Js + Ajax in Cron Job problema

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

CoBrA90
Average Member

Js + Ajax in Cron Job problema

Mesajde CoBrA90 » Vin Aug 02, 2013 11:41 am

Salut,

Am facut un script recursiv in javascript + Ajax care-mi merge timp de 45 secunde maxim si imi apeleaza un fisier .php

Problema a aparut cand a trebuit sa bag un Cron Job pe acel fisier ce contine cod .js

Am citit pe net, m-am documentat si am vazut ca un Corn Job nu poate rula cod de tip .js

Ce solutie as putea avea in acest caz ? :( Cum as putea apela acel fisier dintr-un cron job ?

Birkoff
Senior Member

Re: Js + Ajax in Cron Job problema

Mesajde Birkoff » Vin Aug 02, 2013 11:58 am

scrii un script care apeleaza acel fisier prin metoda clasica (fara ajax/js) si il pasezi la cron. alta solutie nu ai.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

CoBrA90
Average Member

Mesajde CoBrA90 » Vin Aug 02, 2013 12:00 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Aug 02, 2013 2:59 pm

se vede ca nu intelegi procesul...
apelurile prin curl sau cron se fac identic ca un editor text care nu stie de pluginuri (adobe, java sau mai stiu eu ce pluginuri) deci iti va citi strict codul html/js/css din pagina DAR nu il va interpreta.
Daca tu ai in pagina cod js/ajax care trebuie interpretat si rulat pe client atunci la apel prin curl sau cron acest cod va fi ignorat (neavand cine sa il interpreteze)

O solutie ar fi sa faci o aplicatie in C pe post de client care sa citeasca acel cod si sa interpreteze css/js si sa iti returneze rezultatul in forma dorita de tine (adica sa scrii un browser simplu care in loc sa afiseze rezultatul sa ti-l returneze tot sub forma de txt) dar eu zic ca nu asta e solutia buna.

Corect, orice script care trebuie apelat prin cron nu ar trebui sa returneze nimic (ca oricum nu are cine sa vada ce returneaza, totul se intampla in linie de comanda) deci scrii un script care sa faca traba pe care o vrei iar in caz de erori sa salveze un log cu erori pe care sa il citesti ulterior.
Pe unele hosturi ai optiune setata de host ca in cazul in care scriptul respectiv returneaza ceva sa iti vina acel ceva pe email, dar daca vrei sa faci treaba buna faci cum am zis mai sus si salvezi log nu afisezi nimic.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Înapoi la “PHP Incepători”