Salut.
Am rulat un query ce afiseaza inregistrarile intr-o anumita zi de la ora 12 AM pana la 11:59 PM.
Ora 12 AM era transformata in '0:00:00' in loc de '00:00:00'. Ciudatenia este ca in primul caz lasa afara cateva inregistrari (nu am gasit un patern), extragand totusi majoritatea lor;
Intrebarea este daca exista vreo diferenta intre cele doua si care este?
Diferenta intre '0:00:00' si '00:00:00'
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
Adrian0000
- New Member
Re: Diferenta intre '0:00:00' si '00:00:00'
Exista o diferenta intre cele doua si ea este data de modul in care este formatata DATA/ORA. In principiu MySQL-ul foloseste implicit formatul 00:00:00 pentru ora. Problema ta vine din faptul ca tu folosesti in WHERE o conditie care compara doua string-uri dar unul dintre elemente este de tip TIME. Pentru a le putea compara MySQL-ul face un cast al elementului de tip TIME in string, dar atunci cele doua string-uri difera.
Ca si solutie fie compari doua elemente de tip TIME sau DATETIME fie convertesti ambele elemente in UNIX_TIMESTAMP si le compari ... sau cea mai simpla metoda este sa te asiguri ca datele sunt formatate corect ( DATE_FORMAT ).
Ca si solutie fie compari doua elemente de tip TIME sau DATETIME fie convertesti ambele elemente in UNIX_TIMESTAMP si le compari ... sau cea mai simpla metoda este sa te asiguri ca datele sunt formatate corect ( DATE_FORMAT ).