ALEGE Medierea, Mediator Autorizat Protectia Consumatorului

Documente, legalitate job-uri, copyright, aplicatii legale

Moderatori: vectorialpx, Moderatori

ilydorin
New Member
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Oct 27, 2012 9:49 pm

ALEGE Medierea, Mediator Autorizat Protectia Consumatorului

Mesajde ilydorin » Sâm Oct 27, 2012 9:51 pm

Medierea, solutia alternativa la Instanta de judecata

ALEGE Medierea, Mediator Autorizat Protectia Consumatorului

Medierea este un proces structurat , care are loc într-un cadru neutru și confidențial, la biroul mediatorului , din inițiativa părților. Părțile decid dacă vor supune neînțelegerea, conflictul, litigiul lor medierii sau se vor prezenta instanței.
Odată ajunși în instanță, părțile pun litigiul pe masa judecătorului și acesta în baza unor criterii, rațiuni și legi obiective, având și susținerile și probele părților, tranșează cauza , dând câștig uneia dintre părți. Așadar o parte iese perdantă și alta câștigă.
Procesul de mediere este total diferit de procesul judiciar. În cadrul medierii părțile își conduc singuri disputa spre o soluție reciproc convenabilă, avatanjoasa și satisfăcătoare. Procesul de mediere se desfășoară într-un câmp de interese și nevoi, nu de drepturi. Cu toate acestea, chiar dacă câmpul de mediere este un câmp de interese și nevoi, aceasta nu înseamnă că nu respectă drepturile și libertățile părților. Dimpotrivă, interesele și nevoile sunt ghidate de principiile respectării drepturilor fiecărei părți implicate în proces. Fără respectarea acestor drepturi nu se poate vorbi de un proces de mediere. Însă, procesul de mediere nu are în vedere drepturile partilor. Deasemeni mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere, si chiar si dupa, este obligat sa respecte principiile de baza ale medierii.Înapoi la “Legislatie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori