Informatii adresa IP

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

Kevin
PHPRomania Supporter

Informatii adresa IP

Mesajde Kevin » Mar Oct 23, 2012 11:06 pm

Salut tuturor, poate ca nu este locatia potrivita in care fac public acest mesaj dar chiar nu gaseam locul potrivit.
Ma intereseaza daca se poate face un script prin care pot face diferenta intre doua adrese IP. De ce spun asta, deoarece adresa mea IP este asemanatoare cu a tuturor persoanelor din oras de la mine iar daca dau o verificare pe anumite pagini de whois geolocation este la fel. Tot ce este diferit este ip-ul dar nu prea diferit ( exemplu; adresa mea - 79.118.34.184, adresa prietenului meu - 79.118.53.214 ). Dupa cum spuneam daca fac o verificare la aceste doua adrese IP arata ca si cum as fi tot eu.
M-ar interesa un script sau o metoda prin care as putea afla ca sunt doua persoane diferite.

vectorialpx
Senior Member

Re: Informatii adresa IP

Mesajde vectorialpx » Mie Oct 24, 2012 11:16 am

Kevin
PHPRomania Supporter

Mesajde Kevin » Mie Oct 24, 2012 1:03 pm

Da, daca voi compara o adresa IP de la RDS cu una de la Romtelecom o sa observ ca nu sunt asemanatoare. Dar majoritatea din orasul meu folosesc RDS si cam toti avem adrese IP asemanatoare.

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mie Oct 24, 2012 2:11 pm

Kevin
PHPRomania Supporter

Mesajde Kevin » Mie Oct 24, 2012 2:21 pm

Eu am dat un exemplu cu geolocation. Am o pagina si de aceea ma intereseaza acest sistem sa ii diferentiez. Ca daca eu am o adresa IP asemanatoare cu unul de la mine din oras e ca si cum as da reconect la internet si mi se schimba adresa IP.
Pagina e un sistem de vot, ideea era ca sa vad ca acele adresa IP sunt persoane diferite, nu conteaza cum, doar sa stiu ca sunt persoane diferite.

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mie Oct 24, 2012 2:37 pm

Momentan nu exista un mod de a detecta oamenii.
Daca cineva vrea sa isi schimbe IP-ul il va schimba si va deveni o persoana diferita din nou.
Un mod de a "defini" persoana este cu un cookie unic, dar si acela poate fi sters, fiind client-side.

Cea mai buna metoda pentru astfel de jocuri este login prin Facebook sau OpenId, astfel vei putea
tine socoteala cine a dat vot real si cine nu.

Eu nu stiu exact cum se face, dar facebook chiar are suport pentru astfel de sisteme de vot,
prin contorizarea like-urilor pe o anumita perioada. Repet, nu stiu cum functioneaza dar te poti documenta.

Vezi
http://stackoverflow.com/questions/5220 ... 38#5221538

Kevin
PHPRomania Supporter

Mesajde Kevin » Mie Oct 24, 2012 2:43 pm

Nu ma intereseaza sa detectez omul sa imi spuna de unde e, unde sta si cine este. Si daca se poate face un script prin care sigur 100% spune printr-un „DA” sau „NU” daca este aceasi persoana sau nu.
Alte idei inafara de cea cu OpenID sau Facebook crezi ca mai sunt ?

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mie Oct 24, 2012 3:56 pm

Nu cred sa existe. Sau, cel putin nu stiu eu.
Trebuie sa identifici utilizatorul cu ajutorul unei adrese de e-mail, printr-un login.

badtiger
Senior Member

Mesajde badtiger » Mie Oct 24, 2012 7:33 pm

In principiu exista o rezolvare..
Cand iesi la bere cu actionarii de la RCS&RDS ii combini sa semneze un contract de colaborare cu corporatia ta prin care iti dau acces la log-urile de furnizare.
Astfel vei sti adresa fiecarui client in functie de ip si ora (Asta in conditiile in care se logheaza de acasa la net si nu de la prieteni - caz in care trebuie sa speri ca exista switch-uri cu mapare).

Kevin
PHPRomania Supporter

Mesajde Kevin » Mie Oct 24, 2012 7:38 pm

Nu ma intereseaza locatia exacta, ma intereseaza doar sa stiu ca este alta persoana, nimic mai mult. Asta sa fie printr-un dau sau nu sau o imagine. Sau oricum ar fi rezolvarea. Oricum va multumesc pentru timpul acordat.

badtiger
Senior Member

Mesajde badtiger » Mie Oct 24, 2012 7:50 pm

Exact, practic nu poti afla.
Dar poti folosi "cookies" +
memorezi toate datele care le poti obtine si compari
Idea:
Daca dintr-o 100 de voturi 20 de voturi is facute de calculatoare cu aceeasi rezolutie, browser, etc la intervale scurte de timp ar trebui sa pui un flag..

Totusi:
Te bazezi pe ce vine de la client, deci tot degeaba

quadmachine
Senior Member

Mesajde quadmachine » Joi Oct 25, 2012 12:38 am

CoBrA90
Average Member

Mesajde CoBrA90 » Joi Oct 25, 2012 2:37 am

Cea cu mac nu iti merge deoarece fiind pe un server si executand o comanda cmd, vei obtine rezultatul serverului respectiv.
Pe scurt: mereu acelasi MAC, acesta fiind mac-ul placii de retea a serverului.

Edit: Tinand cont ca Retelele de socializare sunt in continua expansiune ( in special Facebook: daca nu ai Facebook nu existi ), ar fi bine sa mergi pe un API de facebook si rezolvi problema foarte usor !

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Joi Oct 25, 2012 12:38 pm

Kevin
PHPRomania Supporter

Mesajde Kevin » Joi Oct 25, 2012 1:01 pm

Daca stii ce vreau, spune-mi ce fac maine. Hai sa nu aberam, dupa cum am mai spus. Atata timp cat acest sistem, script sau prin orice metoda imi spune printr-un da sau nu ca este alta persoana sau nu, sunt extrem de multumit. Nu am nevoie de informatii unde sta si bla bla. Ok, am inteles nu se poate, va multumesc.

Înapoi la “PHP Incepători”