insa s-a schimbat ora dar server-ul a ramas pe acelasi timp :evil: astfel metoda mea afisa timpul cu o ora inapoi. Deocamdata am rezolvat situatia adunand inca o ora la cele 8, dar odata cu asta diverse timestamp-uri din baza de date apar si ele cu o ora inainte :( ceea ce nu e bine!

Anyone?

[EDIT] Ok, am aflat ca date('Z') intoarce diferenta fata de UTC, iar date('I') ne spune daca data curenta e ora de vara.

date ('Z') merge si pe server si pe localhost, dar date('I'), rulat pe server, intoarce 0 mereu, indiferent de al doilea parametru! In timp ce pe localhost intoarce 1 pentru acest moment (si intoarce 0 daca rulez date ('I', time () - 24*3600), adica undeva ieri seara cand inca era ora de iarna).

Deci problema e acum: cum determin corect ora de vara a unui timestamp unix?

SHORTY-X
PHPRomania Supporter

Mesajde SHORTY-X » Mar Mar 29, 2005 9:15 pm

Incearca sa faci un mod de organizare a bazei de date care sa adune alea 6 ore ... sau sa faci un script care sa faca direct treaba asta !
Nu am incercat !
-

Înapoi la “Cod PHP”