procesor pro si contra

Discută aici despre procesoare de plăţi, plăţi electronice, soluţii software de comerţ electronic, "shopping cart", SSL, certificate digitale, tranzacţii online securizate, PayPal, Skrill (MoneyBookers), payU(ePayment), MobilPay .

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

w31rd0
Average Member
Mesaje: 166
Membru din: Lun Mar 15, 2004 10:04 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde w31rd0 » Vin Noi 11, 2005 8:50 am

Nu ma pot abtine sa nu dau un raspuns.

DotCommerce scrie:1) S-a postat o intrebare despre DotCommerce si am raspuns ? Este OK ? Cred ca da


Nu, nu este OK. De ce? Pentru ca s-a pus o intrebare adresata utilizatorilor serviciului. Daca eu merg pe un forum si intreb... E buna Coca-Cola? A mai consumat-o cineva in ultimul timp? Ma astept oare?... sa vina cineva de la Coca-Cola si sa imi raspunda... Coca-Cola a primit inca un certificat luna aceasta, de luna viitoare putem produce si suc de menta. Consumati cu incredere...etc... asta nu e reclama?

Ceva in genul acesta a fost raspunsul tu la intrebarea, fireasca si normala, care a redeschis discutia. Daca nu se face reclama (nu ma deranjeaza reclama), ar fi trebuit sa te abtii (no ofense), si sa lasi pe cineva din cei multi care folosesc serviciul tau sa il laude sau critice, dar in cazul vostru se pare ca au cam murit primii, sau nu trec pe phpromania.

daca eu sunt cel care a postat aiurea, cred ca te inseli, am postat absolut pe subiectul threadului. eu sunt cel care l-a reinviat, am pus niste intrebari


Nu m-am referit la tine, dar sincer esti multumit de ce ai vrut tu sa aflii? Ma gandesc ca vroiai sa auzi o parere obiectiva, si nu venita de la cel care iti vinde produsul.

Cand am spus despre faptul ca vine un X si posteaza, m-am referit la primul post al userului DotCommerce, care a venit ca raspuns tot la o intrebare pe aceeasi tema.

Eu am mai intrebat cu cine avem placerea sa stam de vb, e vb de un fan inrait al serviciului, sau de General manager, CEO, sau alta functie din cadrul companiei care se plictiseste, de un programator care este atat de mandru de serviciul la a carui dezvoltare ia parte, incat face reclama fara sa fie platit pentru asta?
Asta chiar nu ar fi reclama ... ar fi o informatie utila atat timp cat stam de vb se pare cu cineva "oficial" din cadrul companiei voastre.



dev8
Average Member
Mesaje: 50
Membru din: Mie Iun 02, 2004 12:03 am

Mesajde dev8 » Joi Dec 15, 2005 9:38 pm

DotCommerce scrie: ... În curând vom accepta si plati cu American Express, JBL si PayPal...


tocmai am mare nevoie pentru siteul unui client roman de paypal si am gasit mesajul de mai sus aici. Este adevarat ? Oferiti posibilitatea ca un magazin virtual din Romania sa primeasca plati prin PayPal ?

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

paypal

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 2:05 am

tocmai am mare nevoie pentru siteul unui client roman de paypal si am gasit mesajul de mai sus aici. Este adevarat ? Oferiti posibilitatea ca un magazin virtual din Romania sa primeasca plati prin PayPal ?


Paypal NU lucrează cu România.
Şi nu are rost deloc să încercaţi, nici nu sunt interesaţi
Îi înţeleg...

În privinţa folosirii unui intermediar pentru încasarea de plăţi online: sunt poate căpos dar tot nu înţeleg de ce comercianţii nu lucrează direct cu băncile respective,..

BCR, Ţiriac, Raiffeisen, BRD. Încasaţi din întreaga lume fără probleme, nu teebuie să vă limitaţi doar la România, dar merge şi cu cardurile valabile doar în România.

Singurul dezavantaj faţă de pocesatorii internaţionali: înrolarea în sistemul de securitate al cardului respectiv, ceea ce e drept reduce riscurile la 0, dar înjumătăţeşte numărul de clienţi.

La BRD aveţi comisioane de 4-4,5% la valorea plăţii. Pentru volume mari îţi recuperezi fără probleme taxa de 15 euro lunară. Întrebaţi la vocalis.

BCR
taxa de 200 de euro despre care am auzit la procesor.ro pentru înrolare: la BCR este 300 e drept cu 100 mai mult, dar contul e al dvs. şi banii vă sosesc direct de la clienţi în cont. Fără intermedieri.

Taxa lunară e de 10 euro, comisionul pe tranzacţie este de 5%.

BCR-ul habar nu are să îşi facă promovarea produselor...

