WFC 02 – bătălia se încinge o dată cu intrarea în momentul fight!

WFC 02 – bătălia se încinge o dată cu intrarea în momentul fight!

WorldIT Forensic Contest (WFC) este un eveniment sustinut de wordit.info si este caracterizat printr-o serie de provocari lunare, cu premii, ce urmaresc antrenarea si informarea romanilor asupra problemelor de securitate cu care se pot confrunta.

Domeniul IT a cunoscut o crestere abrupta in ultimii ani, dar o data cu imbunatatirea tehnologiilor si cresterea numarului de utilizatori ale lor, unele sisteme informatice au continuat sa pastreze arhitecturile vechi, nesigure si instabile sau au aparut probleme noi de securitate.

Scopul acestor probe este de a evidentia problemele de securitate ce sunt prezente in sistemele informatice care sunt folosite in activitatea zilnica, de a informa utilizatorii asupra unor metode de contracare a lor si de a aduce la cunostinta oamenilor modalitatile in care se desfasoara procesele de auditare a unui sistem informatic. Majoritatea probelor vor presupune analiza unor aplicatii, mesaje informatice sau bucati de cod ce sunt dezvoltate de colaboratori ai evenimentului pe baza unor situatii reale.

Concursul se desfasoara de o saptamana doar cu participantii inregistrati exclusiv pe site-ul concursului. Astazi a fost momentul in care problemele cele de-a doua editii WFC sa fie publicate, oricine avand la dispozitie inca aproape doua saptamani sa le rezolve. Mai multe detalii pe pagina concursului.

Una dintre probele acestei editii vizeaza unul din domeniile cu care sunteti majoritatea familiarizati – securitate web. Problema propusa incearca sa va testeze la maxim capacitatea de a intelege problemele ce pot aparea asupra unui cod. Sunt curios cati sunt in stare sa o rezolve la un procent de peste 95%.

Premii

Proba rapidă

  • Router wireless TRENDnet TEW-634GRU
  • 3 x 1 tricou worldit.info pentru urmatorii trei clasati la finalul probei.

Proba specială – Bitdefender

  • Job Full Time la Bitdefender

Mai multe detalii pe www.worldit.info

Share this post

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.