Comunitatea PHP Romania

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri      ÎnregistrareÎnregistrare   ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc > PHP Avansat

Ce faceti cand se rupe firul?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Răspunde la subiect
  Autor    Mesaj
kelye
Senior Member

Data înscrierii: 20/Ian/2006
Locație: Bucuresti

Răspunde cu citat (quote)  
Ce faceti cand se rupe firul?

Deci este php FOARTE avansat !
Ar putea fi inclus la project management sau chiar un resource planning or smth

Deci .. ce faceti cand ati intarziat cu un proiect... a murit de mult cheful pentru el .. nici beneficiarul nu zice nimic.. nici bani nu ati luat in avans..
.. un formular va ia 1 ora si orice mass-message e binevenit.
Ce remedii aveti ?

Eu am incercat asa :
- lasat totul balta.. jucat animaliceste (cu zilele ceva) .. 50% eficienta
- betivanit cu prietenii 1-2 zile (f costisitoare metoda) .. 20%
- tentative de auto-motivare "hai sa il termin.. mai iau un ban.. si se apropie si (craciun, ziua lui x, revelion, paste, 1 mai..)

problema e ca in timp ce lucrez la proiect.. mai citesc una alta.. vad alte abordari mai "profi" si deja ma ia durerea de cap sa modific ce am facut (cred ca as merge la infinit asa) ..

Mesaj Mie Dec 13, 2006 9:47 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Dodo
Senior Member

Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta

Haha ce urat Smile chiar saptamana trecuta + saptamana asta am patit chestia asta si abia azi am terminat proiectul (trebuia sa fie gata vinerea trecuta).
Situatia sta cam asa... mi-a venit proiectul marti, n-am fost anuntat ca deadline-ul e asa devreme (vineri), proiectul era maricel + ca mai aveam cate ceva + ca e perioada de teze (5 teze intr-o sapt), miercuri seara am aflat de deadline, am muncit miercuri noapte + joi noapte (munca de noapte in conditii de stres = degeaba) s-au adunat multe ore si sunt platit pe ora si cand mi-a cerut socoteala sefu vineri pentru intarziere + numarul mare de ore mi s-a taiat tot chefu de munca. Weekendul l-am pierdut stand in fata la calculator si incercand sa ma concentrez sa fac ceva, luni m-am apucat sa-l termin si a iesit o branza, marti am avut de invatat pentru teza si ghici Smile abia azi l-am terminat cu ultima farama de chef din mine.

Concluzie: Daca postai chestia asta vineri dadeam o lada de bere. Ma distram si eu tot weekendul, terminam si proiectul de luni, era si sefu fericit, eram si eu fericit si erai si tu acum cu o lada de bere langa tine.

Tutoriale | Quando Image

Mesaj Mie Dec 13, 2006 10:37 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
kleampa
Senior Member

Data înscrierii: 10/Iul/2005

cola, nu a existat data in care sa nu beau un pahar si sa-mi revina cheful de munca
sau o relaxare la piscina/masinute in parc Smile/patinoar/biliard

Mesaj Mie Dec 13, 2006 11:23 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Dodo
Senior Member

Iti arde de mers la piscina cand te stii cu deadline-ul depasit ?

Tutoriale | Quando Image

Mesaj Mie Dec 13, 2006 11:31 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
doryy42
Senior Member

Data înscrierii: 19/Feb/2006

cand imi dispare chefu .. ma uit la filme stau si vb pe mess ies p`afara si ma intoc cand se face ziua .. si altele
P.S. kleampa : in cazul meu cola nu are remediu de plictiseala Smile) Laughing

Mesaj Mie Dec 13, 2006 11:32 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
ExcalIbvr
Senior Member

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Bun subiect!

In primul rand, incerc sa evit situatiile de acest gen. De-obicei reusesc, printr-o analiza buna a specificatiilor la inceput si prin propunerea unui deadline realist. Am avut cateva experiente cand a trebuit sa lucrez repede si pe bani putin => frustrant!

In al doilea rand, e o chestiune de atitudine: eu sunt propriul meu stapan (ah, cat ne place noua oamenilor sa credem asta! dar in acest caz, ajuta), imi organizez munca dupa bunul meu plac si in modul in care sunt cel mai eficient. Daca un client are pretentii nerealiste, ii sugerez o alta firma (am facut asta de multe ori). Sau, daca proiectul e interesant, ii cer foarte multi bani (uneori functioneaza si merita).

Care-i cel mai rau lucru care se poate intampla daca intarziu cu un proiect? E clientul meu un aeroport, iar de aplicatia mea depind vieti de oameni? Daca nu, atunci relax Smile.

