Tranzactii (vanzari si plati) pe internet

Discută aici despre procesoare de plăţi, plăţi electronice, soluţii software de comerţ electronic, "shopping cart", SSL, certificate digitale, tranzacţii online securizate, PayPal, Skrill (MoneyBookers), payU(ePayment), MobilPay .

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

costel2005
New Member

Tranzactii (vanzari si plati) pe internet

Mesajde costel2005 » Joi Mar 10, 2005 9:13 pm

Daca vreau sa vand ca persoana juridica o inscriere pe site unei alte persoane juridice (de exemplu pe un catalog de firme on-line) de ce documente am nevoie pentru a le inscrie in contabilitatea firmei mele? Precizez ca tranzactia va avea loc pe internet (de exemplu o firma din Galati si una din Oradea).

Din cate cunosc factura fiscala trebuie sa contina stampila firmei mele si doua semnaturi (a firmei mele si a cumparatorului). Chitanta trebuie sa contina stampila firmei mele si semnatura mea. Pe internet semnaturile si stampilele am inteles ca nu ar fi valabile (nici macar scanate).

Cum fac ca documentele mele contabile sa accepte in mod legal aceste tranzactii pe internet ?

deedee
PHPRomania Supporter

Mesajde deedee » Vin Mar 11, 2005 11:48 am

Salut,

Plata online are aproximativ acelasi regim de funcitonare ca si orice alt tip de plata. Poti considera faptul ca acea firma iti trimita banii prin transfer bancar.

Dupa derularea procesului de plata pe site-ul tau va trebui sa trimiti prin posta catre acea firma factura fiscala insotita (daca este vorba de servicii)de un contract de prestari servicii. Firma iti va returna tot prin posta contractul semnat. Acesali proces se intimpla si la afacerile gen hosting (chiar daca plata se desfasoara online, in contabilitate vei avea aceleasi hirtii ca si la orice alt tip de tranzactie).

Înapoi la “Comert electronic”