Sunt sigur ca se face foarte usor, dar nu stiu cum:(
Am incercat sa fac un script care sa cauta intr-o baza de date:
[php]
$firme=mysql_query("select * from firme where nume like '%$keywords%' and stare='1' order by hits desc");
[/php]
$keywords e dat de utilizator printr-un form. Merge doar daca sunt introduse cuvintele in ordinea din baza de date sau pt un singur cuvant. Cum fac sa-mi afiseze toate rezultatele cu acele cuvine?
Am mai incercat asa:
[php]
$sirkeywords= str_word_count($keywords, 1);
$nrkeywords= str_word_count($keywords);
$keyword = explode(" ",$sirkeywords);
for($i=0;$i<$nrkeywords;$i++){
$keyw=$keyword[$i];
$firme=mysql_query("select * from firme where nume like '%$keyw%' and stare='1' order by hits desc");
}
[/php]
Dar asa imi afiseaza tot ce e in baza de date, nu sorteaza. Pls help
Motor de cautare php pt mysql
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
[php]
$query= "SELECT COUNT(*) FROM {$CONF['sql_prefix']}_prog prog, {$CONF['sql_prefix']}_info info WHERE prog.numar = info.numar AND active = 1 {$id2}{$id} AND ("; for ($i = 0; $i < count($words); $i++) { if ($i > 0) { $query .= " OR "; }$query .= "des REGEXP '[[:<:]]{$words[$i]}[[:>:]]' OR nume REGEXP '[[:<:]]{$words[$i]}[[:>:]]'"; } $query .= ") {$order_by} DESC";
[/php]
scoate si tu ce`ti trebuie de acolo.. sper sa`l intelegi
$query= "SELECT COUNT(*) FROM {$CONF['sql_prefix']}_prog prog, {$CONF['sql_prefix']}_info info WHERE prog.numar = info.numar AND active = 1 {$id2}{$id} AND ("; for ($i = 0; $i < count($words); $i++) { if ($i > 0) { $query .= " OR "; }$query .= "des REGEXP '[[:<:]]{$words[$i]}[[:>:]]' OR nume REGEXP '[[:<:]]{$words[$i]}[[:>:]]'"; } $query .= ") {$order_by} DESC";
[/php]
scoate si tu ce`ti trebuie de acolo.. sper sa`l intelegi
or