Practic, asa cum spunea si kleampa: sa iesi un pic din ritmul/mediul de lucru ajuta.

P.S. tocmai ma intorc dintr-o astfel de iesire :p.

later (1 min later) edit:
Sunt abonat la 76 de feed-uri si e mare tentatia sa deschid Bloglines-ul tot la 5 minute. La fel si mail-ul... Asa ca atunci cand am nevoie sa muncesc in flow , inchid toate sursele de distragere a atentiei, inclusiv telefonul!

Mesaj Joi Dec 14, 2006 12:54 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
punctweb
Senior Member

Data înscrierii: 24/Mar/2004

se rupe rar firul... dar cand se intampla, shutdown and joaca cu fetita... multa joaca Smile

Mesaj Joi Dec 14, 2006 1:56 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
vectorialpx
Senior Member

Data înscrierii: 01/Mar/2005

mdaa... interesant thread
[m-am gandit sa nu va mai aburesc cu faptul ca si thread-ul asta e pus da-mb(o)ulea]

(si) eu cred ca cel mai bine e sa te relaxezi si sa iesi din lumea web-ului insa nu pentru mult timp... de ce ? pentru ca dup-aia te-nveti sa stai degeaba si e mult mai comod sa joci un counter decat sa lucrezi la o pagina [nu intotdeauna am parerea asta dar era doar un exemplu]

ceea ce vreau sa spun e ca ce e mult strica [aprope orice] !!

Mesaj Joi Dec 14, 2006 2:01 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
carco
Senior Member

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Simplu! Cand se rupe filmu', lasi balta proiectul in curs si continui munca la proiectul la care s-a rupt filmu' saptamana trecuta. Daca nici la asta nu ai spor, incerci cu cel abandonat acum doua saptamani Smile, trebuie sa-ti vina chefu' la unul din ele, nu?

Mesaj Joi Dec 14, 2006 2:29 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
black diamond
Senior Member

Data înscrierii: 23/Mai/2005

quote:
Originally posted by ExcalIbvr:

later (1 min later) edit:
Sunt abonat la 76 de feed-uri si e mare tentatia sa deschid Bloglines-ul tot la 5 minute. La fel si mail-ul... Asa ca atunci cand am nevoie sa muncesc in flow , inchid toate sursele de distragere a atentiei, inclusiv telefonul!

Bine zis. Si despre tentatie si post-ul pe blog.

Mesaj Joi Dec 14, 2006 2:44 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
cdanea
Average Member

Data înscrierii: 05/Iul/2003

eu am o ruptura de vreo 2 saptamani Confused
any advice???

Mesaj Joi Dec 14, 2006 3:15 pm 
 Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dodo
Senior Member

quote:

eu am o ruptura de vreo 2 saptamani Confused
any advice???

Ia-ti o vacanta.

Tutoriale | Quando Image

Mesaj Joi Dec 14, 2006 3:29 pm 
cdanea
Average Member

mi-am luat vineri-luni (am lenevit, m-am plimbat, relash total) .... nici un efect pana acum.

Mesaj Joi Dec 14, 2006 3:31 pm 
ExcalIbvr
Senior Member

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

@cdanea, identifica mai clar problema:
- ai un proiect mare si nu mai stii de unde sa-l apuci, atatea ai de facut la el?
- ti s-a facut lehamite de proiect?
- te-ai blocat intr-un punct si nu stii unde s-o apuci?
- nu ti-s foarte clare specificatiile si cam ce-ar trebui sa faci?

Rupe proiectul in sarcini mici si tangibile. Pune-le pe hartie. Ia-le una cate una.

Mesaj Joi Dec 14, 2006 4:48 pm 
cdanea
Average Member

pai am trecut de faza de proiectare si partea de core/controller. sunt la buriceala/codare a viewurilor+modele si mi s-a acrit.

le fac pe rand, dar fac cate 1/zi Very Happy ceea ce inseamna ca voi termina ... aa, nu, inseamna ca nu voi termina Very Happy

de obicei fac de 10 ori mai multe Sad
Ideea e ca nu am nici o tragere de inima. Parca imi vine sa inventez cate un feature nou si neimportant (dar interesant dpdv al implementarii) decat sa-i dau inainte cu corner cases si divuri si submituri....

Mesaj Joi Dec 14, 2006 4:55 pm 
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google

Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   
  Afișează mesajele pentru a le previzualiza:      

Forum:
Mergi direct la:  

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect
Pagina 1 din 2