Mozilla dezvolta un nou browser pentru mobile

Mozilla dezvolta un nou browser pentru mobile

Mozilla are de gand sa inceapa un nou proiect pentru dezvoltarea unui browser destinat telefoanelor mobile.

Compania a angajat recent doi programatori pentru a fluidiza munca in cadrul noului proiect si planuieste sa lanseze Mobile Firefox anul viitor sau cel tarziu peste doi ani.

In procesul de proiectare a browser-ului Mozilla2, a doua versiune a platformei pe care a fost construit Firefox, va fi adaugata o categorie destinata dispozitivelor mobile. Programatorii care lucreaza pentru Mozilla2, care va fi lansat la inceputul lui 2009, vor avea in vedere si telefoanele mobile, a scris in blogul sau Mike Schroepfer, vice presedinte de inginerie la Mozilla.

Schroepfer nu a oferit iformatii concrete cu privire la data lansarii browser-ului pentru mobile, dar a specificat ca lansarea nu va avea loc „inainte de 2008”. El a mai spus si ca Mozilla nu a hotarat inca pe ce modele de telefoane mobile va functiona viitorul browser.

In functie de compatibilitate, Mozilla ar putea avea copmetitie din partea companiilor Microsoft si Apple, care au incorporate propriile browsere si sisteme de operare in linia de telefoane mobile, dar un competitor important l-ar putea constitui si Opera Software ASA, care funstioneaza pe telefoanele mobile de cativa ani buni.

Sursa: pcworld

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.