NameVirtualHost 127.0.0.1
<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot c:/phpdev/www/
ServerName localhost
</VirtualHost>
#
<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot c:/phpdev/www/info/
ServerName info
</VirtualHost>
nu imi merge decat localhostu pe celalat nu mil gaseste.
virtual host cu apache
Moderator: Moderatori
- ctiniancu
- PHPRomania Supporter
Asta in Linux arata cam asa (presupun ca si in windoz, ca doar apachele este o aplicatie independenta de platforma
)
NameVirtualHost *:80
<VirtualHost *:80>
ServerName www.numele_domeniului_tau.ro
</VirtualHost>
ServerName alt_alias.numele_domeniului_tau.ro
</VirtualHost>
Dar serverul de ns l-ai setat, ca sa ti le gaseasca pe ambele ?
NameVirtualHost *:80
ServerName www.numele_domeniului_tau.ro
</VirtualHost>
ServerName alt_alias.numele_domeniului_tau.ro
</VirtualHost>
Dar serverul de ns l-ai setat, ca sa ti le gaseasca pe ambele ?
-
Radical
- Senior Member
In functie de sistemul de operare ai asa:
Win2000/XP - c:\(WINNT sau WINDOWS)\system32\drivers\etc\hosts
Linux - /etc/hosts
In ele gasesti ceva de genul:
127.0.0.1 localhost
[in linux putin mai diferit]
Subt aceasta mai bagi o linie;
127.0.0.1 info
Si o sa mearga !
Mai bine ar fi sa folosesti "qualified domain names"...
Adica nu mai folosi "info" si/sau "localhost" ci foloseste "www.ceva.ro" si in apache si in fisierul hosts...
Pe net gasesti reguli ... sunt cateva caractere care nu sunt permise in numele de domeniu... de fapt sunt permise doar "a -> z" , "0 -> 9" precum si "-" Punctul are alt scop... dar sa zicem ca il putem pune si pe el pe lista. Nu trebuie sa inceapa cu - sau sa se termine cu - si nici sa fie doi de - consecutiv... din cate stiu eu...
Asta te ajuta si in dezvoltare... daca site-ul tau este www.ceva.ro atunci poti folosi www.ceva2.ro... eu asa lucram pana am adus serverul in sediu... acuma lucrez direct pe server in Linux pe un subdomeniu...
127.0.0.1 este o "adresa IP" rezervata care pointeaza inapoi catre computerul tau... in engleza se numeste "loop back interface"...
Tot ce definesti in fisierele HOSTS este luat in calcul inainte de DNS... si daca se gaseste raspuns nu se mai apeleaza la DNS... aceste fisiere sunt ramasitele vechiului sistem inainte de aparitia DNS-ului...
Evident in ele poti defini si alte host-uri... de exemplu aplicatia intranet din organizatia in care lucrez ruleaza la adresa www.org-intranet.ro care nu este inregistrata la RNC... astfel calculatoarele care au access la aplicatie au in fisierul host:
www.org-intranet.ro 193.192.191.190
Evident totul e fictiv... dar poti face sa "pointeze" orice HOST catre orice IP... folosind acest fisier...
Bafta !
Win2000/XP - c:\(WINNT sau WINDOWS)\system32\drivers\etc\hosts
Linux - /etc/hosts
In ele gasesti ceva de genul:
127.0.0.1 localhost
[in linux putin mai diferit]
Subt aceasta mai bagi o linie;
127.0.0.1 info
Si o sa mearga !
Mai bine ar fi sa folosesti "qualified domain names"...
Adica nu mai folosi "info" si/sau "localhost" ci foloseste "www.ceva.ro" si in apache si in fisierul hosts...
Pe net gasesti reguli ... sunt cateva caractere care nu sunt permise in numele de domeniu... de fapt sunt permise doar "a -> z" , "0 -> 9" precum si "-" Punctul are alt scop... dar sa zicem ca il putem pune si pe el pe lista. Nu trebuie sa inceapa cu - sau sa se termine cu - si nici sa fie doi de - consecutiv... din cate stiu eu...
Asta te ajuta si in dezvoltare... daca site-ul tau este www.ceva.ro atunci poti folosi www.ceva2.ro... eu asa lucram pana am adus serverul in sediu... acuma lucrez direct pe server in Linux pe un subdomeniu...
127.0.0.1 este o "adresa IP" rezervata care pointeaza inapoi catre computerul tau... in engleza se numeste "loop back interface"...
Tot ce definesti in fisierele HOSTS este luat in calcul inainte de DNS... si daca se gaseste raspuns nu se mai apeleaza la DNS... aceste fisiere sunt ramasitele vechiului sistem inainte de aparitia DNS-ului...
Evident in ele poti defini si alte host-uri... de exemplu aplicatia intranet din organizatia in care lucrez ruleaza la adresa www.org-intranet.ro care nu este inregistrata la RNC... astfel calculatoarele care au access la aplicatie au in fisierul host:
www.org-intranet.ro 193.192.191.190
Evident totul e fictiv... dar poti face sa "pointeze" orice HOST catre orice IP... folosind acest fisier...
Bafta !