am nevoie de ajutor
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
am nevoie de ajutor
cine ma poate ajuta si pe mine sa fac un script care sa imi returneze o eroare atunci cand vreau sa restrictionez niste caractere. de ex un register user cu mai multe campuri si cand scrie userul sa fie limitat adica eu sa pun restrictie la niste caractere gen @#~€&/ iar cand ii acceseaza butonul de inregistrare sa ii returneze o pagian cu erroare daca a folosit unul din caracterele mele.
cine ma paote ajuta va rog frumos
cine ma paote ajuta va rog frumos
ma ajuta cineva?
if(preg_match("/@/",$login)) $error='ai folosit caractere interzise.';
am folosit funcitia asta si imi merge pt caracterul @ dar nu stiu cum sa pun inca cateva caractere in aceiasi functie cine ma poate ajuta?
am folosit funcitia asta si imi merge pt caracterul @ dar nu stiu cum sa pun inca cateva caractere in aceiasi functie cine ma poate ajuta?
-
carco
- Senior Member
de ce nu faci invers? adica sa verifici daca ai doar a..z,A..Z si sau 0..9?
if (!($login))
{
echo 'Eroare... username trebuie sa contina doar a..z, A..Z';
//...
}
Daca vrei si alte caractere in afara de a-z, 0-9, de ex. _ poti folosi
('/^[a-z0-9_]*$/i', $text) (ctype_alnum e echivalent cu preg_match(('/^[a-z0-9]*$/i',...) )
if (!($login))
{
echo 'Eroare... username trebuie sa contina doar a..z, A..Z';
//...
}
Daca vrei si alte caractere in afara de a-z, 0-9, de ex. _ poti folosi
('/^[a-z0-9_]*$/i', $text) (ctype_alnum e echivalent cu preg_match(('/^[a-z0-9]*$/i',...) )
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
-
carco
- Senior Member
Acum depinde ce vrei sa faci, nu prea ai cum sa identifici "aberatiile". Insa poti impune cateva reguli:
- cu strlen, cum ti s-a spus, validezi lungimea numelui (de ex. max. 30 caractere)
- numarul de caractere (impreuna cu nr. aparitiilor) il poti afla cu (vezi comentariile) => ai putea impune ca login name-ul sa contina minim 4 caractere unice sau, de ex. nici un caracter sa nu apara de mai mult de 4-5 ori.
... insa tot nu vei scapa de un spam-er suparat pe site-ul tau.
- cu strlen, cum ti s-a spus, validezi lungimea numelui (de ex. max. 30 caractere)
- numarul de caractere (impreuna cu nr. aparitiilor) il poti afla cu (vezi comentariile) => ai putea impune ca login name-ul sa contina minim 4 caractere unice sau, de ex. nici un caracter sa nu apara de mai mult de 4-5 ori.
... insa tot nu vei scapa de un spam-er suparat pe site-ul tau.
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera
- black diamond
- Senior Member