Tutoriale PHP
  Comunitatea PHP Romania
?>

 
Tutoriale PHP

Despre PHP


Ce reprezinta PHP ?

    Numele de PHP provine de la "PHP Hypertext Preprocessor". PHP reprezinta un popular limbaj "server-side" prezent in jumatate din serverele Apache existente. PHP a fost creat de catre Rasmus Lerdorf in 1994 pentru a-si monitoriza CV-ul sau online. Rasmus si-a distribuit free "tool-ul", denumit initial Personal Home Page. PHP a devenit in timp un puternic limbaj de scripting server-side, open-source si multi-platforma.

    PHP poate fi incapsultat in HTML si se foloseste in conjunctie cu acesta pentru a realiza aplicatii web cu un continut generat dinamic. Spre deosebire de JavaScript, codul PHP este procesat pe server, clientul primeste doar cod HTML.

    PHP este prezent pe Linux, Windows, HP-UX, Solaris, Mac OS X, OpenBSD. Suportul este oferit de servere web care includ: Apache, IIS, PWS, Netscape, iPlanet, Xitami, OmniHTTPd si altele.

    PHP poate fi obtinut gratuit, fiind un produs al miscarii open-source. PHP ofera suport pentru acces la aproape 20 de servere de baze de date diferite printre care: MySQL, Oracle, MS-SQL, Sybase, Informix, Adabas D, DB2, dBase, Ingres, PostgreSQL, FilePro. PHP suporta de asemenea ODBC, permitandu-i sa se conecteze la servere de baze de date prin intermediul driver-ului ODBC.

    PHP prezinta suport pentru XML, atat prin intermediul SAX, cat si DOM. De asemenea permite crearea "on-the-fly" de fisiere PDF. Comunicarea cu alte servicii este permisa prin COM, HTTP, IMAP, LDAP, NNTP, POP3, SNMP si altele.

Pentru alte informatii te invitam sa vizitezi site-ul oficial al limbajului PHP: www.php.net

Ultimele discutii in forum RSS Forum

Parteneri

Ultimele articole Ultimele articole

Membri recenti

Top membri

Newsletter


Email:
 inscriere
 renuntare
 
 Arhiva newsletter
Copyright © 2001-2018 PHP Romania Gazduire Claus Web | Inregistrare Domenii
Powered by Simplis