meniu poze
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
Alex_dicix
- PHPRomania Supporter
salut!am si eu o problema cu redimensionare unor poze.Eu le preiau din baza de date printr-un select si doresc sa mi se afiseze toate rezultatele redimensionate.adica daca o poza are 3000x3000 si 4MB atunci la afisare sa aiba 100X100 si 40KB.
eu am un scriptulet care imi afiseaza o singura poza din tot si as dori sa mi afiseze toate pozele. daca aveti idee ce ar trebui sa i mai fac ca rog eu mult de tot ajuta ti ma si pe mine.
<?php
// The file
include("baza_date/parametri.php");
include("baza_date/conectare.php");
$query2="select distinct foto from foto_anunturi where tip='1'";
$result2=mysql_query($query2,$id) or die ("eroare");
@mysql_data_seek($result2,0);
while($row2=mysql_fetch_row($result2))
{
//aici sunt vreo 50 de poze
$filename ="admin/".$row2[0];
}
// Set a maximum height and width
$width = 100;
$height = 100;
// Content type
header('Content-type: image/jpeg');
// Get new dimensions
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename);
$ratio_orig = $width_orig/$height_orig;
if ($width/$height > $ratio_orig) {
$width = $height*$ratio_orig;
} else {
$height = $width/$ratio_orig;
}
// Resample
$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig);
// Output
//aici imi afiseaza doar o poza in loc de 50
imagejpeg($image_p, null, 100);
?>
eu am un scriptulet care imi afiseaza o singura poza din tot si as dori sa mi afiseze toate pozele. daca aveti idee ce ar trebui sa i mai fac ca rog eu mult de tot ajuta ti ma si pe mine.
<?php
// The file
include("baza_date/parametri.php");
include("baza_date/conectare.php");
$query2="select distinct foto from foto_anunturi where tip='1'";
$result2=mysql_query($query2,$id) or die ("eroare");
@mysql_data_seek($result2,0);
while($row2=mysql_fetch_row($result2))
{
//aici sunt vreo 50 de poze
$filename ="admin/".$row2[0];
}
// Set a maximum height and width
$width = 100;
$height = 100;
// Content type
header('Content-type: image/jpeg');
// Get new dimensions
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename);
$ratio_orig = $width_orig/$height_orig;
if ($width/$height > $ratio_orig) {
$width = $height*$ratio_orig;
} else {
$height = $width/$ratio_orig;
}
// Resample
$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig);
// Output
//aici imi afiseaza doar o poza in loc de 50
imagejpeg($image_p, null, 100);
?>
niciodata nu o sa iti afisheze poza mai mica ca mb.. ti`o afisheaza la 100x100 da ramane la fel de mare si dureaza la fel de mult sa se incarce ce potsi tu sa faci.. cand bagi pozele in abza de date sa ii faci si un script in care sa ti le transforme la 100x100 cu tot cu dimensiune cu marime cu tot.. iar pt cealalta problema nu prea am timp sa ma uit ca sunt bagat intrun site grav .. dar poate dupa ce`l termin te ajut cu afisharea.. bafta
- vectorialpx
- Senior Member
shumuid... inceteaza sa postezi aiurea... ai pus un thread... urmareste-l p-ala...
la ce draq umplii forum-ul cu aceeasi aberatie - ti s-a explicat clar care e problema ta...
edit // literaj, ce treaba ai tu cu functia back a browser-ului...? poti sa pui un butonel care sa te duca unde vrei tu [oferte.php] si user-ul nu va mai apasa back... [sau, daca va apasa, e treaba lui]
javascript e ideal pentru ca nu numai ca nu mai ai "problema" asta dar e ceva mult mai util... uite, vezi http://www.w3schools.com/htmldom/prop_a ... erhtml.asp si invata ceva javascript... ca sa schimbi continutul unui div
la ce draq umplii forum-ul cu aceeasi aberatie - ti s-a explicat clar care e problema ta...
edit // literaj, ce treaba ai tu cu functia back a browser-ului...? poti sa pui un butonel care sa te duca unde vrei tu [oferte.php] si user-ul nu va mai apasa back... [sau, daca va apasa, e treaba lui]
javascript e ideal pentru ca nu numai ca nu mai ai "problema" asta dar e ceva mult mai util... uite, vezi http://www.w3schools.com/htmldom/prop_a ... erhtml.asp si invata ceva javascript... ca sa schimbi continutul unui div