Salut. Incerc sa validez doua inputuri primite prin POST: nume si prenume. Vreau ca acestea sa fie trim()ate inainte de a fi trimise spre validare.
Forumul trimeaza si el mesajul meu dar cred ca puteti intelege ca pt. numele 'X [50 de spatii] Y' valoarea returnata este corecta, 'X Y'.
Dar pentru 'X [50 de spatii][50 de cratime][50 de spatii] Y' nu se returneaza 'X - Y' desi apelul este facut sub forma trim($string, '-'). Vreo solutie? Multumesc.
probleme cu trim() la argumentul charlist
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Re: probleme cu trim() la argumentul charlist
Daca vrei sa faci cu trim() trebuie sa stii ca (in caz ca stii iti reamintesc):
- ltrim() iti scoate spatiile libere din stanga sirului: [50 spatii] X => X
- rtrim() iti scoate spatiile libere din dreapta sirului: X [50 spatii] => X
- trim () iti scoate spatiile si din stanga si din dreapta: []X[] => X
Nici o functie din cele prezentate mai sus nu scoate spatiile din interiorul sirului ( exact ceea ce ai tu nevoie ).
O solutie ce o vad asa la indemana ar fi sa iti creezi propria ta functie ce face exact ce si cum vrei tu.
"Succesuri" !
- ltrim() iti scoate spatiile libere din stanga sirului: [50 spatii] X => X
- rtrim() iti scoate spatiile libere din dreapta sirului: X [50 spatii] => X
- trim () iti scoate spatiile si din stanga si din dreapta: []X[] => X
Nici o functie din cele prezentate mai sus nu scoate spatiile din interiorul sirului ( exact ceea ce ai tu nevoie ).
O solutie ce o vad asa la indemana ar fi sa iti creezi propria ta functie ce face exact ce si cum vrei tu.
"Succesuri" !
- Birkoff
- Senior Member
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
tedy
- Average Member
Am modificat-o putin si e perfecta pt ce am nevoie, mersi.
Nice logic btw.
Nice logic btw.