PHP=ul nu imi mai interactioneaza cu mysql

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

donq
PHPRomania Supporter

PHP=ul nu imi mai interactioneaza cu mysql

Mesajde donq » Vin Apr 02, 2004 4:44 pm

Salut,

Am fost nevoit sa formatez calculatorul dupa care am instalat apache 1.3.27, apoi mysql 3.23 si in final php 4.3.1. Am configurat fisierele si am copiat ceea ce trebuia copiat cum am mai facut si altadata, dar acuma ma confrunt cu o problema. De exemplu, am facut un script care sa imi creeze o baza de date dar in mysql nu imi creaza absolut nimic. Curios este ca nu imi da nici o eroare. Posibil sa fii omis eu ceva?

Astept un raspuns :idea:

icsfails
PHPRomania Moderator

Mesajde icsfails » Vin Apr 02, 2004 9:31 pm

Ai incearcat
[php]mysql_connect(...) or die(mysql_error());[/php]
Nu returneaza nici o eroare? Pune si codul pe care il folosesti

c ya

Utopia
PHPRomania Supporter

Mesajde Utopia » Joi Apr 08, 2004 9:47 am

eu folosesc php-dev (e freeware... il gasesti tu pe net). Se ocupa el si de instalarea php-ului si de instalarea mysql-ului. Daca ai probleme cu instalarile manuale, e o solutie.
in alta ordine de idei, incearca urmatoarele:
1. vezi daca serverul de Mysql merge, incearca sa scrii direct un querry (ori prin consola cu care vine mysql-ul, ori cu un program dedicat ... phpMyadmin parca face asta, eu folosesc MysqlFront, pe care ti-l recomand ... e tot freeware)
2. vezi daca query-ul tau e bun, introducand-ul direct in mysql ... php-ul nu o sa-ti dea eroare oricum...
3. verifica conectarea si selectarea bazei de date:

<? $db=mysql_pconect("bla","bla","bla");
if (!$db)
{
echo "eroare de conectare";
exit;
}
$db=mysql_select("bazata"); //nu mai stiu exact cum e functia
if (!$db)
{
echo "eroare la selectarea bazei de date";
exit;