salut!!!
cum pot sa insereze o informatie catre mai multi utilizatori folosind formular ?
multiple rows
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- vectorialpx
- Senior Member
cand raspund unui thread ma uit si la persoana care a postat si la data in care a fost inscris p-aici... conteaza asta ca sa pot sa apreciez cam ce cunostinte are... ca sa stiu cum raspund... daca intrebarea ma depaseste, nu raspund
tu te-ai exprimat de parca ai fi ungur... esti ?!
so... nici eu nu stiu despre ce vorbesti dar te pot indruma catre mysql_query al php.net si catre comanda INSERT a mysql.org...
spor !
tu te-ai exprimat de parca ai fi ungur... esti ?!
so... nici eu nu stiu despre ce vorbesti dar te pot indruma catre mysql_query al php.net si catre comanda INSERT a mysql.org...
spor !
sooo
am un tabel useri si un tabel mesaje. pana acum e trimitea mesaj separat fiecarui user acu vreau sa trimit acelasi mesaj mai multor utilizatori. de reusit am reusit am folosit functia implode.
dar problema mea e uramtoare cand un user se logheaza vreau ca pe prima pagina sa ii apara " ai 3 mesaje noi" si asta nu reusesc eu sa fac.
tabel useri: id_user, nume_user, parola_user
tabel mesaje:id_mesaj, id_user, mesaj..
sper ca acum sa intelegeti..
am un tabel useri si un tabel mesaje. pana acum e trimitea mesaj separat fiecarui user acu vreau sa trimit acelasi mesaj mai multor utilizatori. de reusit am reusit am folosit functia implode.
dar problema mea e uramtoare cand un user se logheaza vreau ca pe prima pagina sa ii apara " ai 3 mesaje noi" si asta nu reusesc eu sa fac.
tabel useri: id_user, nume_user, parola_user
tabel mesaje:id_mesaj, id_user, mesaj..
sper ca acum sa intelegeti..
Best thing in life is... life
mai pui un camp in tabela mesaje.... sa zicem citit care ia doua valori 1 (pt mesajele citite )si 0 pe cele necitite
pe default, la insert acest camp ia valoarea 0...
cand afisezi pagina principala a userului,,, faci un query si afli cate mesaje cu "citit=0" in in baza de date pt userul respectiv..
iar cand userul citeste un mesaj da un update mesaje set citit=1 where id=4 (4= idul mesajului)
NO... numai bine
pe default, la insert acest camp ia valoarea 0...
cand afisezi pagina principala a userului,,, faci un query si afli cate mesaje cu "citit=0" in in baza de date pt userul respectiv..
iar cand userul citeste un mesaj da un update mesaje set citit=1 where id=4 (4= idul mesajului)
NO... numai bine
viata e complicat de simpla... e ca un array()
tot ce miati spus voi acolo deja am facut in varianta in care se trimitea mesaj fiecarui user in parte.
la mine campul id_user din tabela mesaje arata asa upa ce fac insert in formular
(1,3,5,7) sunt id_urile utilizatorilor in tabela utilizatori. si aici ma pierd leam scos cu explode dar la mie query-ul are trebui sa fie de genu
$result=mysql_query("select * from mesaje where id_user='16');
si cum vad eu ca se afla id_user 16 in tabela mesaje.
si oricum stiu ca sunt jalnic la exprimare o sa revin maine dimineata cu o bucata de script si poate asa veti intelege.
la mine campul id_user din tabela mesaje arata asa upa ce fac insert in formular
(1,3,5,7) sunt id_urile utilizatorilor in tabela utilizatori. si aici ma pierd leam scos cu explode dar la mie query-ul are trebui sa fie de genu
$result=mysql_query("select * from mesaje where id_user='16');
si cum vad eu ca se afla id_user 16 in tabela mesaje.
si oricum stiu ca sunt jalnic la exprimare o sa revin maine dimineata cu o bucata de script si poate asa veti intelege.
acesta e formularul:
<form id="daform" action="mesaj_toti.php" method="post">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="1" width="100%">
<tr>
<td colspan="2">Select utilizatori</td></tr>
<?
include("conectare.php");
$result=mysql_query("select * from useri")or die("Eroare:".mysql_error());
while($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo "<tr><td colspan='2'><input type='checkbox' name='user[]' value='".$row["id_user"]."'> ".$row["username"]."</td></tr>";
}
?>
<tr><td colspan="2">
<a class="trei" href="javascript:checkedAll('daform', true)">Marcheaza toate /</a>
<a class="trei" href="javascript:checkedAll('daform', false)">Deselcteaza toate</a>
</td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td></tr>
<tr><td>
<tr><td colspan="2"><h4>Trimite mesaj utilizatorilor</h4></td></tr>
<tr><td>Titlu</td><td><input type="text" name="titlu"></td></tr>
<tr><td>Mesaj</td><td><textarea name="mesaj" rows="8" cols="45"></textarea></td></tr>
<tr><td>Comanda ferma</td><td><textarea name="comandaf" rows="3" cols="45"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="pagina" value="<?=$_SERVER['REQUEST_URI']?>"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="dela" value="iancu"></td></tr>
<tr><td>Daca mesajul este urgent bifati casuta alaturata:</td><td><input type="checkbox" name="urgent" value="Y"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" name="trimite" value="trimite mesaj"></td></tr>
</table>
</form>
iar acesta este query_ul:
<?php
$user1=implode(",",$user);
$result=mysql_query("insert into mesaje values('', '$user1', '$titlu', '$mesaj', '$comandaf', '$urgent', NOW(), 0)")
or die("Eroare:".mysql_error());
adminul poate trimite la toti mesajul sau poate selecta useri la care vrea sa trimita mesajul.
?>
<form id="daform" action="mesaj_toti.php" method="post">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="1" width="100%">
<tr>
<td colspan="2">Select utilizatori</td></tr>
<?
$result=mysql_query("select * from useri")or die("Eroare:".mysql_error());
while($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo "<tr><td colspan='2'><input type='checkbox' name='user[]' value='".$row["id_user"]."'> ".$row["username"]."</td></tr>";
}
?>
<tr><td colspan="2">
<a class="trei" href="javascript:checkedAll('daform', true)">Marcheaza toate /</a>
<a class="trei" href="javascript:checkedAll('daform', false)">Deselcteaza toate</a>
</td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td></tr>
<tr><td>
<tr><td colspan="2"><h4>Trimite mesaj utilizatorilor</h4></td></tr>
<tr><td>Titlu</td><td><input type="text" name="titlu"></td></tr>
<tr><td>Mesaj</td><td><textarea name="mesaj" rows="8" cols="45"></textarea></td></tr>
<tr><td>Comanda ferma</td><td><textarea name="comandaf" rows="3" cols="45"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="pagina" value="<?=$_SERVER['REQUEST_URI']?>"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="dela" value="iancu"></td></tr>
<tr><td>Daca mesajul este urgent bifati casuta alaturata:</td><td><input type="checkbox" name="urgent" value="Y"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" name="trimite" value="trimite mesaj"></td></tr>
</table>
</form>
iar acesta este query_ul:
<?php
$user1=implode(",",$user);
$result=mysql_query("insert into mesaje values('', '$user1', '$titlu', '$mesaj', '$comandaf', '$urgent', NOW(), 0)")
or die("Eroare:".mysql_error());
adminul poate trimite la toti mesajul sau poate selecta useri la care vrea sa trimita mesajul.
?>