Şi fiţi pe-aproape, mi-a şoptit o păsărică că va mai ieşi un produs pe piaţă, tot la o bancă, încă şi mai avantajos.

Avatar utilizator
ExcalIbvr
Senior Member
Mesaje: 1105
Membru din: Dum Mai 02, 2004 10:56 pm
Localitate: Oradea
Contact:

Mesajde ExcalIbvr » Joi Feb 02, 2006 10:47 am

Intr-adevar, nu am vazut nicaieri promovate aceste servicii de catre banci.
Iti ofera API-ul pentru serverele lor, banuiesc...

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

rebancile

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 11:52 am

Sigur. Ai atât posibilitatea unui API cât şi a unei pagini securizate RomCard.
Asta se face cu RomCard-ul, de aceea se percepe acea taxa de "înrolare". Ei se ocupă de setarea pagnii. Gândiţi-vă că este vorba de comercianţi, care nu prea ştiu ei multe despre asta...
A fost o încercare de promovare la Ţiriac. Epayment avea cont la Ţiriac, poate şi-au mai deschis şi în altă parte. Şi de acolo încasau şi le virau banii mai departe clienţilor.
Procesor nu ştiu unde are cont. Cred că la Raiffeisen.
Poate şi-au deschis în mai multe părţi pentru ca transferuriel interbancare să fi mai ieftine.
Asta tot explic eu la toţi. Că sunt intermediari şi că de fapt au cont la bancile unde se oferă produsul de e-commerce.
Şi mai explic că băncile nu îşi promovează produsul suficient.

kul
Senior Member
Mesaje: 332
Membru din: Vin Dec 09, 2005 3:13 pm
Localitate: cta
Contact:

Mesajde kul » Joi Feb 02, 2006 12:41 pm

dar le si explici ca e grea implementarea (evideeent ea se face 1 singura data, comisionul se ia tz ani la rand in cazul fericit), ca bancile pe langa faptul nu-si promoveaza produsul mai sunt si refractare la treaba asta si ca rolul acela de intermediar este justificat (nu este numai o singura configurare de pagina) atat timp cat iti preiau din atributii, timp (evideeent asta presupune si o colaborare de nota 12)?

sa nu fiu inteleg gresit: tehnic e doar o "setare de pagina". variabile $POST (acelasi setari care se fac si pentru alte gateway-uri externe). si evideeent, o eventual instalare/configurare pt SSL.

cum? e usoara implementarea? s-a schimbat in ultimile 6 luni? uimeste-ne rogu-te schitand simplist pasii care trebuie facuti in colaborarea cu banca, asa cu liniuta... ar fi o premiera nationala cred.

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

re

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 1:12 pm

Sincer nu prea inteleg răspunsul tău, poate vei decide pe viitor să fii mai coerent.
De "implementarea" (ah, ce termen!) soluţiei se ocupă un administrator de pagină.
Intermediar: când am scris intermediar m-am referit efectiv la plimbatul banilor dintr-un cont în altul, am crezut că am fost destul de explicit... Nu de asistenţă la configurarea paginii. Hai că explic băbeşte:
1.clientul plăteşte
2 banii se duc la contul de comerciant al procesor.ro sau e-payment.ro deschis la banca lor
3. acestia iţi virează banii prin op
4. banii ajung la tine.

Ghicitoare: care sunt avantajele deschiderii directe a unui cont de e-commerce la banca respectiva?

În pivinţa băncilor: se poate discuta îndelung despre serviciile lor. Dar cred că dintre toţi sunt cel mai de încredere parteneri.

Comisionul care se ia o singur dată: cam pe la 2checkout se întâmplă asta.
Ia acceptă tu plăţi din România prin 2checkout şi fă şi factură fiscală pentru că o doreşte un client...

Mai toţi au taxe lunare. Eu am la LinkPoint ca şi comerciant american şi vreau să spun că mă costă, semnificativ mai mult decât cei 10 euro pe care îi ia BCR-ul. Aşa că hai să nu mai fim chiar aşa de avari, 10 euro / lună nu e o avere pentru un comerciant care vinde. Poţi liniştit să îi spui "gateway fee". E chiar un preţ de România.

Şi dacă comerciantul are nevoie de asistenţă pentru configurarea contului i-o ofer cu dragă inimă: sigur nu îi iau pielea când îi fac factură.

