Inceputuri

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

crivion
Senior Member

Mesajde crivion » Dum Aug 17, 2008 11:13 am

Errr,
Eu am inceput cu flash, la 12 ani am stat 3 luni in casa ca sa fac un omulet care merge, l-am lasat repede si am dat peste rhp si eram tare mandru ca aveam "site", dupa am dat de html - invatat dintr-un manual care m-a costat o avere (3 alocatii), dupa care pauza vreo 2 ani, CSS l-am invatat de parca il stiam din alta viata, iar php mysql stiu de 2 ani, l-am invatat tot dintr-un manual de a lui Larry Ulman, dupa care lucrand la diferite proiecte am prins experienta.

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Dum Aug 17, 2008 11:31 am

cornel
Junior Member

Lamuriri

Mesajde cornel » Lun Aug 18, 2008 11:23 am

Ma bucur ca uni au fost receptivi la mesajul meu, dar vreau sa dau lamuriri.
Nu sunt nici eu de acord cu cei care vor codul complet ca sa nu mai lucreze ei la el. Eu sunt genul care cere ajutor abia dupa ce e sigur ca nu poate sa se descurce singur. Poate de asta m-am incapatanat sa invat programare web de capu meu.
dar stiu foarte bine cum e sa te blochezi la o chestie simpla si dupa ce ti-ai dat seama sa iti zici : "mama, ce usor era si ce prost am fost ca nu mi-am dat seama".
Sunt momente cand nu mai ai nicio idee. stai ore in sir cu ochii atintiti spre linia aia de cod si cu falca in palma asteptand sa se aprinda beculetul ideii.
Sunt multi care nu trec prin asta si la primu blocaj vin pe vreun forum si cer.
Cum ii diferentiem? nu ne obliga nimeni sa le dam mura-n gura. dar sa le aratam unde e mura si sa asteptam sa se duca la ea in loc sa radem de ei ca n-au vazut-o.
nu e o pozitie comoda pentru mine, nefiind nici foarte versat in PHP &co, nici cel mai nou, dar asa cred eu ca e cel mai bine

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Lun Aug 18, 2008 11:54 am

Problema cu mura si cu gura e ceva mai complexa, cornele. Poate tie, ca incepator, ti-e mai greu sa ii depistezi, insa noua nu. Si aici nu ma refer la cei care sunt la un nivel mediu si se lovesc de probleme avansate, sau dintr-un sir de probleme complexe se impiedica de una, ci ma refer aici la aceia care nu ai cunostinte de baza in ceea ce priveste programarea si algoritmica (uite un exemplu). Genul acesta de 'treziti programatori peste noapte, ca am auzit ca se fac bani din asta' sunt o rusine pentru comunitatea programatorilor, indiferent ca e vorba de php, de C# sau Java, whatever. Nu au cunostinte elementare! E ca si cum ar vrea sa fie poeti fara a sti sa scrie. Si crede-ma, sunt pe forum-ul acesta de un an jumatate si mi-au trecut multi prin injuraturi: la astia, daca le arati unde e mura, se apuca sa te injure ca esti ingamfat si 'laudator', cum ma facea un specimen din mai-sus-numita categorie.

Din pacate, fiind un forum public, genul acesta de oameni sunt permanent pe stoc. De asemenea, fluxul lor e mentinut constant datorita calitatii clientilor, a caror majoritate prefera un lucru facut ieftin, pentru ca oricum nu au simtul calitatii si nu sunt in stare sa deosebeasca un site facut cu cap, ca la carte, fata de un 'vaporism' facut de un nub de genul acesta.

Gata, am aberat destul. Hai sa revenim la subiect :)

szerky
Average Member

Mesajde szerky » Lun Aug 18, 2008 12:25 pm

mandriva2007
Senior Member

MANIFEST

Mesajde mandriva2007 » Mar Aug 19, 2008 12:43 am

Ultima oară modificat Mar Aug 19, 2008 11:39 am de către mandriva2007, modificat 1 dată în total.
"It started with lessons with ho I should hate
Listening to everything spoken to me
Now there is a chance that you were just using me
Innocents turned to see your way of life
It's ripping through me everyday
My head keep spinning with the shit that you said
You even had me get down on my knees
Praying for something that I never believed
"
By SEPULTURA

adix
Average Member

Mesajde adix » Mar Aug 19, 2008 10:38 am

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mar Aug 19, 2008 11:29 am

mandriva2007
Senior Member

RE

Mesajde mandriva2007 » Mar Aug 19, 2008 12:01 pm

"

