Problema la inserarea de diacritice in Mysql
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
Rifflections
- Junior Member
Problema la inserarea de diacritice in Mysql
Salutare,
Am o problema destul de ciudata cu noul meu server. La inserarea unor caractere speciale (arabe, diacritice si alte caractere cu accent) intr-un tabel acesta imi schimba caracterele cu niste coduri (presupun) ciudate.
Atasez doua imagini pentru a ma face mai bine inteles.
Precizez de asemenea ca baza de date, tabelul si coloana in care se insereaza au fost convertite au collation-ul si character set-ul UTF8.
Va multumesc si sper ca si aceasta problema sa fie rezolvata de super membrii acestui forum!
Am o problema destul de ciudata cu noul meu server. La inserarea unor caractere speciale (arabe, diacritice si alte caractere cu accent) intr-un tabel acesta imi schimba caracterele cu niste coduri (presupun) ciudate.
Atasez doua imagini pentru a ma face mai bine inteles.
Precizez de asemenea ca baza de date, tabelul si coloana in care se insereaza au fost convertite au collation-ul si character set-ul UTF8.
Va multumesc si sper ca si aceasta problema sa fie rezolvata de super membrii acestui forum!
- Birkoff
- Senior Member
au fost o groaza de discutii pe tema asta in forum, ai cautat inainte?
din ce vad eu acolo pare o convertire din php a caracterelor in echivalentul lor html...
din ce vad eu acolo pare o convertire din php a caracterelor in echivalentul lor html...
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
Rifflections
- Junior Member
Salut,
Cred că am aceeași problemă.
Ai rezolvat cumva?
Eu încarc în MySql o baza de date dintr-un fișier.sql (source fiș.sql).
Fișierul este salvat UTF8 și în fișier apar corect diacriticele.
și am în fișier următoarele setări:
SET @saved_cs_client = @@character_set_client;
SET character_set_client = utf8;
iar pentru coloanele care ar trebui să apară cu diacritice am
collate utf8_romanian_ci
în baza de date îmi apar: în loc de ă - ă
î - î
â - â
ț - È›
ș - È™
Am inserat o linie într-o tabelă de la linia de comandă și așa îmi apar diacriticele corect mai puțin ș și ț care îmi apar ca ?.
Nu știu de la ce poate fi.
Vă rog să mă ajutați!
Mulțumesc!
Cred că am aceeași problemă.
Ai rezolvat cumva?
Eu încarc în MySql o baza de date dintr-un fișier.sql (source fiș.sql).
Fișierul este salvat UTF8 și în fișier apar corect diacriticele.
și am în fișier următoarele setări:
SET @saved_cs_client = @@character_set_client;
SET character_set_client = utf8;
iar pentru coloanele care ar trebui să apară cu diacritice am
collate utf8_romanian_ci
în baza de date îmi apar: în loc de ă - ă
î - î
â - â
ț - È›
ș - È™
Am inserat o linie într-o tabelă de la linia de comandă și așa îmi apar diacriticele corect mai puțin ș și ț care îmi apar ca ?.
Nu știu de la ce poate fi.
Vă rog să mă ajutați!
Mulțumesc!
Nu mai fi chel http://www.caderea-parului.ro
- Birkoff
- Senior Member
pai daca in baza de date sunt salvate aiurea nu ai ce face decat sa le redenumesti cum trebuie
fa un script care sa caute caracterul respectiv (cel ciudat) si sa il inlocuiasca cu echivalentul utf8
fa un script care sa caute caracterul respectiv (cel ciudat) si sa il inlocuiasca cu echivalentul utf8
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)