BVB - legalitate

Ai un proiect pe care l-ai realizat în PHP? Doreşti să propui un proiect pe care să îl realizăm în cadrul comunităţii?

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Dum Ian 01, 2006 6:36 pm

|

carco
Senior Member

Mesajde carco » Dum Ian 01, 2006 10:38 pm

Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

whooper
Senior Member

Mesajde whooper » Lun Ian 02, 2006 4:47 am

Problema se pune asa : Daca vrei sa faci o aplicatie pentru uz personal (stock-tracking) da-i drumul si fa-o. Nimeni nu o sa planga pentru 10 hit-uri pe zi.

Daca vrei sa faci o aplicatie pentru altcineva, informatiile fiind sensibile (bani bani bani) acela va trebui sa te creada pe cuvant ca livrezi date exacte, comparabile in orice moment cu cele reale. EU nu te-as crede, decat atunci cand imi spui de unde iei informatiile si imi pot da seama ca sunt adevarate. Mai mult, trebuie sa-mi dau seama ca le obtii legal, si exact. Cu alte cuvinte .. ca sistemul este fiabil si ca nu tre sa platesc suplimentar avocatul firmei ..

Cu ceva vreme in urma un prieten a venit la mine sa-i ofer o solutie pentru un convertor de valute. Initial el se baza pe un script obtinut cine stie cum, integrat in sistemul lui de vanzari online. problema e ca acel script culegea date in mod "anonim" din WWW si atunci cand s-a modificat conceptual pagina sursa .. avea ca rezultate niste numere alese mai mult sau mai putin arbitrar. Iti inchipui ca facturile trimise celor 20+ de clienti avuti in ziua respectiva (pana cand i s-a sesizat eroarea si a oprit instalatia) au fost bune de facut avioane .. generand o serie de probleme in intreg sistemul. Nu mai vorbesc de timpul si rusineacelor care vorbeau cu clientii .. si nu in ultimul rand de cel care avusese ideea de a integra in productie un script testat insuficient si bazat pe o chestie pentru care autorul nu isi asuma nici o raspundere.

Asta zic aia in disclaimer-ul ala: Ne asumam raspunderea DOAR in scris, si SPECIFIC in fiecare caz in parte. Si asta vine in primul rand, in ajutorul tau. Fii atent, ca de obicei "raspunderea" asta nu e gratis.
Join The Forums - Time Well Wasted!

theone
PHPRomania Supporter

Mesajde theone » Lun Ian 02, 2006 4:17 pm

theone
PHPRomania Supporter

Mesajde theone » Sâm Ian 07, 2006 5:14 pm

theone
PHPRomania Supporter

Mesajde theone » Dum Ian 22, 2006 7:58 pm

Înapoi la “Proiecte”