Generare dinamica a paginilor statice shtml cu php ?

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

mircea
PHPRomania Supporter

Generare dinamica a paginilor statice shtml cu php ?

Mesajde mircea » Lun Iun 24, 2002 9:22 am

Care e treaba.
Trebuie sa realizez un script care sa modifice complet site-ul xwww
Adica: Fara a folosi o baza de date mysql (pot sa folosesc dar nu cred ca e nevoie) sa realizez un script care sa genereze automat pagini cu extensia shtml, pagiile fiind generate dupa un tipar luat dintr-un fisier html gol. Stiu in mare cam cum e de generat, deci realizez scriptu de generare, le genereaza, faca automat subdirectoare pentru categorii.. totul ok, dar
(ca de obicei tre sa existe si o piedica)
Cum fac cand e de facut un update.
CA doar nu iau dreamweaveru, fac download la pagina respectiva si ii fac eu manula modificarile ? .. Este o metoda .. sa o sterg si sa o inlocuiesc, dar asta inseamna sa rescriu tot ... descriere, url-uri .. tot , ceea ce nu prea e convenabil ... Daca are cineva idee, sau daca stie cineva un script asemanator, care face aproximativ ce vreau eu .. si la care pot sa-i fac download ca sa vad cum e facut il rog sa posteze url-u aici
Multumesc ..
(p.s :nu ar fii fost nevoie in mod normal sa schimb scriptul existent, dar am luat o tzapa de zile mari .. in general motoarele de cautare nu indexeaza pagini dinamice, php?action .... deci numai ce e static, (chiar daca uneori o mai face .. o face atunci cand se face prima indexarein baza de date a motorului de cautare ... asta e ... sunt cam proaste tehnicile de cautare a motoarelor de cautare existente. .. )

Dan Alexandru
PHPRomania Moderator

Mesajde Dan Alexandru » Lun Apr 07, 2003 2:36 pm

Nu stiu cum ai creat tu scriptul de generare dar presupun ca cel mai bine ar fi ca datele pentru generare sa ti le ia cel putin din fisiere txt pentru ca apoi daca doresti sa faci update este destul de complicat sa preiei datele din html-urile generate, este ca si cum ar trebui sa faci o functie inversa. Daca ai facut generarea, ar trebui sa faci si citirea din fisierele html dar mi se pare destul de complicat pentru ce ai de facut dar nu imposibil.
Deci in principiu ar trebui sa faci un modul de administrare in nici un caz sa folosesti dreamwever-ul.
Da-mi niste amanunte despre cod si poate o rezolvam.
Succes!
Alex.

Înapoi la “Cod PHP”