Competitie : Security Challenge – Because hacking is not a crime

Competitie : Security Challenge – Because hacking is not a crime

Security Challenge este o competiţie românească iniţiată de Rotaract ce se adresează oamenilor cu nişte cunoştinţe superioare în domeniul securităţii.

Competiţia merge sub deviza: “Because hacking is not a crime”. Ei încurajează persoanele ce deţin cunoştinţe avansate în domeniul securităţii, punându-i să-şi antreneze aceste cunoştinţe într-un scop bun: testarea unor sisteme intr-un mediu controlat.

Aşadar, dacă dispui de timp liber, cunoştinţe în domeniul IT şi nu depăşeşti limita de vârstă de 22-41 de ani, eşti unul din personajele potrivite pentru acest lucru.

Înscriere

Oricine doreşte să participe la această competiţie trebuie să trimită un e-mail la adresa specificată, alături de câteva detalii precum şi CV-ul tău. Dacă acesta este suficient de consistent vei putea intra în competiţie.Concursul se joacă pe echipe, aşadar mesajul va trebui să conţină cunoştinţele echipei dumneavoastră la un loc.

Desfăşurare

Concursul se desfăşoară în fiecare lună, rundele începând pe data de 1 a fiecărei luni. Echipa desemnată pentru administrare este contactată de către organizatori şi cu ajutorul acestora vor instala un sistem de operare compatibil i386. Urmează o săptămână în care echipa desemnată are timp pentru a configura serverul web astfel încât să nu aibă nici o breşă de securitate. La sfârşitul acelei săptămâni, restul echipelor sunt anuntate prin e-mail de adresa IP a serverului şi au la dispoziţie o săptămână să-l cucerească.

În cazul în care nu reuşeşte nimeni acest lucru, se pot crea cereri în termen de două zile pentru a modifica configuraţia serverului şi adăuga elemente de risc.

În toată această perioadă, echipa desemnată cu administrarea sistemului, va trebui să trimită rapoarte zilnice cu privire la starea serverului, alături de istoria atacurilor şi activităţilor realizate pentru a le combate.

Dacă echipa ce a configurat serverul nu a suferit probleme de securitate majore este declarată câştigătoare, în caz contrar echipa ce a exploatat vulnerabilitatea. Mai multe detalii aici.

Sursa: www.worldit.info

Share this post

Comments (4)

 • phpromania Reply

  PHPRomania.net Competitie : Security Challenge – Because hacking is not a crime: Security Challenge este o competi… http://bit.ly/aIPvFh

  19 februarie 2010 at 02:54
 • fiistudent Reply

  Competi?ie: Security Challenge – http://www.securitychallenge.rotaract.ro/ + http://bit.ly/aIPvFh #securitate #web /via @phpromania

  19 februarie 2010 at 09:46
 • Andrei Reply

  Din ce am citit, echipa desemnata a se ocupa cu administrarea trebuie sa puna la dispozitie sistemul…

  Organizatorii nu sunt in stare sa pune ei la dispozitie un sistem ? saracie mare in tara asta….

  pacat…

  19 februarie 2010 at 15:07
 • Bogdan Brudiu Reply

  Buna,
  Sunt unul din organizatorii concursului si vreau sa vin cu mici completari 🙂
  Nu este nici o limita de varsta (pe site am trecut intre 0-2241 ani 2241 fiind Districtul Rotaract din care face parte clubul nostru nu este un typo..)
  Organizatorii PUN la dispozitie un sistem… regulamentul spune doar ca echipa desemnata pentru administrare alege un sistem de operare si cu ajutorul nostru il instaleaza si daca sistemul de operare este ceva exotic atunci trebuie sa ni-l puna la dispozitie pentru instalare 🙂
  Daca aveti intrebari sau nelamuriri va rog nu exitati sa contactati unul din organizatori, ne gasiti pe http://securitychallenge.rotaract.ro
  Numai bine,
  Bogdan

  23 februarie 2010 at 16:48

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.