Paşii la bănci: cred că am dat suficiente date, cine e interesat pune mâna pe telefon şi se interesează.

kul
Senior Member
Mesaje: 332
Membru din: Vin Dec 09, 2005 3:13 pm
Localitate: cta
Contact:

Mesajde kul » Joi Feb 02, 2006 1:37 pm

D-le Hutanasu, multumesc in primul rand pentru efortul depus si scuze pentru incoerente, asa este ... coerenta fuge de mine de cele mai multe ori. Patru intrebari scurte:

1. Deschizand direct un cont de e-commerce la o banca am access direct la lista CC-urilor procesate?
daca "da":
a) exista vreo varianta in care sa refuz categoric acest lucru? eu sa nu am habar de pe ce NUMERE! de card-uri mi-au venit banii.
b) cum sunt obligat sa asigur confidentialitatea acelor CC-uri? musai SSL + semnatura pe o foaie de 'nu fac, nu dreg'?
c) daca cunoasteti: la BCR mai este obligatorie depunerea la Banca periodic pe suport hartie (!) a CC-urilor procesate?

multumesc frumos anticipat

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

re

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 2:11 pm

scuze pentru "tu".
a) Numerele CC-urilor: sunt stocate mai mult ca sigur de RomCard. Puteţi întreba la RomCard (www.romcard.ro). Ei sunt "payment gateway" pentru contul dvs. În orice caz, nici-un "payment gateway" nu afisează numerele complete de card, ci numai porţiuni. Intraţi pe interfaţa demo da la LinkPoint să vedeţi cum e. (http://linkpoint.com/lpc155demo/index.html)
Eu bănuiesc că cei de la RomCard au o asemenea interfaţă.
b) dvs. puteţi sau nu stoca numerele de card pe serverul dvs. E alegerea dvs. În orice caz tebuie să le transmiteţi într-un anumit format. Nu cunosc exact formatul de la RomCard, recunosc că nu am lucrat cu dânşii, voi lucra probabil, să văd. Transmiterea poate fi "din umbră" (la LinkPoint este un post de variabile în format xml) sau clientul este redirecţionat pe pagina procesatorului (pentru comercianţii care nu dispun de un certificat ssl). Şi la RomCard aveţi o pagina securizată care după tranzacţie îl redirecţionează înapoi pe client. Dacă oferă API, nu ştiu să vă zic. Dar dacă nu oferă, problema se rezolvă rapid cu CURL, aşa ăncât clienţii să nu părăsească pagina dvs..
c) nu ştiu, dar nu cred. Esxte o tranzacţie în absenţa prezenţei fizice, deci nu cred că aveţi această obligaţie. Se depune pentru vânzări prin POS, tranzacţie faţă în faţă, sau MOTO (asa cum face RNC-ul wwww.rnc,ro)

kul
Senior Member
Mesaje: 332
Membru din: Vin Dec 09, 2005 3:13 pm
Localitate: cta
Contact:

Mesajde kul » Joi Feb 02, 2006 2:36 pm

Multumesc frumos de raspunsuri.
In sfarsit s-a facut lumina. Romcard-ul este de fapt singurul "gateway procesor" din Romania. Si nu, nu ai access la numere de card-uri la Romcard (asa cum trebuie sa si fie).

Avatar utilizator
ExcalIbvr
Senior Member
Mesaje: 1105
Membru din: Dum Mai 02, 2004 10:56 pm
Localitate: Oradea
Contact:

Mesajde ExcalIbvr » Joi Feb 02, 2006 2:58 pm

Ma ajuta si pe mine raspunsurile domnului Hutanasu. Multumesc!

kul
Senior Member
Mesaje: 332
Membru din: Vin Dec 09, 2005 3:13 pm
Localitate: cta
Contact:

Mesajde kul » Joi Feb 02, 2006 4:25 pm

d-l Hutanasu o ultima intrebare rogu-va si daca se poate un raspuns sec si public ar fi excelent.

Inteleg ca aveti deja cont la una din cele 3 celebre bancile unde se oferă produsul de e-commerce in Romania si ca il si folositi.
Aveati deja un contrat/o relatie existent/a cu banca respectiva inainte de deschiderea contului respectiv? Erati deja clientul lor inainte de a va apuca sa-i intrebati de e-commerce?

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

re

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 6:16 pm

Nu am cont de e-commerce in România.

Dar m-am interesat. O să îmi iau, aştept să apară şi oferta nouă şi mă hotărăsc.

Am cont de firmă la Raiffeisen (fără e-commerce).

Pentru a beneficia de e-commerce trebuie într-adevăr să aveţi un cont deschis la una din băncile deja enumerate.

Totul poate fi făcut simultan (deschidere de cont şi înrolare în e-commerce).

nettissimo
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Joi Feb 02, 2006 1:52 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

revenire

Mesajde nettissimo » Joi Feb 02, 2006 6:18 pm

Sunt 4 bănci: BCR, BRD-GSG, Raiffeisen, Ţiriac


Înapoi la “Comert electronic”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 19 vizitatori