reincarcare pagina

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

Ioana_suciu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 17
Membru din: Lun Iul 31, 2006 5:14 pm

reincarcare pagina

Mesajde Ioana_suciu » Lun Iul 31, 2006 5:18 pm

salutare.
am nevoie de nu pic de ajutor.
am facut un frame care include pozele din baza de date, apoi am facut ca dand click pe o poza sa mi-o arate deasupra frame-ului marita. problema este ca se incarca din nou frame-ul cand dau click pe poza si as vrea sa se schimbe numai poza nu sa se incarce din nou frame-ul
am facut ceva de genul:
<iframe src='poze.php' width='100%' height='70' marginheight='2px' id='poze' name='poze' scrolling='auto' frameborder='1'></iframe>

iar poze.php are urmatorul continut:

$foto="SELECT * FROM tabel";
$result=mysql_query($foto);
while($rand=mysql_fetch_array($result)){
$id_foto=$rand['id_foto'];
$gif=$rand['gif'];
echo"<a href='fotografie.php?id_foto=$id_foto'><img src='$gif' width='60' border='0' height='40'></a>";
}
"fotografie.php" este scriptul care include frame-ul si poza marita.
probabil am abordat problema gresit, exista si alta modalitate?
as vrea sa pastrez frame-ul.
multumesc anticipat.



Avatar utilizator
kleampa
Senior Member
Mesaje: 2774
Membru din: Dum Iul 10, 2005 2:12 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde kleampa » Lun Iul 31, 2006 5:56 pm

trebuie sa folosesti frame-uri nu Iframe-uri

Avatar utilizator
wp
PHPRomania Supporter
Mesaje: 22
Membru din: Sâm Mar 25, 2006 12:11 am

Mesajde wp » Lun Iul 31, 2006 6:52 pm

ai uitat cumva sa specifici target="" ca proprietate a linkului ?

Ioana_suciu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 17
Membru din: Lun Iul 31, 2006 5:14 pm

Mesajde Ioana_suciu » Mie Aug 02, 2006 1:18 pm

pai frame-urile nu lucreaza la fel ca si iframe-urile?

skym
Average Member
Mesaje: 104
Membru din: Sâm Dec 10, 2005 8:00 am
Localitate: Oradea

Mesajde skym » Mie Aug 02, 2006 5:26 pm

Lucreaza la fel si folosesti target la <a> cum s-a spus.
"I don't believe in endings, I only believe in new beginings"

xtc62
Average Member
Mesaje: 75
Membru din: Lun Iul 31, 2006 12:41 pm
Localitate: Iasi

Mesajde xtc62 » Vin Aug 04, 2006 8:42 pm

Salutare Ioana.

Daca am inteles bine ce vrei tu sa faci atunci iti mai trebuie un frame ( si cu cel care exista deja , 2 ).
1. Primul frame, frame-ul de sus ( care sa zicem ca se numeste poza ) va afisa pozele marite
2. Al doilea frame, cel de jos, afiseaza toate pozele micsorate.

Linkurile din al doilea frame vor arata asa:

Cod: Selectaţi tot

<A href='fotografie.php?id_foto=...' target='poza'><img src='...' /></a>


Mai multe despre frame-uri aici: http://www.w3schools.com/html/html_frames.asp

Succes :)

Avatar utilizator
Mascka
Senior Member
Mesaje: 1376
Membru din: Sâm Oct 01, 2005 8:00 am
Localitate: Braila
Contact:

Mesajde Mascka » Vin Aug 04, 2006 9:23 pm

solutia optima... pop-up

Pirahna
Senior Member
Mesaje: 5985
Membru din: Dum Aug 22, 2004 2:04 am
Localitate: la birou
Contact:

Mesajde Pirahna » Vin Aug 04, 2006 9:45 pm

lasand intr-o parte solutiile optime , solutiile cu sau fara frame-uri si alte porcarii ...

eu iti propun solutia inteligenta si eleganta , cu javascript.

try this :
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/

xtc62
Average Member
Mesaje: 75
Membru din: Lun Iul 31, 2006 12:41 pm
Localitate: Iasi

Mesajde xtc62 » Sâm Aug 05, 2006 12:02 am

Pirahna scrie:lasand intr-o parte solutiile optime , solutiile cu sau fara frame-uri si alte porcarii ...

eu iti propun solutia inteligenta si eleganta , cu javascript.

try this :
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/


Pirahna, solutiile cele mai bune sant cele simple, si in cazul de fata cea mai simpla si deci cea mai buna solutie este folosirea frame-urilor desi tu o consideri o porcarie.

