paginare javascript

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS:

Moderatori: eyecon, Moderatori

Ice_Man
PHPRomania Supporter

paginare javascript

Mesajde Ice_Man » Vin Feb 25, 2005 5:17 pm

Am nevioie de un tutorial cu o paginare in javascript sau asemanator...
Ideea e urmatoarea: am un site la care nu pot face selectari din mysql pt ca se blocheaza (sute de utilizatori in acelasi timp).Am ajuns la o chestie...un scipt php e in cron job si acest script creeaza niste pagini statice (1.html, 2.html, 3.html, s.a.m.d)
In aceste pagini statice eu pot avea de la 1 pana la 1000 de inregistrari diferite...si imi trebuie o paginare in javascript...
Idei?

johnny
Senior Member

Mesajde johnny » Sâm Feb 26, 2005 5:04 am

Generarea dinamica a javascriptului cu php, iar javascriptul va genera dinamic html:)

biban
Senior Member

Mesajde biban » Sâm Feb 26, 2005 9:37 am

Probabil ca vei gasi sau poate ai gasit deja o solutie javascript, dar eu m-am gandit la o solutie mult mai optima (cred eu).
Totul se rezolva din scriptul care l-ai atasat la cron:
-creezi niste pagini de genul a.html, b.html etc
-în pagina a.html adaugi sa zicem 25 înregistrări
-dacă mai ai înregistrări de adăugat atunci la sfârşitul paginii a.html adaugi ceva de genul <a href='a1.html'>urmatoarea pagina</a> si creezi pagina a1.html dupa aceleasi principii numai ca treci inregistrarile de la 26 la 50
-procedura se repeta...

cum ti se pare?...

arond
Senior Member

Mesajde arond » Sâm Feb 26, 2005 10:22 am

A vrea sa paginezi cu Javascript e o idee bizara... in sensul ca daca tot ajunge pagina intreaga in client (browser), la ce d-zeu sa mai paginezi ? :)

Ce spun biban poate fi o solutie... dar cred ca cea mai eleganta ar fi o solutie de caching... pastrezi caracterul dinamic al datelor si le cachezi doar atat cat e nevoie sa iti rezolvi problemele cu MySQL (probleme care, intre noi fiind vorba, nu ar trebui sa existe... probabil ca si baza de date e conceputa defectuos).

Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).

http://www.arond-design.ro

biban
Senior Member

Mesajde biban » Sâm Feb 26, 2005 1:46 pm

Ice_Man
PHPRomania Supporter

Mesajde Ice_Man » Sâm Feb 26, 2005 11:51 pm

biban
Senior Member

Mesajde biban » Dum Feb 27, 2005 12:39 am

hai sa te mai intreb ceva. tu nu vrei sa incarce ditamai html-ul sau nu vrei decat o organizare a html-ului ala mare.
In primul caz daca folosesti javascript si elimini solutia mea cred ca e imposibil -orice ai face tot va trebui sa incarci intregul document doar ca nu va apare tot.

arond
Senior Member

Mesajde arond » Dum Feb 27, 2005 12:42 am

mysqld nu pocneste decat daca e de pocnit :), ca nu-i pocnitoare... care este.

Case studies (si lista e MULT mai lunga): http://www.mysql.com/it-resources/case-studies/

Repet ce am spus mai sus: asta nu este o solutie, iar daca tu insisti in a ne explica cum ca asa ceva este rezolvarea problemelor tale inseamna ca nu ti le-ai lamurit prea bine.

Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.

W. Somerset Maugham (1874 - 1965).

http://www.arond-design.ro

Ice_Man
PHPRomania Supporter

Mesajde Ice_Man » Dum Feb 27, 2005 11:06 pm

UzZzY
Senior Member

Mesajde UzZzY » Joi Iun 02, 2005 2:41 pm

whooper
Senior Member

Mesajde whooper » Joi Iun 02, 2005 5:40 pm

Daca nu-ti place ce a facut eyecon, ar fi necesar sa setezi daemonul mysqld asa cum trebuie. Citesti si limitarile corespunzatoare pt fiecare platforma.

http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/too-m ... tions.html

Daca nici asta nu-ti rezolva problema, incearca o replicare. Directezi SELECT-urile in copii si UPDATE-urile sau INSERT-urile in master.

Daca nici asta nu-ti rezolva problema, incerci un clustering serios.

Nu toate problemele se rezolva scriind COD. Cateodata trebuie si un DBA (database admin).

PS: de ce nu folosesti un server (instalare de MySQL care asculta pe alt port, sau chiar alt PC) pt loguri si altul pt baza de date a aplicatiei ? Nu-i profesional sa le amesteci pe toate acolo cand userii nu mai au loc pentru ca te grabesti tu sa loghezi tot ce fac.
Join The Forums - Time Well Wasted!

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”