joburi incepatori

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

kaisser
PHPRomania Supporter

joburi incepatori

Mesajde kaisser » Dum Apr 06, 2014 3:37 pm

Salut,
sunt incepator in programare php, mysql, javascript, si nu pot sa imi gasesc de lucru in domeniu. Caut de lucru de ceva vreme si incepe sa devina stresant.
Daca aveti ceva sfaturi sau orice ma poate ajuta....

Birkoff
Senior Member

Re: joburi incepatori

Mesajde Birkoff » Dum Apr 06, 2014 3:53 pm

ca sa te poti angaja in domeniu trebuie sa ai ori o facultate de profil info/mate ori experienta (de preferat ambele)
nu sta nimeni cu tine la firma sa te invete, trebuie sa poti fi capabil sa inveti din mers si sa faci fata stresului.
recomandarea mea, capata experienta apoi o sa gasesti rapid de lucru.
solutia alternativa e pe bani, si anume, sa faci tot felul de cursuri de programare si sa iei tot felul de certificari in domeniu, ulterior pe baza acelor certificari (si a experientei acumulate) te vei angaja foarte repede.

pentru prima varianta, recomand sa incepi cu un site de prezentare, unde sa te prezinti pe tine, si sa ai o pagina cu tot felul de scripturi utile facute de tine pe care sa o poti prezenta (sa stie potentialul anagajator cam ce stil de lucru ai si cam ce stii)
ulterior poti lua proiecte ca freelancer de aici din forum si dupa finalizare sa le bagi la portofoliul tau. dupa 20-30 site-uri diferite la portofofoliu iti zic eu ca nu vei mai avea probleme in gasirea unui job.
de asemenea, invata sa intelegi si cum functioneaza intern diferite cms-uri (wordpress, joomla, magento, drupal etc) iti va fi de folos la angajare (nu stii cu ce fel de cms lucreaza firma unde te vei angaja asa ce e bine sa ai o idee despre fiecare)

ca in orice domeniu, ca sa devii un bun profesionist iti trebuie cativa ani de practica, in programare ai avantajul ca poti practica de acasa iar cand te simti pregatit sa te angajezi in domeniu, dar pana atunci poti lucra ok si ca muncitor necalificat, vanzator sau altceva, in asa fel incat sa ai si timp de practica si sa nu mori de foame.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

kaisser
PHPRomania Supporter

Mesajde kaisser » Dum Apr 06, 2014 4:26 pm

Ca si calificare am un profil info terminat(la liceu ce ii drept) si o "diploma" de web programator de la o scoala romano-elvetiana, dar am observat ca sunt cam inutile. Problema este ca nu am experienta, dar nici nu am cum sa o fac daca nimeni nu imi da de lucru:)). Se pare ca singura solutie e sa-mi dau de lucru singur ca mai tarziu sa ma bage cineva in seama.
Oricum mersi de raspuns, nu ma asteptam sa fie asa prompt...si bun

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Dum Apr 06, 2014 5:47 pm

poti cere aici in forum sa colaborezi cu un freelancer sau o firma si vezi cine te ajuta. asa capeti si experienta practica si faci si un portofoliu.
la inceput desigur colaborarea va fi gratuita, ulterior cand crezi ca te descurci poti cere sa fi si platit.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

kaisser
PHPRomania Supporter

Mesajde kaisser » Dum Apr 06, 2014 6:06 pm

bineînţeles că sunt dispus la orice colaborare(chiar şi gratis) ...problema este că nici astea nu se iveau şi deaici frustrarea mea

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Dum Apr 06, 2014 7:22 pm

deschide un topic nou la cerere/oferte in forum si cere acolo colaborare pe proiecte cu un programator/firma si vezi ce iese. specifica clar si ceea ce stii deja ca sa nu aiba cine stie ce asteptari si specifica si ceea ce ai fi interesat sa inveti (frameworkuri, cms-uri, etc)
1) )
2)
3) (open source)

Anghell
PHPRomania Supporter

Mesajde Anghell » Mar Apr 08, 2014 12:30 am

Salut!
Scuza-ma Birkoff,ca am si eu o opinie.

@kaisser-Vezi ca Hipo.Ro,a avut pe 4-5 aprilie 2014,un eveniment foarte cautat.Evenimentul s-a numit Angajatori de Top.
Hipo.Ro,organizeaza de doua ori pe an(aprilie si octombrie)astfel de evenimente(se cauta foarte insistent programatori)cu sau fara facultate terminata.
Era foarte bine sa te fi dus,la acest eveniment foarte ambitios.

Scuze inca odata!Succes!
Global Day of Coderetreat - 07.11.2020 / #gdcr2020

l33t
Senior Member

Mesajde l33t » Mar Apr 08, 2014 10:04 pm

phphp
Average Member

Mesajde phphp » Mie Apr 09, 2014 12:37 am

Ai incercat si pe stagiipebune.ro ?

kaisser
PHPRomania Supporter

Mesajde kaisser » Joi Apr 17, 2014 6:26 pm

Salut. Am fost plecat ceva vreme. Mersi la toata lumea pentru mesaje, sunt de folos.
@l33t Am sa fac ce mi-ai scris in PM si o sa-ti trimit, nu stiu cand ca sunt cam incarcat in perioada asta dar sigur o sa-ti trimit.
Bafta la toata lumea.

kaisser
PHPRomania Supporter

Mesajde kaisser » Joi Apr 17, 2014 8:37 pm

De fiecare data cand stau de vorba cu un programator imi dau seama cat de putin stiu dar ma bucur ca am mai invatat ceva.

Înapoi la “Discuţii generale”