problema page next

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

cristian_dj4all
Average Member

problema page next

Mesajde cristian_dj4all » Joi Apr 15, 2004 3:50 pm

sunt incepator in php+mysq ... am vazut pe mai multe siteuri ca apare coar o parte din document ..apoi next page si iar next page (gen google la afisarea informatilor). Cum pot sa fac si eu acest lucru, datele sa fie afisate pe mai multe pagini.

Cristian Dj.

cristi
PHPRomania Admin Team

Mesajde cristi » Joi Apr 15, 2004 4:45 pm

S-a mai discutat
si
<?php
$www = "";
$facilitati = array("","");
?>

cristian_dj4all
Average Member

cam ... nelamurit

Mesajde cristian_dj4all » Lun Apr 19, 2004 12:24 pm

Cred ca nu am fost destul de clar cu intrebarea mea ... s-au nu ma descurc cu codul PHP (se poate si asa).
Eu am un articol lung si doresc sa il afisez pe mai multe pagini ceva de genul ca pe o pagina sa afisez primele 1000 de charactere, pe pagina 2 urmatoarele 1000 si tot asa iar pe ultima pagina restul. Iar navigarea dintra pagici sa se faca clasic cu page next ....
Cristian Dj.

Utopia
PHPRomania Supporter

Mesajde Utopia » Lun Apr 19, 2004 1:23 pm

Pace si prosperitate!

Emil
PHPRomania Coder Professional

Mesajde Emil » Mar Apr 20, 2004 7:51 am

orice articol luuuuung are normal niste subtitluri , ai putea sa-ti restructurezi DB-ul cu inca un tabel care sa defineasca sectiunile (subtitlurile) articolului respectiv ca sa imparti fizic si articolul . Intr-adevar o "numarare" a caracterelor sau cuvintelor e total ineficienta si consumatoare de resurse la fel se intampla si cu un articol nestructurat devine plictisitor si greu de citit :) ,....
Partea de admin ar arata cam asa :
| add article |
- [article title]
|edit article |
- [add section] (inputs - titlu and content)
- [delete section]
- [edit section]
asa poti face si paginarea chiar frumos , cu numere sau chiar titlurile sectiunilor .
Pe langa asta, ti-as recomanda sa scrii FIZIC fisiere cu informatiile unui articol , in DB tinand doar link-urile articolelor respective ...metoda fiind foarte putin consumatoare de resurse .

In alta ordine de idei ai putea folosi un gata facut dar asta contravine ideii de a face ceva singur si de a evolua in tainele programarii nu ? :D
Enjoy .

It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

cristian_dj4all
Average Member

Mesajde cristian_dj4all » Mar Apr 20, 2004 10:12 pm

Cristian Dj.

Emil
PHPRomania Coder Professional

Mesajde Emil » Mie Apr 21, 2004 7:34 am

no problem , de asta suntem o comunitate nu ?
Vezi postul referitor la paginare sau daca tutorialul meu ti se pare prea complicat sau nu dispui de PEAR :)
Enjoy,
Emil

It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

Înapoi la “PHP Incepători”