By SEPULTURA

cornel
Junior Member

Mesajde cornel » Mar Aug 19, 2008 6:23 pm

mandriva2007
Senior Member

ree

Mesajde mandriva2007 » Mar Aug 19, 2008 11:26 pm

----
Ultima oară modificat Mar Aug 19, 2008 11:35 pm de către mandriva2007, modificat 1 dată în total.
"

By SEPULTURA

mandriva2007
Senior Member

Re: ree

Mesajde mandriva2007 » Mar Aug 19, 2008 11:33 pm

[quote="mandriva2007"]PENTRU INCEPATORI SI PENTRU TOTI USERI ABUZATI VERBAL
Stimati useri ai acestui forum ,in special pentru incepatori in domeniu:

1)Puteti pune orice intrebare legata de php sau oricare dintre subiectele tratate pe forum.E dreptul vostru si dreptul lor sa va raspunda sau nu ,iar daca va raspund sunt obligati sa o faca civilizat.Daca tot te bagi sa ajuti un om ori o faci cu eleganta ori il lasi in pace.
2)Nu raspundeti cu aceeasi moneda celor ce va jignesc sau o fac pe geniile .Vorbiti-le civilizat cu siguranta i va durea mult mai tare.Nu uitati inteligenta nu se reflecta prin cuvinte ca:-Vezi manualul(e ca si cum cineva m-ar intreba mai ce e transformarea izocora si eu i-as spune uitate in manualul de fizica .e logic ca e vorba de fizica ca doar nu gasesti domeniu in literatura.un raspuns inteligent ar fi :cauta in manualu de fizica termodinamica,dar e f greu sa fi cu adevarat inteligent ,mai usor e s-o mimezi)
-jigniri de tot felul
3).Nu cereti scripturi moca ,pentru ca orice script inseamna o munca depusa ,un timp pierdut de cel care il face.Acest lucru e pentru binele vostru ca va ajuta sa ganditi.Incercati sa gasiti singuri raspunsuri ,sau cereti o idee.
4)Multumiti celor ce v-au ajutat ,chiar si celor care v-au injurat ,uneori unele raspunsuri se afla in stourile inteligente facute de catre unii.
5)Nu fiti dezamagiti daca nu ati primit raspunsul cerut ,poa esti obosit si nu intelegi azi,maine cu siguranta vei intelege.Odata tin mine ca am stat vre-o doua ceasuri si pana la urma mi-am raspuns singur.era vorba de export txt in baza de date.desi eram frant de obosela ,mi-am facut o cafea si am inceput sa ma gandesc la ce a vrut sa spuna si boom mi-a cazut fisa.
6.NU incurajati hackeritul ,e daunator si e o infractiune .Ganditi putin ca in acel program e o munca de om,chiar intr-un programel mic sa zicem de facut ftp intre 2 servere.Eu dintotdeauna am avut linuxul pe calculator instalat.Am inceput cu red hat si in prezent am fedora.de ce ?pentru ca red hat e pe bani. acum.nici un update nu mai e free.fedora e distributia free a lui red hat.
7)Unul din seniori acestui forum a postat "Eu zic ca aplic o metoda 'combinata', adica invat 'la rand' chestiile generale ( adica nu m-am apucat de programare fara sa stiu algoritmica, nu m-am apucat de programare vizuala fara sa stiu POO - cu exceptia exemplului nefericit cu Delphi, care a fost si ultimul btw), insa odata ce m-am apucat de un limbaj, am invatat pe parcurs, pe masura ce m-am lovit de o problema sau alta. " .Cred ca pentru aceste cuvinte nu exista comentarii.E raspunsul la intrebarea pe care si-au pus-o multi:Ce trebuie sa fac sa ajung un PROGRAMATOR.
8)Nu incurajati violenta ,chiar daca celor mai multi de pe acest forum le place violenta fiind incurajati tacit si de catre moderatori.Protestati civilizat impotriva oricarei forme de agresiune postand dupa postul celor ce v-au jignit sub diverse forme "FARA VIOLENTA".
9)Militati pentru un forum fara jigniri ,remarce rautacioase ,amenintari .Ganditi-va care este scopul acestui forum.Faceti front comun impotriva celor ce va umilesc si jignesc.
10)KILL YOURS IDOLS(figurativ) din orice domeniu .Aceasta a fost inscriptia de pe tricoul purtat de AXL ROSE ,vocalistul formatiei GUNS'N ROSES .Comentariile sunt de prisos
"

By SEPULTURA

mihaitha
Senior Member