crypt() - chestii cu parole...
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
- TheWanderer
- Average Member
-
Utopia
- PHPRomania Supporter
Atat crypt cat si md5 sunt functii de criptare one-way. Nu ai nici o sansa sa alfi sirul initial (nici creatorul functiei nu poate face acest lucru).
Eu nu stiu de vreo functie de criptare 2-way - cand am avut nevoie mi-am facut eu singur una. Ideea sa criptezi cu XOR e de clasa a VII-a (no offense), mai bine nu criptezi deloc (si asa e o masura un pic paranoia).
Se recomanda sa nu-ti faci niciodata algoritm propriu de criptare si sa folosesti unul care si-a dovedit eficienta. Asa o fi...
Problema mea este urmatoarea - functia crypt genereaza acelasi cod pe toate platformele? Mie pe Windows imi genereaza un sir pe 16 biti, dar cand il trec pe un server cu Linux, imi face unul de vreo 32 de biti si bineinteles ca nu se mai potrivesc. De aceea folosesc md5. Are cineva informatii mai concrete?[/b]
Eu nu stiu de vreo functie de criptare 2-way - cand am avut nevoie mi-am facut eu singur una. Ideea sa criptezi cu XOR e de clasa a VII-a (no offense), mai bine nu criptezi deloc (si asa e o masura un pic paranoia).
Se recomanda sa nu-ti faci niciodata algoritm propriu de criptare si sa folosesti unul care si-a dovedit eficienta. Asa o fi...
Problema mea este urmatoarea - functia crypt genereaza acelasi cod pe toate platformele? Mie pe Windows imi genereaza un sir pe 16 biti, dar cand il trec pe un server cu Linux, imi face unul de vreo 32 de biti si bineinteles ca nu se mai potrivesc. De aceea folosesc md5. Are cineva informatii mai concrete?[/b]
Pace si prosperitate!
Am gasit ceva...
Am gasit ceva foarte interesant, un 2 way crypt... dar nu stiu cat este de sigur. Vezi la adresa , ceva mai jos... unde scrie "A user friendly example of hkmaly's XOR encryption / decryption functions which use MD5 hashing on the key.". Da un search pe pagina si vei gasi. Crezi ca acele functii sunt sigure?
Ceva pareri?
Ceva pareri?