Foarte muti utilizatori de internet au dezactivat JavaScript pentru ca deseori este folosit in scopuri nu foarte ortodoxe si in afara de asta este un limbaj destul de complex ( mai ales pentru un incepator in ale webdesign-ului ).

Probabil "inteligent" si "elegant" nu sant chiar cuvintele potrivite pentru solutia javascript dar se potrivesc de minune cu solutia CSS (stii oare care e aia?). :wink:

johnny
Senior Member
Mesaje: 904
Membru din: Sâm Iul 31, 2004 12:22 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde johnny » Sâm Aug 05, 2006 12:53 pm

Foarte muti utilizatori de internet au dezactivat JavaScript pentru ca deseori este folosit in scopuri nu foarte ortodoxe

Serios?
Si acesti foarte multi utilizatori cati sunt?

Pirahna
Senior Member
Mesaje: 5985
Membru din: Dum Aug 22, 2004 2:04 am
Localitate: la birou
Contact:

Mesajde Pirahna » Sâm Aug 05, 2006 2:50 pm

daca ma uit la procentele vizitatorilor de pe site-ul meu ... am 0.5% :)

si domnule xtc62 , nu te mai umfla in pene , pentru ca poate solutiile simple se potrivesc la tine ... dar pentru un lucru de calitate o solutie simpla nu prea e ok.

frame-urile in site-urile din ziua de azi mi se par scarboase si ofensive.

si se scrie "sunt" nu "sant"

xtc62
Average Member
Mesaje: 75
Membru din: Lun Iul 31, 2006 12:41 pm
Localitate: Iasi

Mesajde xtc62 » Sâm Aug 05, 2006 5:55 pm

johnny scrie:
Foarte muti utilizatori de internet au dezactivat JavaScript pentru ca deseori este folosit in scopuri nu foarte ortodoxe

Serios?
Si acesti foarte multi utilizatori cati sunt?


Nu stiu. Poti sa-i numeri daca vrei ...

Pirahna scrie:
si domnule xtc62 , nu te mai umfla in pene , pentru ca poate solutiile simple se potrivesc la tine ... dar pentru un lucru de calitate o solutie simpla nu prea e ok.

frame-urile in site-urile din ziua de azi mi se par scarboase si ofensive.

si se scrie "sunt" nu "sant"


1. Nu posed pene, blana sau solzi; am piele ca tot omul.
2. Nu cred ca intelegi conceptul de solutie simpla. Daca e solutie inseamna ca rezolva cerintele. Daca e simpla, cu atat mai bine.
3. Intradevar, frame-urile sant scarboase. Dar ofensive? nu stiu ce experiente neplacute ai avut tu cu frameuri...pe mine nu mai ofensat niciodata.
4. Stiu. "Sunt" este forma corecta , "sint" este o forma acceptata iar "sant" este total eronata. Dar nimeni nu este perfect, iar asta e imperfectiunea mea :P.

Vad ca vorbim offtopic. Ideea este ca eu am venit cu o slutie simpla, usoara, potrivita pentru un incepator si tu ai spus ca este o porcarie si abia asta este "ofensiv". Credema ca sant constient de faptul ca se putea folosi si JavaScript si sant deacord ca este o solutie mai eleganta decat frame-urile dar in cazul de fata nu este nici mai potrivita si nici mai inteligenta.

Avatar utilizator
vectorialpx
Senior Member
Mesaje: 4830
Membru din: Mar Mar 01, 2005 9:48 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde vectorialpx » Lun Aug 07, 2006 9:34 am

ma-m lovit de o problema ...
in frame-uri, unele browsere (IE, de exemplu) nu trimit variabilele...
am avut o problema concreta... pe care am si postat-o pe forum. Mi s-a parut anormal dar... asta e!

...deci... raman la javascript!

PS: daca ioana are nevoie de ajutor nu inseamna k tre sa va certati! :)
fiecare cu parerea lui...

asta e a mea ! 8O

EDIT : http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=5075
aici am postat problema cu frame-uri. Intre timp s-a rezolvat (fara frame)

Avatar utilizator
Mascka
Senior Member
Mesaje: 1376
Membru din: Sâm Oct 01, 2005 8:00 am
Localitate: Braila
Contact:

Mesajde Mascka » Lun Aug 07, 2006 8:58 pm

pai si pentru ce ai mai dat acel link daca nu e si rezolvarea acolo????????????

Pirahna
Senior Member
Mesaje: 5985
Membru din: Dum Aug 22, 2004 2:04 am
Localitate: la birou
Contact:

Mesajde Pirahna » Lun Aug 07, 2006 10:48 pm

ca sa o mai rezolvam noi odata domnule mascka


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 45 vizitatori